Om formulärtillgångar för potentiella kunder

Med formulär för potentiella kunder kan du generera potentiella kunder genom att låta dem ange sina uppgifter i ett formulär direkt i din annons. I den här artikeln beskriver vi formulär för potentiella kunder och hur de kan vara till nytta i dina Google Ads-kampanjer.

Hero image depicting About lead form extensions

Formulär för potentiella kunder hjälper dig att fånga intresset hos potentiella kunder som söker efter, upptäcker eller tittar på relevant innehåll.

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Fördelar

• Generera potentiella kunder för att öka försäljningen i ditt företag eller av din produkt eller tjänst.
  • Öka antalet potentiella kunder i din marknadsföringstratt för att få fler konverteringar.
  • Hitta och engagera personer som är intresserade av ditt företag eller din produkt eller tjänst.

Så fungerar det

1. Du skapar ett formulär för potentiella kunder i Google Ads och lägger till det i en kampanj. Du kan lägga till formulär för potentiella kunder i sök-, video-, Performance Max- och displaykampanjer.
    Formulär för potentiella kunder för videokampanjer betatestas för närvarande. Kontakta din Google-representant för att få åtkomst.
  2. Personer i din målgrupp besöker en Google-tjänst (till exempel YouTube) och interagerar med annonsen som innehåller formuläret för potentiella kunder. När de öppnar formuläret kan de välja att ange sina kontaktuppgifter, till exempel en e-postadress, ett telefonnummer eller annan information.
  3. Du laddar ned och hanterar dina potentiella kunder från Google Ads. Du kan ladda ned information om potentiella kunder i en CSV-fil eller skapa en webhook-integration för att ta emot informationen direkt i ditt CRM-system. Du kan bara ladda ned information om potentiella kunder från de senaste 30 dagarna. Du kan även automatiskt exportera upp till 60 dagars data från formulär för potentiella kunder till ditt CRM-system med hjälp av Google Ads API.

Krav

För att kunna använda formulär för potentiella kunder behöver du ha

• följt våra policyer under lång tid.
  • ett Google Ads-konto i en kvalificerad vertikal eller undervertikal. Känsliga vertikaler eller undervertikaler (till exempel sexuellt innehåll) är inte kvalificerade för formulär för potentiella kunder.
  • en integritetspolicy för ditt företag. När du skapar ett formulär för potentiella kunder i Google Ads måste du ange en länk till din integritetspolicy. Integritetspolicyn visas sist i formuläret.

Om du lägger till ett formulär för potentiella kunder i en video- eller displaykampanj, eller om du skapar en sökkampanj där klick på annonsrubriken leder direkt till ett formulär för potentiella kunder, behöver du dessutom ha

• utgifter på över 50 000 USD totalt i Google Ads. För annonsörer med konton som hanteras i andra valutor än USD konverteras utgiftsbeloppet till USD med den genomsnittliga månatliga växlingskursen för den aktuella valutan.
  • Annonsörer med gott rykte och utgifter på över 1 000 USD per konto (eller över 15 000 USD i alla konton) kan också vara kvalificerade att använda dessa format, med ytterligare verifiering av kontots goda status. Annonsörer måste slutföra verifieringsprogrammet för annonsörer. Läs mer om verifiering.

Läs mer om krav på formulär för potentiella kunder.

Om du har en aktiv formulärtillgång för potentiella kunder måste följande kriterier dessutom vara uppfyllda för att det ska kunna visas i ett annonsformat som kan användas med formulär för potentiella kunder:

• Budgivning: Kampanjen ska använda en konverteringsfokuserad budstrategi.
  • Konverteringsmål: Kampanjen måste optimeras mot ett konverteringsmål för formulär för potentiella kunder från Google. Även om kampanjen optimerar för andra typer av konverteringar (som inte använder formulär för potentiella kunder) bör den innehålla konverteringar från Googles formulär för potentiella kunder.
  • Annonstyper: Responsiva sökannonser är kvalificerade att visas. Utökade textannonser kan inte visas.

