Tavoittavuuden suunnittelija

Tavoittavuuden suunnittelija ei ole käytettävissä kaikilla alueilla. Saatavuutta laajennetaan vähitellen ehdot täyttäville Google Ads ‑tileille. Kysy Google Ads ‑edustajaltasi, voitko päästä käyttämään työkalua.

Hyvä huomata

Toukokuusta 2022 alkaen Tavoittavuuden suunnittelija on ottanut huomioon yhteiskatselun.

Tavoittavuuden suunnittelija on Google Ads ‑kampanjoiden suunnitteluun tarkoitettu työkalu, jonka avulla voit suunnitella tarkasti tavoittavuuteen, katselukertoihin ja konversioihin perustuvia Videokampanjoita YouTubea sekä videokumppaneiden sivustoja ja sovelluksia varten. Se auttaa luomaan tarkkoja mediasuunnitelmia, jotka keskittyvät yksilökohtaiseen tavoittavuuteen, katselukertoihin ja konversioihin.

Tavoittavuuden suunnittelijan data perustuu Googlen yksilöllisen tavoittavuuden menetelmiin. Data tarkistetaan kolmansien osapuolten avulla, ja se on yhdenmukaista todellisen tavoittavuuden ja raportoitujen hintatarjousten kanssa. Tavoittavuuden suunnittelija päivittyy viikoittain, joten se käyttää aina uusinta saatavilla olevaa dataa.

Hyvä huomata

Tavoittavuuden suunnittelija ennustaa mediasuunnitelmaasi koskevat tavoittavuus-, näyttötiheys-, katselukerta- ja konversioarviot, mutta se ei takaa tiettyjä tuloksia. Kampanjan todelliset tulokset riippuvat muista tekijöistä, kuten mainosten laadusta ja relevanssista sekä kampanjan asetuksista.

Hyödyt

Voit käyttää Tavoittavuuden suunnittelijaa esimerkiksi seuraaviin tarkoituksiin:

• Suunnittele uusien mainoskampanjoiden tuloksia ja kuluja YouTubea sekä Googlen videokumppaneiden sivustoja ja sovelluksia varten. Voit antaa Tavoittavuuden suunnittelijan valita mainosmuodot ja budjettijaon puolestasi tai luoda oman mediasuunnitelman.
  • Luo eri kampanjatyyppien yhdistelmiä ja vertaile niiden tehokkuutta.
  • Voit saada tarkkoja ja hyödyllisiä havaintoja valitun mediasuunnitelman tavoittavuudesta, demografisista segmenteistä ja laitteista. Tavoittavuuden suunnittelijassa näkyy tarkat rivikohdat kullekin mediasuunnitelmaasi sisältyvälle mainosmuodolle. Voit muokata nopeasti kunkin mainosmuodon asetuksia (esim. budjettia, sijaintia ja kohdistusta) ja luoda mediasuunnitelmalle uuden ennusteen.
  • Ennusteet ovat saatavilla tavoittavuus-, näyttötiheys-, katselukerta-, konversio- ja impressiopohjaisille mittareille.

Näin se toimii

Tavoittavuuden suunnittelija on tarkoitettu sellaisia mediasuunnittelijoita varten, jotka kehittelevät tulevia brändi- ja videokampanjoita, sekä sellaisia strategioiden suunnittelijoita varten, jotka haluavat hyödyntää digitaalisia videoita mediasuunnitelmissaan.

Tavoittavuuden suunnittelija luo ennusteen siitä, millaisia tuloksia voit saada mediasuunnitelmallasi. Ennusteen pohjana ovat valitsemasi yleisö, budjetti ja muut asetukset, kuten maantieteellinen sijainti ja mainosmuodot ("mainosmix"). Ennusteet mallinnetaan mainosmarkkinoiden trendien sekä samankaltaisten kampanjoiden aiempien tulosten perusteella. Lisäksi ennusteet perustuvat Google Ads ‐käytäntöihin, jotka sisältyvät Tavoittavuuden suunnittelijan asetuksiin.

