Uusi Tavoittavuuden suunnittelija

Tässä artikkelissa käsitellään Tavoittavuuden suunnittelijan uutta versiota. Uusi Tavoittavuuden suunnittelija korvaa lopulta Tavoittavuuden suunnittelijan vanhan version. Jos käytät edelleen Tavoittavuuden suunnittelijan aiempaa versiota, siirry artikkeliin Tietoja Tavoittavuuden suunnittelijasta.

Tavoittavuuden suunnittelija on Google Ads ‑kampanjoiden suunnitteluun tarkoitettu työkalu, jonka avulla voit suunnitella tarkasti tavoittavuuteen perustuvia Videokampanjoita, joita näytetään YouTubessa sekä videokumppanien sivustoilla ja sovelluksissa.

Tavoittavuuden suunnittelijan data perustuu Googlen yksilöllisen tavoittavuuden menetelmään, jossa dataa verrataan kolmansien osapuolten samankaltaisten työkalujen tuottamaan dataan ja jonka data on yhdenmukaista todellisen tavoittavuuden ja raportoitujen hintatarjousten kanssa. Tavoittavuuden suunnittelija päivitetään viikoittain käyttämään uusinta saatavilla olevaa dataa.

Huom. Tavoittavuuden suunnittelijasta voit nähdä arvioita tavoittavuudesta ja näyttötiheydestä, mutta työkalu ei takaa kampanjoiden kehitystä. Kampanjan todellinen kehitys riippuu muista tekijöistä (kuten mainosten laadusta ja relevanssista sekä kampanjan asetuksista).

Ennen kuin aloitat

Tavoittavuuden suunnittelijalla voit

• suunnitella mainosten tavoittavuuden, näyttötiheyden ja kulutuksen kampanjoissa, joita näytetään YouTubessa sekä Googlen videokumppanien sivustoilla
  • luoda ja vertailla eri kampanjatyyppien (esim. TrueView Discovery ja TrueView In-Stream) yhdistelmien tehokkuutta
  • katsoa tarkkoja ja hyödyllisiä havaintoja valitun mediasuunnitelman tavoittavuudesta, demografisista segmenteistä ja laitteista.

Tavoittavuuden suunnittelijan uusi versio sisältää lisäksi nämä päivitetyt ominaisuudet:

• Muutosten tekeminen mediasuunnitelman yksittäisiin rivikohteisiin: Klikkaa Tavoittavuuden suunnittelijassa olevan rivikohteen viereistä kynäkuvaketta Kynäkuvake/muokkauskuvake, niin voit muokata nopeasti kyseisen rivikohteen budjettia, sijaintia, kohdistusta, näyttötiheyden rajoitusta, verkostoja ja muita valintoja.
  • Mainosmuotosuositukset: Voit antaa Tavoittavuuden suunnittelijalle luvan valita mainosmuotoja ja jakaa budjetteja puolestasi. Kun käytät suositeltua suunnitelmaa itse luomasi suunnitelman sijaan, annat Tavoittavuuden suunnittelijalle luvan valita parhaan mainosmuotojen yhdistelmän, jonka avulla voit saavuttaa markkinointitavoitteesi. Lue lisää uuden Tavoittavuuden suunnittelijan suositelluista suunnitelmista.
  • Uudistettu käyttöliittymä: Tavoittavuuden suunnittelijan uusi versio sisältää parempia visualisointeja mediasuunnitelmasi arvioidusta kehityksestä.

Näin se toimii

Tavoittavuuden suunnittelija on suunniteltu sellaisia mediasuunnittelijoita varten, jotka suunnittelevat tulevien Brändi- ja Videokampanjoita, sekä sellaisia strategioiden suunnittelijoita varten, jotka haluavat hyödyntää digitaalisia videoita mediasuunnitelmissaan.

Tavoittavuuden suunnittelija luo ennusteen siitä, millaisia tuloksia voit saada mediasuunnitelmallasi. Ennusteen pohjana ovat valitsemasi yleisö, budjetti ja muut asetukset, kuten maantieteellinen sijainti ja mainosmuodot ("mainosmix"). Ennusteet mallinnetaan mainosmarkkinoiden trendien sekä samankaltaisten kampanjoiden aiemman kehityksen avulla.

Jotta ennusteissa voidaan hyödyntää uusimpia trendejä, ennusteet perustuvat viimeisimpään dataan, joka on saatavilla kampanjasi suunniteltua kestoa vastaavalta ajanjaksolta (enintään 92 päivän ajalta). Jos olet valinnut kampanjasi kestoksi esimerkiksi 14 päivää, ennuste perustuu tätä päivää edeltävään 14 päivään. Ennusteissa ei oteta erikseen huomioon tulevia kausivaihteluita ja lomia.