Läs mer om hur du gör att en responsiv sökannons öppnas i ett formulär för potentiella kunder

Var du kan visa formulär för potentiella kunder

Formulär för potentiella kunder kan bara visas i vissa länder. Om annonsen visas för en målgrupp i ett land som inte tillåter formulär för potentiella kunder kan målgruppen inte se formuläret.

• Argentina
  • Australien
  • Österrike
  • Bangladesh
  • Belize
  • Belgien
  • Brasilien
  • Kanada
  • Chile
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Tjeckien
  • Danmark
  • Ecuador
  • El Salvador
  • Finland
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Grekland
  • Guatemala
  • Honduras
  • Hongkong
  • Ungern
  • Indien
  • Indonesien
  • Irland
  • Israel
  • Italien
  • Japan
  • Kazakstan
  • Litauen
  • Malaysia
  • Mexiko
  • Nederländerna
  • Nya Zeeland
  • Norge
  • Pakistan
  • Panama
  • Peru
  • Filippinerna
  • Polen
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Rumänien
  • Singapore
  • Slovakien
  • Sydafrika
  • Sydkorea
  • Spanien
  • Sri Lanka
  • Sverige
  • Schweiz
  • Taiwan
  • Thailand
  • Turkiet
  • Förenade Arabemiraten
  • Förenade kungariket
  • USA
  • Vietnam

Använda formulär för potentiella kunder

• Försäkra dig om att du uppfyller kraven för formulär för potentiella kunder. Om du inte uppfyller kraven kan du inte skapa formulär för potentiella kunder.
  • Se till att formuläret för potentiella kunder följer våra annonseringspolicyer och riktlinjer (till exempel att du inriktar dig på ett land där formulär för potentiella kunder är tillgängliga). I annat fall visas inte kampanjen.
  • Du kan lägga till ett formulär för potentiella kunder per kampanj.
  • Tillvägagångssättet för att skapa formulär för potentiella kunder är samma för alla kampanjtyper, men formulären kan fungera på olika sätt beroende på kampanjtypen. Utöka avsnittet nedan för att läsa om skillnaderna mellan de olika kampanjtyperna.

Sökkampanjer

Formulär för potentiella kunder kan visas på datorer och mobila enheter.
Lead forms convergence, search example

Videokampanjer

Formulär för potentiella kunder endast visas på mobila enheter med Android. Om kampanjen är inriktad på iOS eller dator visas den inte för användarna.
​​​​Lead forms convergence, video example
Formulär för potentiella kunder för videokampanjer betatestas för närvarande. Kontakta din Google-representant för att få åtkomst.

Displaykampanjer

• Formulär för potentiella kunder kan visas både på datorer och på mobila enheter.
  • Du måste ha minst en responsiv displayannons för att kunna visa formulär för potentiella kunder. Formuläret går inte att använda med uppladdade bildannonser.
​​​​Lead forms convergence, display example

Formulärtillgångar för potentiella kunder på kontonivå

• Du kan bifoga en formulärtillgång för potentiella kunder på kontonivå för att använda den i sökkampanjer eller Performance Max-kampanjer.
  • Formulärtillgångar för potentiella kunder på kampanjnivå i Google Ads åsidosätter alltid eventuella tillgångar av samma typ på kontonivå.
  • Om formulärtillgångar för potentiella kunder på kampanjnivå inte godkänns visas i stället tillgångar av denna typ på kontonivå.

Optimering av formulär för potentiella kunder

Utöver att använda målgruppsinriktning i din kampanj kan du optimera formuläret för potentiella kunder för att få fler potentiella kunder (Större volym) eller högre kvalitet (Mer kvalificerad). För båda alternativen gäller att inga målgrupper läggs till eller tas bort och att inga fält i formuläret ändras. Tänk på att optimeringen kan ge olika resultat beroende på kampanjtypen.
  • Formulärtypen Större volym är standardtypen för formulärtillägg för potentiella kunder, men du kan ändra den till Mer kvalificerad. Alternativet du väljer kan påverka kostnaden per potentiell kund och antalet insamlade potentiella kunder. Du kan ändra formulärtypen när som helst under kampanjen.
  • Formulärtypen Mer kvalificerad kan ha en utformning som innehåller fler steg för att skicka in formuläret. Därför kan det generera färre potentiella kunder (som däremot har större intresse för ditt företag eller din produkt eller tjänst).
  • Formulärtypen Större volym har en utformning med färre steg för att skicka in formuläret. Därför kan det generera fler potentiella kunder. Dessa potentiella kunder kan dock inbegripa personer som inte är så intresserade av ditt företag eller din produkt eller tjänst.