Huom. Vuoden 2023 loppupuolelta alkaen Tavoittavuuden suunnittelijassa on voinut käyttää konversiomittareita useimpien kampanjatyyppien yhteydessä. Tavoittavuuden suunnittelija hyödyntää toimintaan perustuvissa kampanjoissa käyttäjän toimittamaa konversioprosenttia määrittääkseen tietoisuuteen ja harkintaan tähtäävien kampanjoiden konversioprosentit. Tällaisia kampanjoita ovat esimerkiksi Video – Reach ‑kampanjat ja Videokatselukertakampanjat. Jos suunnitelma ei sisällä toimintaan perustuvia kampanjoita, Googlen määrittämä oletusarvoinen konversioprosentti perustuu kunkin kampanjatyypin inventaarinlaajuisiin mediaaneihin.

Huom. Toukokuusta 2022 alkaen Tavoittavuuden suunnittelijassa on voinut käyttää yhteiskatselumittareita. Ennusteet sisältävät dataa lisäimpressioista ja ‑tavoittavuudesta, jotka saadaan, kun mainos näkyy yhdistetyllä TV-laitteella yhtä aikaa useammalle katsojalle. Lue lisää Tavoittavuuden suunnittelijan ennusteista.

Ennusteissa pyritään hyödyntämään uusimpia trendejä, joten ne perustuvat viimeisimpään dataan, joka on saatavilla kampanjasi suunniteltua kestoa vastaavalta ajalta (enintään 92 päivän ajalta). Jos olet valinnut kampanjallesi esimerkiksi viiden päivän ajanjakson, johon kuuluu arkipäiviä ja viikonlopun päiviä, ennuste mallinnetaan edellisen sellaisen ajanjakson perusteella, johon kuuluu arkipäiviä ja viikonlopun päiviä.

Huom. Kausittaiset muutokset saattavat vaikuttaa ennusteeseen, jos mediasuunnitelmasi sisältää huutokaupan mainosmuotoja, kuten YouTuben In-Stream-mainoksia. Mainoshuutokaupan voittamisen kokonaiskustannukset voivat vaihdella sen mukaan, mihin aikaan vuodesta aiot mainostaa (esimerkiksi joulusesongin aikaan).

Muokkaamalla ihanneyleisöäsi voit suunnitella tarkasti mainostesi tulokset ja kulut alla olevien mittareiden avulla. Huomioithan, että kohdeyleisöön rajattu tavoittavuus, kohdeyleisöön rajattu tavoittavuus prosenteissa, keskimääräinen näyttötiheys, kohdeyleisöarvo (TRP-arvo) ja kohdeyleisöön rajatut impressiot lasketaan myös arvoilla, joissa on huomioitu yhteiskatselun vaikutus. Yhteiskatselu tarkoittaa sitä, että mainos näkyy yhtä aikaa useille ihmisille verkkoon yhteydessä olevalta TV-laitteelta.

• Kohdeyleisöön rajattu tavoittavuus: Niiden ihmisten määrä, joiden ikä, sukupuoli ja maantieteellinen sijainti vastaavat kampanjasi kohdistusta (eli kohdeyleisön määritelmää) ja jotka suunnitelmasi odotetaan tavoittavan.
    • Lisätavoittavuus: Arvio lisätavoittavuudesta, jonka voit saada verkkoon yhteydessä olevien TV-laitteiden yhteiskatselusta. Yhteiskatselijat ovat henkilöitä, jotka näkevät mainoksen yhtä aikaa.
  • Kohdeyleisöön rajattu tavoittavuus prosenteissa: Se prosenttiosuus kampanjan kohdeyleisöstä, jonka suunnitelmasi odotetaan tavoittavan.
  • Keskimääräinen näyttötiheys: Kuinka monta kertaa keskimäärin yhden henkilön voidaan odottaa katsovan mainoksesi kampanjan aikana.
  • Katselukerrat: Kuinka monta kertaa joku kohdeyleisöösi kuuluva katsoo suuren osan mainoksestasi tai koko mainoksen.
  • Tuhannen impression kokonaishinta: Tuhannen impression hinta suunnitelmasi kokonaistavoittavuuden perusteella, ei vain demografisessa kohderyhmässäsi (kohdeyleisöön rajattuna).
  • Kohdeyleisöön rajattu tuhannen impression hinta: Tuhannen impression hinta kohdeyleisösi keskuudessa (kohdeyleisöön rajattuna).
  • Konversioprosentti: Konversioiden määrä jaettuna mainosinteraktioiden kokonaismäärällä. Interaktioita ovat esimerkiksi katselukerrat, klikkaukset tai mainoksen katsominen vähintään 10 sekunnin ajan (tai kokonaan, jos mainos on lyhyempi).
  • Konversiot: Kuinka monta kertaa joku kohdeyleisöösi kuuluva on tehnyt tietyn asian sen jälkeen, kun mainoksesi on saanut hänet aktivoitumaan. Konversiot saadaan kertomalla mainoksen aikaansaamat aktivoitumiset konversioprosentilla. Aktivoitumisia ovat katselukerta, klikkaus tai mainoksen katsominen vähintään 10 sekunnin ajan (tai kokonaan, jos mainos on lyhyempi).

