Liidilomake-elementit

Liidilomake-elementtien avulla voit saada liidejä siten, että käyttäjät lähettävät tietonsa suoraan mainoksessasi olevalla lomakkeella. Tässä artikkelissa kerrotaan liidilomakkeista ja niiden hyödyistä Google Ads ‐kampanjoillesi.

Hero image depicting About lead form extensions

Liidilomakkeiden avulla voit herättää potentiaalisten asiakkaiden kiinnostuksen, kun he hakevat, löytävät tai katsovat osuvaa sisältöä.

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta. Klikkaa sitten "Tekstitykset" ja valitse kieli.

Hyödyt

• Voit saada liidejä ja kasvattaa yrityksesi myyntiä.
  • Voit kasvattaa markkinointisuppilossasi olevien liidien määrää ja saada lisää konversioita.
  • Voit löytää ja aktivoida käyttäjiä, jotka ovat kiinnostuneita yrityksestäsi, tuotteestasi tai palvelustasi.

Näin se toimii

1. Luot liidilomakkeen Google Adsissa ja lisäät sen kampanjaan. Voit lisätä liidilomakkeita Haku-, Video-, Discovery- ja Display-kampanjoihin.
    Videokampanjoiden liidilomakkeet ovat tällä hetkellä betavaiheessa. Jos haluat käyttää niitä, ota yhteyttä Googlen edustajaan.
  2. Yleisöösi kuuluvat käyttäjät käyvät Googlen palvelussa (esimerkiksi YouTubessa), ja liidilomakkeen sisältävä mainoksesi saa heidät aktivoitumaan. Avattuaan liidilomakkeen he voivat lähettää yhteystietonsa, kuten sähköpostiosoitteen, puhelinnumeron ja muita tietoja.
  3. Lataat liidit ja hallinnoit niitä Google Adsin kautta. Voit ladata liidit CSV-tiedostona tai luoda webhook-integroinnin, jotta saat liidit suoraan CRM-järjestelmääsi. Voit ladata vain liidejä, joiden tiedot on lähetetty edellisten 30 päivän aikana. Voit myös eksportoida automaattisesti enintään 60 päivän liidilomakedatan CRM-järjestelmääsi Google Ads APIn avulla.

Vaatimukset

Jotta voit käyttää liidilomakkeita, seuraavien vaatimusten on täytyttävä:

• Tilillä ei ole käytäntörikkomuksia.
  • Google Ads ‑tilille on valittu hyväksyttävä teema tai alateema. Arkaluontoisten teemojen ja alateemojen (esimerkiksi vain aikuisille suunnatun sisällön) yhteydessä ei voi käyttää liidilomakkeita.
  • Yritykselläsi on tietosuojakäytäntö. Kun luot liidilomakkeen Google Adsissa, sinun on lisättävä linkki tietosuojakäytäntöösi. Tämä linkki näkyy liidilomakkeen lopussa.

Jos lisäät liidilomakkeen Video-, Discovery- tai Display-kampanjaan tai olet luomassa Hakukampanjaa, jossa liidilomake avautuu mainoksen otsikkoa klikkaamalla, tililläsi on oltava lisäksi

• yli 50 000 USD:n kokonaisbudjetti Google Adsissa. Jos mainostajan tilillä käytetään jotakin muuta valuuttaa kuin Yhdysvaltain dollaria (USD), käytetty summa muunnetaan dollareiksi käyttämällä kyseisen valuutan keskimääräistä kuukausittaista muuntokurssia.

Lue lisää liidilomakkeita koskevista vaatimuksista.

Jos sinulla on aktiivinen liidilomake, myös seuraavien ehtojen on täytyttävä, jotta liidilomake voi näkyä liidilomakemainosmuodossa:

• Hintatarjoukset: Kampanjassa on käytettävä konversiokeskeistä hintatarjousstrategiaa.
  • Konversiotavoite: Kampanja on optimoitava Googlen liidilomake ‑konversiotavoitteelle. Vaikka kampanja olisi optimoitu muuntyyppisille konversioille (muille kuin liidilomakkeille), siihen on lisättävä myös Googlen liidilomake ‑konversio.
  • Mainostyypit: Sinun on käytettävä responsiivisia hakumainoksia (laajennetut tekstimainokset eivät täytä ehtoja).

Katso, miten saat liidilomakkeen avautumaan responsiivisesta hakumainoksesta.

Missä liidilomakkeet näkyvät?

Liidilomakkeet voivat näkyä vain tietyissä maissa. Jos mainoksesi näkyy yleisölle maassa, jossa liidilomakkeet eivät ole sallittuja, yleisö ei näe liidilomaketta.