Anvisningar

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Utöka alla

Skapa en formulärtillgång för potentiella kunder i en ny kampanj
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på plusknappen och sedan på Ny kampanj.
  4. Välj Potentiella kunder som kampanjmål.
  5. Välj Sök, Video, Performance Max eller Display som kampanjtyp.
  6. Klicka på Fortsätt.
  7. Ange dina kampanjinställningar.
  8. Öppna redigeraren för formulär för potentiella kunder och ange information om formuläret.
    • För sök- och displaykampanjer: Scrolla till avsnittet Tillgångar. Klicka på Fler tillgångstyper och sedan på Formulär för potentiella kunder.
    • För videokampanjer: Scrolla till avsnittet Formulär för potentiella kunder och klicka på Formulär.
  9. Klicka på Skapa nytt i redigeraren för formulärtillgångar för potentiella kunder.
  10. Ange en rubrik, ett företagsnamn och en beskrivning.
  11. Välj informationen du vill fråga efter i formuläret. Du måste välja minst ett alternativ.
    • Namn (du kan välja Förnamn och efternamn eller Fullständigt namn)
    • E-post
    • Telefonnummer
    • Ort
    • Postnummer
    • Delstat/provins
    • Land
    • Företagsnamn
    • Befattning
    • E-postadress, arbete
    • Telefonnummer till arbetet
  12. (Valfritt) För att få mer kvalificerade potentiella kunder kan du lägga till egna kvalificeringsfrågor genom att klicka på +Fråga. När du börjar skriva frågan visas förslag på frågor som matchar det du skriver. Du kan även utöka kategorierna för att se en lista över alla frågor som matchar varje kategori.
    • Om du inte hittar en befintlig fråga som matchar ditt förslag kan du föreslå en egen. Du får en avisering i ditt Google Ads-konto om frågan eller en liknande fråga läggs till i katalogen. Alla föreslagna frågor kan inte läggas till i katalogen, men frågor som läggs till blir vanligtvis tillgängliga inom en eller två arbetsdagar efter att de skickades in. Frågor som du skickar in och som tas med i katalogen blir tillgängliga för alla annonsörer som använder formulär för potentiella kunder. Denna funktion är bara tillgänglig för vissa språk.
    • Vilka frågor som är tillgängliga beror på vilket språk du har valt.
    • Frågor som du föreslår och som tas med i katalogen och frågor som du har använt tidigare i formulär för potentiella kunder visas i avsnittet Dina frågor. Du kan se en lista över de senaste frågorna som har lagts till i katalogen i avsnittet Nya frågor.
  13. Lägg till webbadressen till din integritetspolicy. En integritetspolicy krävs för att samla in information. Den visas i slutet av formuläret.
  14. (Endast sökkampanjer) Klicka på Bild för att lägga till en bakgrundsbild i formuläret för potentiella kunder. Bakgrundsbilden måste ha formatet 1,91:1 (1 200 × 628 rekommenderas).
  15. Lägg till en rubrik och en beskrivning av meddelandet som visas när användaren har skickat in sina kontaktuppgifter.
    • Om detta är tillgängligt för din kampanjtyp kan du även lägga till en uppmaning som visas när formuläret har skickats in. Den här typen av uppmaning skiljer sig från uppmaningen i din annons och kan ställas in så att den leder till en viss webbadress.