Huom. Tavoittavuuden suunnittelija ennustaa interaktioiden määrän suunnitelman yleisasetusten perusteella mutta laskee konversioiden kokonaismäärän ilmoittamasi konversioprosentin avulla.

• Keskimääräinen toimintakohtainen hinta (CPA): Keskimääräinen summa, jonka maksat konversiosta (esim. myynnistä, liidistä tai klikkauksesta verkkosivustolle).
    • Keskimääräinen CPA = konversioita tuottaneiden mainosten hinta / kaikki suunnitelmaan sisältyvät konversiot
  • Keskimääräinen katselukertakohtainen hinta (CPV): Keskimääräinen summa, jonka maksat, kun joku katsoo videostasi 30 sekuntia (tai koko videon, jos se on tätä lyhyempi) tai kun video saa hänet aktivoitumaan, riippuen siitä, kumpi tapahtuu ensin.
    • Keskimääräinen CPV = katselukertoja tuottaneiden mainosten hinta / kaikki suunnitelmaan sisältyvät katselukerrat
  • Kohdeyleisöarvo (TRP-arvo): Toinen nimitys tälle on kohdeyleisöön rajattu GRP-arvo. TRP-arvo lasketaan kertomalla kohdeyleisöön rajatun tavoittavuuden prosenttiosuus keskimääräisellä näyttötiheydellä. Jos mediasuunnitelmasi tavoittaa esimerkiksi 10 prosenttia kohdeyleisöstäsi ja näyttötiheys on 1, TRP-arvo on tällöin 10. TRP-arvo lasketaan eri tavalla kuin GRP-arvo, koska se perustuu kohdeyleisöön kuuluviin henkilöihin, ei kaikkiin tietyssä maantieteellisessä sijainnissa oleviin.
  • Hinta per TRP (CPP): Summa, jolla kampanja saavuttaa yhden TRP-pisteen. CPP-arvo lasketaan jakamalla kokonaishinta TRP-arvolla.
  • Kohdeyleisöön rajatut impressiot: Niiden kertojen kokonaismäärä, kun mainoksesi on näkynyt ihmisille, joiden ikä, sukupuoli ja maantieteellinen sijainti vastaavat kampanjasi kohdistusta (eli kohdeyleisön määritelmää) ja jotka suunnitelmasi odotetaan tavoittavan.
    • Lisäimpressiot: Ihmiset katselevat usein sisältöä yhdessä. Tämä on arvio lisäimpressioista, jotka voit saada verkkoon yhteydessä olevien TV-laitteiden yhteiskatselusta.
  • Laskutettavat yksiköt yhteensä: Veloitettavien yksiköiden ennustettu määrä, joka perustuu valitsemaasi kampanjan kestoon ja yleisökohdistukseen. Kukin yksikkö voi edustaa impressiota tai katselukertaa tuotteesta riippuen.
  • Kohdeyleisö/Väestö: Demografiseen kohderyhmääsi kuuluvien ja kohdistusalueellasi olevien kokonaismäärä väestödatan perusteella.
  • Digitaalinen yleisö: Niiden demografiseen kohderyhmääsi kuuluvien ja kohdistusalueellasi olevien kokonaismäärä, jotka ovat ilmoittaneet käyttäneensä internetiä 30 viime päivän aikana.
  • TV-yleisö: Niiden demografiseen kohderyhmääsi kuuluvien ja kohdistusalueellasi olevien kokonaismäärä, jotka ovat ilmoittaneet katsoneensa TV:tä 30 viime päivän aikana.
  • YouTube-yleisö: Niiden demografiseen kohderyhmääsi kuuluvien kokonaismäärä, jotka voidaan tavoittaa YouTubessa näkyvien mainosten avulla 30 päivän keskimääräisen jakson aikana. YouTube-yleisö ei näy tarkemmille sijainneille tai yleisöille.
    Yleisöjä käytetään vain tavoittavuusprosentin ja TRP-arvon kaltaisten mittareiden laskemiseen. Suunnitelmasi kokonaistavoittavuus voi olla suurempi kuin tietty yleisö.