• Argentiina
  • Australia
  • Itävalta
  • Bangladesh
  • Belize
  • Belgia
  • Brasilia
  • Kanada
  • Chile
  • Kolumbia
  • Costa Rica
  • Tšekin tasavalta
  • Tanska
  • Ecuador
  • El Salvador
  • Suomi
  • Ranska
  • Saksa
  • Kreikka
  • Guatemala
  • Honduras
  • Hongkong
  • Unkari
  • Intia
  • Indonesia
  • Irlanti
  • Israel
  • Italia
  • Japani
  • Kazakstan
  • Liettua
  • Malesia
  • Meksiko
  • Alankomaat
  • Uusi-Seelanti
  • Norja
  • Pakistan
  • Panama
  • Peru
  • Filippiinit
  • Puola
  • Portugali
  • Puerto Rico
  • Romania
  • Singapore
  • Slovakia
  • Etelä-Afrikka
  • Etelä-Korea
  • Espanja
  • Sri Lanka
  • Ruotsi
  • Sveitsi
  • Taiwan
  • Thaimaa
  • Turkki
  • Arabiemiirikunnat
  • Yhdistynyt kuningaskunta
  • Yhdysvallat
  • Vietnam

Liidilomakkeiden käyttäminen

• Varmista, että liidilomakkeita koskevat vaatimukset täyttyvät. Jos et täytä vaatimuksia, et voi luoda liidilomakkeita.
  • Varmista, että liidilomakkeesi on mainostuskäytäntöjemme ja sääntöjemme mukainen (sen täytyy esimerkiksi olla kohdistettu maahan, jossa liidilomakkeet ovat käytettävissä). Muussa tapauksessa kampanja ei näy.
  • Kampanjaa kohden voi lisätä vain yhden liidilomakkeen.
  • Vaikka liidilomake luodaan samalla tavalla kaikissa kampanjatyypeissä, ne toimivat eri kampanjatyypeissä hieman eri tavoin. Alla olevia osioita laajentamalla voit katsoa, miten nämä laajennukset toimivat kussakin kampanjatyypissä.

Hakukampanjat

Liidilomakkeet voivat näkyä tietokoneilla ja mobiililaitteilla.
Lead forms convergence, search example

Videokampanjat

Liidilomakkeet näkyvät vain Android-mobiililaitteilla. Jos kampanjasi on kohdistettu iOS-laitteille tai tietokoneille, kampanjan mainokset eivät näy käyttäjille.
​​​​Lead forms convergence, video example
Videokampanjoiden liidilomakkeet ovat tällä hetkellä betavaiheessa. Jos haluat käyttää niitä, ota yhteyttä Googlen edustajaan.

Discovery-kampanjat

Sinulla on oltava vähintään yksi Discovery-kuvamainos, jotta liidilomake voi näkyä. Liidilomakkeet eivät ole yhteensopivia karusellimainosten kanssa.
​​​​Lead forms convergence, discovery example

Display-kampanjat

• Liidilomakkeet voivat näkyä tietokoneilla ja mobiililaitteilla.
  • Jotta voit käyttää liidilomakkeita, sinulla on oltava vähintään yksi responsiivinen Display-mainos. Liidilomakkeet eivät ole yhteensopivia ladattujen kuvamainosten kanssa.
​​​​Lead forms convergence, display example

Liidilomakkeen optimointi

Kampanjasi yleisökohdistuksen käyttämisen lisäksi voit optimoida liidilomakkeesi suuremmalle liidimäärälle ("Suurempi määrä") tai laadukkaammille liideille ("Laadukkaammat"). Kummassakaan tapauksessa yleisöjä ei lisätä tai poisteta eikä liidilomakkeen kenttiä muuteta. Muista, että optimointi saattaa toimia eri tavalla eri kampanjatyyppien yhteydessä.
  • "Suurempi määrä" on liidilomakkeen oletusarvoinen tyyppi, mutta voit muuttaa liidilomakkeen tyypiksi "Laadukkaammat". Valitsemasi vaihtoehto voi vaikuttaa liidikohtaiseen hintaan ja kerättyjen liidien määrään. Voit muuttaa liidilomakkeen tyyppiä milloin tahansa kampanjan aikana.
  • "Laadukkaammat" on liidilomaketyyppi, jonka lähettämisessä voi olla enemmän vaiheita. Sen vuoksi saatat saada vähemmän liidejä (mutta nämä liidit ovat kiinnostuneempia yrityksestäsi, tuotteestasi tai palvelustasi).
  • "Suurempi määrä" on liidilomaketyyppi, jonka lähettämisessä on vähemmän vaiheita. Sen vuoksi saatat saada enemmän liidejä. Liidien joukossa voi kuitenkin olla käyttäjiä, jotka eivät ole niin kiinnostuneita yrityksestäsi, tuotteestasi tai palvelustasi.