Muokkaamalla ihanneyleisöäsi voit suunnitella mainostesi tavoittavuuden, näyttötiheyden ja kulutuksen käyttämällä apuna seuraavia mittareita:

• Kohdeyleisöön rajattu tavoittavuus: Tämä on niiden ihmisten määrä, joiden ikä, sukupuoli ja maantieteellinen sijainti vastaavat kampanjasi kohdistusta (eli jotka kuuluvat kohdeyleisöön) ja jotka suunnitelmasi oletettavasti tavoittaa.
  • Kohdeyleisöön rajatun tavoittavuuden prosentti: Tämä ilmaisee kampanjalle määritetyn kohdeyleisön prosenttiosuuden, jonka suunnitelmasi oletettavasti tavoittaa.
  • Keskimääräinen näyttötiheys: Tämä ilmaisee, kuinka monta kertaa yhden käyttäjän voidaan keskimäärin odottaa katsovan mainoksesi kampanjan aikana.
  • Tuhannen impression hinta yhteensä: Tämä on tuhannen impression hinta (CPM) yhteensä, ja se perustuu suunnitelmasi kokonaistavoittavuuteen pelkän demografisen kohderyhmän keskuudessa mitatun tavoittavuuden (eli kohdeyleisöön rajatun tavoittavuuden) sijasta.
  • Kohdeyleisön tuhannen impression hinta: Tämä on tuhannen impression hinta (CPM) kohdeyleisösi keskuudessa (kohdeyleisöön rajattu tavoittavuus).
  • Kohdeyleisöarvo (TRP-arvo): Tämä tunnetaan myös kohdeyleisön GRP-arvona. TRP-arvo lasketaan kertomalla kohdeyleisöön rajatun tavoittavuuden prosenttiosuus keskimääräisellä näyttötiheydellä. Jos mediasuunnitelmasi tavoittaa esimerkiksi 10 prosenttia kohdeyleisöstäsi ja näyttötiheys on 1, TRP-arvo on tällöin 10. TRP-arvo lasketaan eri tavalla kuin GRP-arvo, koska se perustuu kaikkien tietyssä maantieteellisessä sijainnissa olevien käyttäjien sijasta vain kohdeyleisöösi kuuluviin käyttäjiin.
  • Hinta per TRP (CPP): Tämä on rahasumma, jolla kampanja saavuttaa yhden TRP-pisteen. CPP-arvo lasketaan jakamalla kokonaishinta TRP-arvolla.
  • Kohdeyleisö/Väestö: Tämä ilmaisee demografiseen kohderyhmään ja kohdistusalueeseen kuuluvien henkilöiden kokonaismäärän väestödatan perusteella.
  • Kohdeyleisö / Digitaalinen yleisö: Tämä ilmaisee niiden demografiseen kohderyhmääsi kuuluvien ja kohdistusalueellasi olevien henkilöiden kokonaismäärän, jotka ovat ilmoittaneet käyttäneensä internetiä 30 viime päivän aikana.
  • Kohdeyleisö/TV-yleisö: Tämä ilmaisee niiden demografiseen kohderyhmääsi kuuluvien ja kohdistusalueellasi olevien henkilöiden kokonaismäärän, jotka ovat ilmoittaneet katsoneensa televisiota 30 viime päivän aikana.
  • YouTube-käyttäjät: Tämä ilmaisee niiden kohdeyleisöösi kuuluvien henkilöiden kokonaismäärän, jotka voidaan tavoittaa YouTubessa ja Googlen videokumppanien sivustoilla ja sovelluksissa näytettävillä mainoksilla 28 päivän keskimääräisen ajanjakson aikana.

Saatavuus

Tavoittavuuden suunnittelijan uusi versio julkaistaan Yhdysvalloissa ja Japanissa myöhemmin tänä vuonna. Voit pyytää Google-tilisi edustajalta Tavoittavuuden suunnittelijan uuden version käyttöoikeutta.

Tavoittavuuden suunnittelija on saatavilla seuraavissa maissa:

• Amerikka: Argentiina, Brasilia, Chile, Costa Rica, Kanada, Kolumbia, Peru, Venezuela
  • Eurooppa, Lähi-itä ja Afrikka: Alankomaat, Arabiemiirikunnat, Bahrain, Belgia, Bulgaria, Egypti, Etelä-Afrikka, Irak, Irlanti, Israel, Italia, Itävalta, Kreikka, Kuwait, Marokko, Norja, Oman, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Saudi-Arabia, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tšekki, Turkki, Ukraina, Venäjä, Yhdistynyt kuningaskunta
  • Aasian ja Tyynenmeren alue: Australia, Etelä-Korea, Filippiinit, Hongkong, Indonesia, Intia, Malesia, Pakistan, Singapore, Taiwan, Thaimaa, Uusi-Seelanti, Vietnam

Huom. Maastasi riippuen TV-yleisöä ja YouTube-käyttäjiä koskeva data ei ehkä ole saatavilla mediasuunnitelman ennusteessa.