Saatavuus

Huom. Google on keskeyttänyt väliaikaisesti Google Ads ‑mainosten näkymisen käyttäjille Venäjällä. Ennusteita, joissa kohdistusalueena on Venäjä, ei voi tällä hetkellä luoda eikä päivittää.

Tavoittavuuden suunnittelija on käytettävissä seuraavissa maissa:

• Amerikka: Argentiina, Brasilia, Chile, Costa Rica, Dominikaaninen tasavalta, Ecuador, Guatemala, Honduras, Kanada, Kolumbia, Meksiko, Nicaragua, Panama, Peru, Puerto Rico, Venezuela, Yhdysvallat
  • Eurooppa, Lähi-itä ja Afrikka: Alankomaat, Arabiemiirikunnat, Bahrain, Belgia, Bulgaria, Egypti, Espanja, Etelä-Afrikka, Irlanti, Israel, Italia, Itävalta, Kenia, Kreikka, Kroatia, Kuwait, Latvia, Libanon, Liettua, Marokko, Nigeria, Norja, Oman, Portugali, Puola, Qatar, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Saudi-Arabia, Serbia, Slovakia, Slovenia, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tšekki, Turkki, Ukraina, Unkari, Yhdistynyt kuningaskunta
  • Aasian ja Tyynenmeren alue: Australia, Bangladesh, Etelä-Korea, Filippiinit, Hongkong, Indonesia, Intia, Japani, Malesia, Pakistan, Singapore, Sri Lanka, Taiwan, Thaimaa, Uusi-Seelanti, Vietnam
Huom. Maastasi riippuen TV- ja YouTube-yleisöä koskeva data ei välttämättä ole saatavilla mediasuunnitelman ennusteessa.

Tuetut mainosmuodot ja laitteet

Jos kampanjasi näkyvät vain YouTubessa, voit valita erilaisia mainosmuotoja ja budjetin kullekin mainosmuodolle. Voit myös antaa Tavoittavuuden suunnittelijan suositella mainosmuotoja tavoitteidesi ja mainosaineistojesi perusteella. YouTube- ja TV-kampanjoissa mainosmuotojen saatavuus perustuu valitsemaasi hinnoitteluvaihtoehtoon. Muista, että voit myöhemmin muokata mediasuunnitelmaa ja lisätä siihen uusia mainosmuotoja. Kaikki mainosmuodot eivät välttämättä tue yhteiskatseluennusteita. Silloin lisätavoittavuus ja lisäimpressiot eivät sisälly ennusteeseen.