Ohjeet

Laajenna kaikki

Liidilomakkeen luominen uudessa kampanjassa
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemman reunan sivuvalikosta Kampanjat.
  3. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Uusi kampanja.
  4. Valitse kampanjan tavoitteeksi Liidit.
  5. Valitse kampanjatyypiksi Haku, Video, Discovery tai Display.
  6. Klikkaa Jatka.
  7. Valitse kampanja-asetukset.
  8. Avaa liidilomakkeen muokkaustyökalu, johon voit lisätä liidilomakkeen tiedot.
    • Haku- ja Display-kampanjat: Vieritä Elementit-kohtaan, klikkaa Lisää elementtityyppejä ja valitse Liidilomakkeet.
    • Video- ja Discovery-kampanjat: Vieritä Liidilomake-kohtaan ja klikkaa Lomake.
  9. Klikkaa liidilomake-elementin muokkaustyökalusta Luo uusi.
  10. Lisää otsikko, yrityksen nimi ja kuvaus.
  11. Valitse kysymykset, joita haluat esittää liidilomakkeessa. Sinun on valittava vähintään yksi vaihtoehto, jotta voit jatkaa.
    • Nimi (joko Etunimi ja sukunimi tai Koko nimi)
    • Sähköposti
    • Puhelinnumero
    • Kaupunki
    • Postinumero
    • Osavaltio/maakunta
    • Maa
    • Yrityksen nimi
    • Työnimike
    • Työsähköposti
    • Työpuhelinnumero
  12. (Valinnainen) Jos haluat määritellä potentiaaliset liidit entistä tarkemmin, voit lisätä omia tarkentavia kysymyksiä klikkaamalla +Kysymys. Kun alat kirjoittaa kysymystä, näet ehdotuksia, jotka vastaavat kirjoittamaasi. Voit myös laajentaa haluamasi kategorian ja nähdä kaikki siihen kuuluvat kysymykset.
    • Jos et löydä haluamaasi kysymystä listasta, voit ehdottaa kysymystä lisättäväksi. Saat ilmoituksen Google Ads ‐tilillesi, jos ehdottamasi kysymys tai sen kaltainen kysymys lisätään listaan. Kaikkia ehdotettuja kysymyksiä ei voida lisätä listaan. Lisätyt kysymykset ovat tavallisesti käytettävissä 1–2 arkipäivän kuluessa niiden lähettämisestä. Jos kysymyksesi lisätään listaan, kaikki mainostajat voivat käyttää niitä liidilomakkeissa. Kysymyksiä voi ehdottaa vain tietyillä kielillä.
    • Käytettävissä olevat kysymykset riippuvat valitsemastasi kielestä.
    • Listaan lisätyt ehdotuksesi ja kysymykset, joita olet aiemmin käyttänyt liidilomakkeissa, näkyvät Omat kysymykset ‐osiossa. Listaan viimeksi lisätyt kysymykset löytyvät Uudet kysymykset ‐osiosta.
  13. Lisää tietosuojakäytännön URL-osoite. Tietosuojakäytäntö on pakollinen, jotta voit kerätä tietoja, ja linkki siihen näkyy liidilomakkeen lopussa.
  14. (Vain Hakukampanjat) Klikkaa Kuva, niin voit lisätä liidilomakkeeseen taustakuvan. Taustakuvan kuvasuhteen on oltava 1,91:1 (suositeltu koko: 1 200 x 628).
  15. Lisää otsikko tai kuvaus lomakkeen lähetysviestille, joka tulee näkyviin sen jälkeen, kun käyttäjä on lähettänyt yhteystietonsa.
    • Voit luoda myös lähetysviestissä näkyvän toimintakehotuksen, jos se on käytettävissä kampanjatyypissäsi. Tämä toimintakehotus on eri kuin mainoksessasi näkyvä toimintakehotus, ja se voidaan määrittää ohjaamaan käyttäjä tiettyyn URL-osoitteeseen.
  16. Jos haluat lisätä toimintakehotuksen, joka kannustaa mainoksen nähneitä käyttäjiä aktivoitumaan, valitse avattavasta valikosta toimintakehotustyyppi ja lisää toimintakehotuksen kuvaus.
  17. (Valinnainen) Jos haluat saada liidejä suoraan CRM-järjestelmästäsi, lisää webhook-tietosi liidilomakkeeseen tai linkitä CRM Zapieriin.
  18. Valitse liidilomakkeen optimoinniksi Laadukkaammat tai Suurempi määrä.
  19. Jos luot liidilomaketta ensimmäistä kertaa, lue ja hyväksy käyttöehdot.
  20. Lisää liidilomake kampanjaan klikkaamalla Tallenna.
Liidilomakkeen lisääminen kampanjaan
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa sivuvalikosta Mainokset ja elementit ja sitten alasivuvalikosta Elementit.
  3. Näet taulukon kaikista elementeistäsi. Valitse avattavasta Taulukkonäkymä-valikosta Yhteys.
  4. Valitse taulukon työkalupalkin yläpuolella olevasta listasta Liidilomake
  5. Valitse sen liidilomakkeen vieressä oleva ruutu, jonka haluat lisätä kampanjaan.
  6. Valitse Lisää kohteeseen > Kampanja. Valitsemasi kampanjan tavoitteen on oltava "Liidit".
  7. Klikkaa Valmis. Jos liidilomake liitetään aiemmin luotuun kampanjaan, kampanja käynnistyy, kun lomake on hyväksytty. Liidilomakkeen tarkastuksen tila näkyy kampanja-asetusten Liidilomake‑kohdassa.
Liidilomakkeen muokkaaminen
Kun muokkaat aiemmin luotua liidilomaketta, et voi muuttaa lomakkeessa pyytämiäsi tietoja. Jos haluat muuttaa kyseisiä tietoja, luo uusi liidilomake ja valitse sille eri vaihtoehdot. Tämän jälkeen voit lisätä uuden liidilomakkeen kampanjaan.
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse sivuvalikosta Mainokset ja elementit ja sitten alasivuvalikosta Elementit.
  3. Näet taulukon kaikista elementeistäsi. Valitse avattavasta Taulukkonäkymä-valikosta Yhteys.
  4. Valitse taulukon työkalupalkin yläpuolella olevasta listasta Liidilomake
  5. Vie hiiri muokattavan liidilomakkeen päälle ja klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa.
  6. Tee liidilomakkeeseen haluamasi muutokset.
  7. Klikkaa Tallenna. Kun olet muokannut liidilomaketta, kampanja keskeytetään, kunnes lomake on hyväksytty.
Liidilomakkeen poistaminen
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa sivuvalikosta Mainokset ja elementit ja sitten alasivuvalikosta Elementit.
  3. Näet taulukon kaikista elementeistäsi. Valitse avattavasta Taulukkonäkymä-valikosta Yhteys.
  4. Valitse taulukon työkalupalkin yläpuolella olevasta listasta Liidilomake
  5. Valitse liidilomakkeen viereinen ruutu.
  6. Klikkaa Poista. Kun liidilomake on poistettu, sitä ei voi palauttaa. Voit kuitenkin ladata poistetun lomakkeen liidejä, jotka on kerätty 30 viime päivän aikana.