  16. Om du vill lägga till en uppmaning som uppmuntrar människor att interagera med din annons kan du välja en uppmaningstyp i rullgardinsmenyn och lägga till en beskrivning.
  17. (Valfritt) Om du vill ta emot potentiella kunder direkt från ditt CRM-system kan du lägga till webhook-information i formuläret för potentiella kunder eller länka Zapier.
  18. Välj Mer kvalificerad eller Större volym som optimeringstyp.
  19. Läs igenom och godkänn användarvillkoren om det är första gången du skapar ett formulär för potentiella kunder.
  20. Lägg till formuläret för potentiella kunder i din kampanj genom att klicka på Spara.
Lägga till en formulärtillgång för potentiella kunder i en befintlig kampanj
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. En tabell med alla dina tillgångar visas. Välj Koppling i rullgardinsmenyn Tabellvy.
  5. Välj Formulär för potentiella kunder på listan ovanför tabellverktygsfältet.
  6. Markera rutan vid formuläret för potentiella kunder som du vill lägga till i din befintliga kampanj.
  7. Välj Lägg till > Kampanj. Kampanjen du väljer måste ha Potentiella kunder som kampanjmål.
  8. Klicka på Klart. Om du lägger till ett formulär för potentiella kunder i en befintlig kampanj körs kampanjen när formuläret har godkänts. Du kan se formulärets granskningsstatus under Formulär för potentiella kunder i kampanjinställningarna.
Lägga till en formulärtillgång för potentiella kunder på kontonivå
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Klicka på plusikonen och välj Formulärtillgång för potentiella kunder.
  5. Välj Konto i rullgardinsmenyn Lägg till i högst upp på sidan.
  6. Välj alternativet Skapa ny.
  7. Ange den information som krävs för att skapa formuläret för potentiella kunder.
  8. Klicka på Spara.
Obs! Du kan lägga till en enstaka formulärtillgång för potentiella kunder på kontonivå.
Redigera en formulärtillgång för potentiella kunder
Obs! När du redigerar ett befintligt formulär för potentiella kunder kan du inte ändra informationen du efterfrågar i formuläret. Om du vill ändra den här informationen i formuläret måste du skapa ett nytt formulär för potentiella kunder och välja andra alternativ. Sedan kan du lägga till det nya formuläret för potentiella kunder i kampanjen.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. En tabell med alla dina tillgångar visas. Välj Koppling i rullgardinsmenyn Tabellvy.
  5. Välj Formulär för potentiella kunder på listan ovanför tabellverktygsfältet.
  6. Håll muspekaren över formuläret och klicka på pennikonen Redigera för att redigera det.
  7. Gör ändringar i formuläret.
  8. Klicka på Spara. När du har redigerat ett formulär för potentiella kunder pausas kampanjen tills formuläret har godkänts.
Ta bort en formulärtillgång för potentiella kunder
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. En tabell med alla dina tillgångar visas. Välj Koppling i rullgardinsmenyn Tabellvy.
  5. Välj Formulär för potentiella kunder på listan ovanför tabellverktygsfältet.
  6. Markera rutan vid formuläret för potentiella kunder.
  7. Klicka på Ta bort. Du kan inte återställa ett borttaget formulär för potentiella kunder. Du kan fortfarande ladda ned potentiella kunder som du har tagit emot under de senaste 30 dagarna från det borttagna formuläret.