Hintatarjousstrategia Mainosmuodot Tuettu Tavoittavuuden suunnittelijan TV-työkalussa
Tuhannen impression hinta (CPM)
  • Video Reach ‑kampanjat
  • Puskurimainokset
  • Ohitettavat In-Stream-mainokset
  • Puskurimainosten ja ohitettavien In-Stream-mainosten yhdistelmä
  • Ei-ohitettavat In-Stream-mainokset
  • Masthead-mainokset
Kyllä
Katselukertakohtainen hinta (CPV)
  • Videokatselukertakampanjat
  • Ohitettavat In-Stream-mainokset
  • In-Feed-videomainokset
Kyllä
Videomainossarjoitus
  • Puskurimainokset
  • Ohitettavat In-Stream-mainokset
  • Ei-ohitettavat In-Stream-mainokset
Kyllä
Hankintakohtainen hinta (CPA)
  • Aktivoivat videokampanjat (In-Stream- ja In-Feed-videomainokset)
  • Kysynnän kasvatus ‑kampanjat (ohitettavat In-Stream-mainokset, In-Feed-videomainokset, Shorts, Discover-fiidi ja Gmail)
Kyllä
YouTube Select
  • Puskurimainokset
  • Ohitettavat In-Stream-mainokset
  • Ei-ohitettavat In-Stream-mainokset
Vain puskurimainokset ja ei-ohitettavat In-Stream-mainokset

Video Reach ‑kampanjat optimoidaan tavoittavuudelle In-Feed- ja YouTube Shorts ‑inventaarissa sekä ohitettavien ja ei-ohitettavien In-Stream-mainosten inventaarissa. Videokatselukertakampanjat optimoidaan katselukerroille In-Feed- ja YouTube Shorts ‑inventaarissa sekä ohitettavien ja ei-ohitettavien In-Stream-mainosten inventaarissa. Kysynnän kasvatus ‑kampanjat optimoidaan konversioille ohitettavien In-Stream-mainosten, In-Feed-videomainosten, Shortsin, Discover-fiidin ja Gmailin inventaarissa.

Tavoittavuuden suunnittelija mittaa puhelimien, tietokoneiden, tablettien ja yhdistettyjen TV:iden käyttöä kaikissa maissa, joissa YouTube on käytettävissä.

Huom. YouTube Select ‑mainosmuodot ovat käytettävissä vain varausmainosten yhteydessä. Jos haluat lisätietoa YouTube Select ‑mainosmuotojen käytöstä, ota yhteyttä Googlen asiakasedustajaan.

Videomainossarjoituksessa voi tällä hetkellä käyttää vain yhtä mainosmuotoa. Et siis voi yhdistellä eri mainosmuotoja. Sarja voi sisältää 2–5 vaihetta näyttötiheyttä varten.

Hinnoittelu

Tavoittavuuden suunnittelijan avulla voit valita mediasuunnitelmallesi hinnoitteluvaihtoehdon. Tavoitteestasi ja mainosaineistostasi riippuen voit valita jonkin seuraavista hinnoitteluvaihtoehdoista:

• Huutokauppa: Teet mainoksista hintatarjouksia käyttämällä tuhannen impression hintatavoitetta, CPA-tavoitetta tai CPV-tavoitetta.
  • Pikavaraus: Ostat tavoittelemasi määrän impressioita kiinteään tuhannen impression hintaan. Pikavaraus on käytettävissä vain YouTube-kampanjoissa, joissa käytetään puskurimainoksia, ohitettavia In-Stream-mainoksia tai ei-ohitettavia In-Stream-mainoksia tuhannen impression hinnalla.
  • Mainoshinnasto: Maksat etukäteen määritellyt hinnat erikoismainosmuodoille (esim. Masthead) tai YouTube Select ‑sijoitteluille.

Parhaat käytännöt

Budjetin kohdistaminen kampanjoihin ja mainosryhmiin

Ennustetta luodessaan Tavoittavuuden suunnittelija olettaa, että jokaisessa kampanjassa on yksi mainosryhmä ja yksi mainosmuoto. Muista luoda erillinen kampanja kullekin muodolle, kun otat suunnitelman käyttöön. Kun luot uuden kampanjan Google Adsissa, valitse "Luo kampanja ilman tavoitekohtaista opastusta". Jos luot kampanjan, joka poikkeaa Tavoittavuuden suunnittelijan suunnitelmasta, raportin mittarit voivat poiketa ennusteesi mittareista.

Kohdeikäryhmät

Tavoittavuuden suunnittelija ei tue mainonnan kohdistamista alaikäisille käyttäjille (jotka voivat olla 13–17-vuotiaita). Ikään perustuvassa kohdistuksessa kaikki mainonta on kohdistettava täysi-ikäisille. Jos haluat saada tietoja kampanjasi kokonaistavoittavuudesta käyttämättä ikään perustuvaa kohdistusta, valitse mediasuunnitelman asetuksista Kaikki ihmiset.