Ennusteet

Mediasuunnitelman ennusteessa tulevaa kehitystä arvioidaan yleisön, mainosasetusten, mainosmuotojen, budjetin ja hinnoittelumallien perusteella. Kun luot mediasuunnitelman ennusteita Tavoittavuuden suunnittelijalla, näet yleiskatsauksen odotetusta kehityksestä viemällä hiiren tavoittavuuskäyrän päälle. Lisäksi taulukossa näytetään tarkempia ennusteita.

• Yleisö- ja sisältökohdistus: Voit määritellä, keille haluat näyttää mainoksiasi. Huomaa, että useiden päällekkäisten yleisöä koskevien kohdistusehtojen lisääminen mediasuunnitelmaan tai yksittäiseen rivikohtaan voi rajoittaa tavoittavuutta. Voit määrittää yleisön seuraavien tekijöiden perusteella:
    • Sijainti (maa ja valuutta)
    • Ikä ja sukupuoli
    • Asiasta kiinnostuneet
    • Omat asiasta kiinnostuneet yleisöt
    • Ostoaikeissa olevat segmentit
    • Kuluttajatottumukset
    • Elämäntapahtumat
    • Perhetilanne ("Vanhempi" tai "Ei lapsia")
  • Mainosasetukset: Voit muokata näyttötiheyden rajoitusta sekä sitä, miten kauan, millä laitteilla ja missä verkostoissa mainoksia näytetään.
    • Ajanjakso: Voit valita 1–90 päivän mittaisen ajanjakson.
    • Näyttötiheyden rajoitus: Rajoita sitä, miten usein mainoksesi näytetään käyttäjälle rivikohtaa, päivää, viikkoa tai kuukautta kohden. Halutessasi voit myös jättää näyttötiheyden määrittämättä.
    • Laitetyyppi: Tietokone, tabletti, puhelin ja internet-yhteyttä tukevat televisiot.
    • Verkostot: Valitse YouTube ja Googlen videokumppanit tai Vain YouTube.
  • Mainosmuodot ja budjetti: Valitse haluamasi useista eri mainosmuodoista ja määritä sitten budjetti kullekin mainosmuodolle, jotta voit tavoittaa yleisösi paremmin. Yhteensopivat mainosmuodot:
    • Videomainokset
      • Puskurimainokset
      • Ei‑ohitettavat In-Stream-mainokset
      • Outstream-mainokset
    • TrueView-mainokset
      • TrueView Discovery ‑mainokset
      • TrueView for Reach ‑mainokset
      • TrueView In-Stream ‑mainokset
    • YouTube Select ‑mainokset
      • 15 tai 20 sekunnin Videomainokset
      • Puskurimainokset
  • Hinnoittelu: Voit muokata hinnoittelua koska tahansa Tavoittavuuden suunnittelijassa ja luoda näin uusia ennusteita, jotka sisältävät asiakaskohtaiset tuhannen impression hinnat ja katselukertakohtaiset hinnat.
YouTube Select ‑mainosmuodot ovat käytettävissä vain Varausmainosten yhteydessä. Jos haluat saada lisätietoja YouTube Select ‑mainosmuotojen käytöstä, ota yhteyttä Google-tilisi edustajaan.

Parhaat käytännöt

Kohdeikäryhmät

Tavoittavuuden suunnittelija ei tue mainonnan kohdistamista alaikäisille käyttäjille. Ikään perustuvassa kohdistuksessa kaikki mainonta on kohdistettava täysi-ikäisille käyttäjille. Jos haluat saada tietoja kampanjasi kokonaistavoittavuudesta käyttämättä ikään perustuvaa kohdistusta, valitse mediasuunnitelman asetuksista Kaikki ihmiset.

Tavoittavuuskäyrä

Käyrän korkeinta kohtaa kutsutaan usein enimmäistavoittavuuden pisteeksi, ja se osoittaa niiden käyttäjien enimmäismäärän, jotka voit tavoittaa kampanjallasi (mediasuunnitelmasi asetusten mukaan). Se ei ole tietyn YouTube-yleisön enimmäistavoittavuus.