Nästa steg

Mäta dina framgångar

Du kan se resultatet av ditt formulär för potentiella kunder i Google Ads-rapporterna. Tänk på följande:

• Varje gång ett formulär för potentiella kunder öppnas spåras det som ett klick.
  • När en person skickar in sin information i ett formulär för potentiella kunder räknas det som en konvertering. Konverteringar av denna typ skapas automatiskt i Google Ads första gången formuläret skickas in.
  • Kampanjen kan även ge dig fler webbplatskonverteringar.
  • Du kan se ditt klick- och konverteringsresultat genom att segmentera resultatrapporten efter Klicktyp och Konverteringstyp i ditt Google Ads-konto.
  • Besök och konverteringar tillskrivs inte dina formulär för potentiella kunder i Google Analytics. Analytics rapporterar bara engagemang som leder direkt till din webbplats.
Obs! Om du ser en avvikelse mellan antalet konverteringar som tillskrivs ditt formulär för potentiella kunder hos Google och din nedladdade data om potentiella kunder kan du prova att segmentera resultatrapporten efter Konverteringstyp. Andra konverteringar, till exempel köp som görs på din webbplats, kan tillskrivas formuläret för potentiella kunder hos Google.

Ladda ned information om potentiella kunder

Skapa en webhook-integration för ett formulär för potentiella kunder

Med en webhook-integration kan du automatiskt skicka information från en app till en annan via en unik webbadress. Du kan skapa en webhook-integration för att länka ditt formulär för potentiella kunder till ditt CRM-system (Customer Relationship Management). När du har lagt till en webhook-integration i formuläret för potentiella kunder får du information om dina potentiella kunder direkt till ditt CRM-system.

För att skapa en webhook-integration i formuläret för potentiella kunder behöver du generera en webhook-adress och en webhook-nyckel.

• Webhook-adressen är visningssökvägen. När en person har skickat in ett formulär för potentiella kunder skickas en HTTP POST-begäran till den konfigurerade webbadressen så att informationen om den potentiella kunden registreras direkt i CRM-systemet.
  • Webhook-nyckeln används för att verifiera den inskickade informationen.

Om du vet hur man gör kan du själv skapa webhook-integrationen och sedan generera en webhook-adress och nyckel. Läs mer om hur du skapar en webhook-adress och nyckel

Obs! Du kan använda en tredjepartsleverantör av integreringstjänster för att automatiskt skicka data från formulär för potentiella kunder till ditt CRM-system via en webhook. Leverantören genererar webhooken automatiskt och tillämpar den på formulärtillgången för potentiella kunder i Google Ads. Du kan behöva ett betalningskonto för att kunna använda dessa tredjepartsintegreringar för att exportera potentiella kunder.

Vi har dessutom en Zapier-integrering för export av potentiella kunder som använder Google Ads API i stället för en webhook. Du kan även exportera data från formulär för potentiella kunder manuellt genom att ladda ned en CSV-fil eller använda Google Ads API.

Lägga till en webhook-integration i en ny formulärtillgång för potentiella kunder
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på plusknappen  och välj Ny kampanj.
  4. Välj Potentiella kunder som ditt mål.
  5. Välj Sök, Video, Performance Max eller Display som kampanjtyp.
  6. Klicka på Fortsätt.
  7. Ange dina kampanjinställningar.
  8. Klicka på Skapa formulär för potentiella kunder för att öppna redigeraren för formulärtillgång för potentiella kunder och ange information om formuläret.
    • För sök- och displaykampanjer: Scrolla till avsnittet Tillgångar. Klicka på Fler tillgångstyper och sedan på Formulär för potentiella kunder.
    • För videokampanjer: Scrolla till avsnittet Formulär för potentiella kunder och klicka på Formulär.
  9. Börja skapa en formulärtillgång för potentiella kunder.
  10. Klicka för att utöka Exportera potentiella kunder från Google Ads och klicka sedan för att utöka Andra alternativ för dataintegrering.
  11. Lägg till webhook-adressen och webhook-nyckeln under Webhook-integration (valfritt).
  12. Klicka på Skicka testdata och kontrollera att CRM-systemet tar emot data korrekt.
  13. Klicka på Spara när du har skapat formuläret.
Lägga till en webhook-integration i en befintlig formulärtillgång för potentiella kunder
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. En tabell med alla dina tillgångar visas. Välj Formulär för potentiella kunder på listan ovanför tabellverktygsfältet.
  5. Håll muspekaren över formuläret och klicka på pennikonen Inställningen Redigera, pennikon för att redigera det.
  6. Klicka för att utöka Exportera potentiella kunder från Google Ads och klicka sedan för att utöka Andra alternativ för dataintegrering.
  7. Lägg till webhook-adressen och webhook-nyckeln under Webhook-integration (valfritt).
  8. Klicka på Skicka testdata och kontrollera att CRM-systemet tar emot data korrekt.
  9. Klicka på Spara när du har redigerat formuläret för potentiella kunder.

Felstatusvärden

Beroende på vad du gjorde omedelbart efter att du lade till en webhook kan något av följande felstatusvärden visas.

• Felstatus A: När någon sparar formuläret utan att skicka testdata (utan fel).
  • Felstatus B: Data som inte skickats.
  • Felstatus C: Data som skickades utan att Google fick något svar.
  • Felstatus D: Data skickades men Google tog emot ett felaktigt svar (annat än HTTP 200).
  • Statusen Lyckades: Data skickades och Google fick ett korrekt svar.