Tavoittavuuskäyrä

Tavoittavuuden suunnittelija mallintaa käyrän avulla mediasuunnitelmasi odotetun tavoittavuuden. Tavoittavuuskäyräsi pituutta määrittäessään Tavoittavuuden suunnittelija ottaa huomioon useita tekijöitä (esimerkiksi sen, miten paljon inventaaria mediasuunnitelmallesi on lähes varmasti saatavilla). Tavoittavuuskäyrä ei kata koko YouTube-yleisöä tai kampanjaan käytettävissä olevaa summaa. Käyrän viimeinen piste kertoo kampanjan arvioidun tavoittavuuden eikä todellista kokonaistavoittavuutta.

Enimmäistavoittavuuden pistettä ei tule sekoittaa toimitukselliseen tavoittavuuteen (eli YouTube-sisältöä katsovien käyttäjien kokonaismäärään), jota käytetään monissa muissa alan ratkaisuissa. Koska toimituksellinen tavoittavuus on jopa kaupallista tai kaupallistettavissa olevaa tavoittavuutta laajempi, se voi olla huomattavasti suurempi kuin yksittäisen kampanjan enimmäistavoittavuus.

Konversiokäyrä

Konversioennusteiden ja budjetin suhde voi näyttää erilaiselta kuin tyypillinen tavoittavuuskäyrä. Konversioprosenttia ei muokata automaattisesti budjettisi tai asetustesi perusteella. Ilmoittamaasi konversioprosentin arvoa käytetään käyrän joka kohdassa. Voit milloin vain muokata konversioprosenttia manuaalisesti asetuspaneelista.

Näet ehdotuksen kiinteästä korkeasta ja matalasta konversioprosentista. Toimintaan perustuvien kampanjoiden konversioprosentit ovat näissä rajoissa ja vastaavat kampanjaasi Tavoittavuuden suunnittelijassa. Lisäksi voit nähdä aiempaan dataan perustuvan konversioprosenttiehdotuksen, jos käytät suunnittelussa asiakastunnusta, jolla on tarpeeksi konversiodataa.

Kokonaisuudet

Kokonaisuuksien tarkoituksena on auttaa sinua löytämään yleisösi ja brändisi kannalta sopiva yhdistelmä erilaista sisältöä. Kun lisäät kokonaisuuden ja yleisön samaan kampanjaan, saat niiden päällekkäisyyteen perustuvan ennusteen. Voit välttää mainosinventaarin rajoittamisen luomalla suunnitelmaan kaksi erillistä kampanjaa.

Sekä YouTube-kokonaisuuksiin että Googlen videokumppaneihin kohdistetut kokonaisuuskampanjat voivat näkyä tietyissä YouTube-kokonaisuuksissa ja kaikissa Googlen videokumppaneiden palveluissa. Jos haluat kohdistaa mainokset vain valitsemiisi kokonaisuuksiin, poista Googlen videokumppanit suunnitelmasivun kampanjoista.

Voit lisätä kokonaisuudet tunnuksen mukaan kokonaisuusvalitsimen avulla. Googlen edustaja voi auttaa sinua selvittämään tiettyjen kokonaisuuksien tunnukset.

Huom. Kokonaisuudet eivät koske kaikkia Google Adsin kampanjatyyppejä (esim. Kysynnän kasvatus ja Masthead). Näiden kampanjoiden kokonaisuudet eivät ole käytettävissä Tavoittavuuden suunnittelijassa.