Enimmäistavoittavuuden pistettä ei tule sekoittaa toimitukselliseen tavoittavuuteen (eli YouTube-sisältöä katsovien käyttäjien kokonaismäärään), jota käytetään monissa muissa alan ratkaisuissa. Koska toimituksellinen tavoittavuus on jopa kaupallista tai kaupallistettavissa olevaa tavoittavuutta laajempi, se voi olla huomattavasti suurempi kuin yksittäisen kampanjan enimmäistavoittavuus.

Kolmannen osapuolen suunnittelutyökalut

Google on sitoutunut parantamaan riippumattomien alan työkalujen tuottaman datan tarkkuutta ja tekee näitä työkaluja tarjoavien kolmansien osapuolien kanssa yhteistyötä YouTuben suunnitteluratkaisujen kattavuuden ja tarkkuuden parantamiseksi. Jos käytät muita suunnittelutyökaluja, saatat havaita eroja niiden tuottaman datan ja Tavoittavuuden suunnittelijan tuottaman datan välillä. Tämä johtuu siitä, että Tavoittavuuden suunnittelijassa käytetty menetelmä eroaa muiden työkalujen menetelmistä ja saattaa näin ollen johtaa epäyhdenmukaisuuksiin. Monet alan työkalut tekevät suunnitelmat toimituksellista tavoittavuutta varten (ja sisältävät usein mainosjakauman, joka ei ole kaupallistettavissa), kun taas Tavoittavuuden suunnittelija tekee suunnitelmat kaupallista tavoittavuutta varten (eli sitä tavoittavuutta varten, joka on mahdollista saada mainoksilla). Tulosten tulisi olla kuitenkin samansuuntaisia.

Keskimääräinen näyttötiheys ja näyttötiheyden rajoitus

Käyttäjät saattavat huomata, että heidän kampanjansa keskimääräinen näyttötiheys on korkeampi kuin heidän määrittämänsä näyttötiheyden rajoitus. YouTube tukee tällä hetkellä evästeisiin liittyviä näyttötiheyden rajoituksia. Jokainen eväste voidaan esimerkiksi rajata kolmeen impressioon tiliä kohden niiden käyttäjien varalta, jotka käyttävät YouTubea useilla eri laitteilla. Malli ottaa huomioon eri laitteilla kirjatut impressiot, ja käyttäjää kohden voidaan joissain tapauksissa kirjata yli kolme impressiota. Lisäksi Tavoittavuuden suunnittelija soveltaa näyttötiheyden rajoitusta suunnitelman kullekin rivikohdalle erikseen, joten kampanjan kokonaistavoittavuus voi olla suurempi kuin näyttötiheyden rajoitus.

Tehokas näyttötiheys

Jotkut mainostajat määrittävät vähimmäismäärän sille, kuinka monta kertaa heidän mainoksiaan on näytettävä kohdeyleisölle, jotta kampanja olisi mahdollisimman tehokas. Tätä impressioiden vähimmäismäärää kutsutaan tehokkaan näyttötiheyden vähimmäisarvoksi. Voit katsoa, kuinka monta käyttäjää tietyllä tehokkaan näyttötiheyden vähimmäisarvolla tavoitetaan, vaihtamalla avattavan "Kohdeyleisön tavoittaminen – 1+" ‑valikon asetusta Tavoittavuuden suunnittelijassa. Valitsemalla numeron (vähimmäismäärän on oltava 1–10) näet, kuinka monta käyttäjää on nähnyt mainoksen vähintään niin monta kertaa, kuin valitsit vähimmäismääräksi.

Tavoittavuusprosentin tai kokonaisväestön puuttuminen suunnitelmasta

Kokonaisväestön ja tavoittavuusprosentin arvot poistetaan, jos suunnitelman kohdistus sisältää muita kuin demografisia tietoja (joita ovat esimerkiksi perhetilanne, asiasta kiinnostuneet yleisöt ja ostoaikeissa olevat segmentit).

Tavoittavuusprosentti ilmaisee kohdeyleisön prosenttiosuuden koko demografisesta väestöstä. Kun lisäät kohdistusehtoja, Google Ads ei voi enää verrata tavoittavuuttasi yleisesti hyväksytyn ryhmän tavoittavuuteen. Koska emme voi tietää, kuinka monta käyttäjää todellisuudessa lukeutuu esimerkiksi Luksustuotteiden ostajat ‑kohderyhmään, ja koska esimerkiksi laitteiden ostamista suunnitteleva yleisö muuttuu jatkuvasti, Google Ads korostaa kokonaistavoittavuutta tarkempaan kohderyhmään liittyvän tavoittavuuden sijasta.