Kolmansien osapuolten suunnittelutyökalut

Google on sitoutunut parantamaan riippumattomien alan työkalujen tuottaman datan tarkkuutta ja tekee näitä työkaluja tarjoavien kolmansien osapuolien kanssa yhteistyötä YouTuben suunnitteluratkaisujen kattavuuden ja tarkkuuden parantamiseksi. Jos käytät muita suunnittelutyökaluja, saatat havaita eroja niiden tuottaman datan ja Tavoittavuuden suunnittelijan tuottaman datan välillä. Tämä johtuu siitä, että Tavoittavuuden suunnittelijassa käytetty menetelmä eroaa muiden työkalujen menetelmistä ja saattaa näin ollen johtaa epäjohdonmukaisuuksiin. Monet alan työkalut tekevät suunnitelmat toimituksellista tavoittavuutta varten (ja sisältävät usein mainosinventaarin, joka ei ole kaupallistettavissa), kun taas Tavoittavuuden suunnittelija tekee suunnitelmat kaupallista tavoittavuutta varten (eli sitä tavoittavuutta varten, joka on mahdollista saada mainoksilla). Tulosten tulisi olla kuitenkin samansuuntaisia.

Keskimääräinen näyttötiheys ja näyttötiheyden rajoitus

Käyttäjät saattavat huomata, että heidän kampanjansa keskimääräinen näyttötiheys on korkeampi kuin heidän määrittämänsä näyttötiheyden rajoitus. YouTube tukee tällä hetkellä evästeisiin liittyviä näyttötiheyden rajoituksia. Jokainen eväste voidaan esimerkiksi rajata kolmeen impressioon tiliä kohden niiden käyttäjien varalta, jotka käyttävät YouTubea useilla eri laitteilla. Malli ottaa huomioon eri laitteilla kirjatut impressiot, ja käyttäjää kohden voidaan joissain tapauksissa kirjata yli kolme impressiota. Lisäksi Tavoittavuuden suunnittelija soveltaa näyttötiheyden rajoitusta suunnitelman kullekin rivikohdalle erikseen, joten kampanjan kokonaistavoittavuus voi olla suurempi kuin näyttötiheyden rajoitus.

Huom. Näyttötiheyden rajoitukset eivät koske kaikkia Google Adsin kampanjatyyppejä (esim. Kysynnän kasvatus ja Näyttötiheystavoite). Näiden kampanjoiden näyttötiheyden rajoitukset eivät ole käytettävissä Tavoittavuuden suunnittelijassa.

Tehokas näyttötiheys

Jotkut mainostajat määrittävät vähimmäismäärän sille, kuinka monta kertaa heidän mainostensa on näyttävä kohdeyleisölle, jotta kampanja olisi mahdollisimman tehokas. Tätä impressioiden vähimmäismäärää kutsutaan tehokkaan näyttötiheyden vähimmäisarvoksi. Voit katsoa, kuinka monta käyttäjää tietyllä vähimmäisarvolla tavoitetaan, vaihtamalla avattavan "1+ kohdeyleisöön rajattu tavoittavuus" ‑valikon asetusta Tavoittavuuden suunnittelijassa. Valitsemalla numeron (1+ – 10+) näet, kuinka moni käyttäjä on nähnyt mainoksen vähintään niin monta kertaa.

Tavoittavuusprosentin tai kokonaisväestön puuttuminen suunnitelmasta

Kokonaisväestön ja tavoittavuusprosentin arvot poistetaan, jos suunnitelman kohdistus sisältää muita kuin demografisia tietoja (joita ovat esimerkiksi perhetilanne, asiasta kiinnostuneet yleisöt ja ostoaikeissa olevat segmentit).

Tavoittavuusprosentti ilmaisee kohdeyleisön prosenttiosuuden koko demografisesta väestöstä. Kun lisäät kohdistusehtoja, Google Ads ei voi enää verrata tavoittavuuttasi yleisesti hyväksytyn ryhmän tavoittavuuteen. Koska emme voi tietää, kuinka monta ihmistä todellisuudessa kuuluu esimerkiksi Luksustuotteiden ostajat ‑kohderyhmään, ja koska esimerkiksi laitteiden ostamista suunnittelevien määrä muuttuu jatkuvasti, Google Ads korostaa kokonaistavoittavuutta tarkkaan kohderyhmään liittyvän tavoittavuuden sijasta.

Muutokset kampanjan julkaisemisen jälkeen

Kun olet luonut kampanjan Tavoittavuuden suunnittelijassa valituilla asetuksilla ja julkaissut sen, vältä muutosten tekemistä. Ne voivat aiheuttaa enemmän eroja raportoidun ja ennustetun datan välille.