Mitä seuraavaksi?

Tulosten mittaaminen

Voit tarkistaa Google Ads ‑raporteista, millaisia tuloksia liidilomakkeesi on tuottanut. Muista seuraavat asiat:

• Jokaista liidilomakkeen avauskertaa seurataan klikkauksena. Muita konversiotapahtumia ei lasketa liidilomakkeen klikkauksiksi. Jos joku esimerkiksi klikkaa liidilomaketta ja myöhemmin ostaa jotakin verkkosivustoltasi, tätä konversiota ei kirjata tulleeksi liidilomakkeesta.
  • Kun joku lähettää tietonsa liidilomakkeella, tapahtuma lasketaan konversioksi. Liidilomakekonversiot luodaan Google Adsissa automaattisesti, kun lomake lähetetään ensimmäisen kerran.
  • Kampanja voi saada aikaan myös verkkosivustolla tapahtuvia konversiota.
  • Voit nähdä klikkaus- ja konversiotuloksesi segmentoimalla tulosraporttisi klikkaus- ja konversiotyypin mukaan Google Ads ‑tililläsi.
  • Google Analytics ei kirjaa käyntejä ja konversioita tulleeksi liidilomakkeesta. Analytics ottaa huomioon vain sellaiset aktivoitumiset, jotka vievät käyttäjät suoraan verkkosivustollesi.

Liidien lataaminen

Voit ladata liidit yksinkertaisena tai tarkkana CSV-tiedostona, joka voidaan importoida CRM-järjestelmään. Voit myös lisätä webhook-integroinnin, jotta saat liidejä suoraan CRM-järjestelmääsi.

Webhook-integroinnin lisääminen liidilomakkeeseen

Webhook-integroinnin avulla voit lähettää automaattisesti tietoa sovelluksesta toiseen käyttämällä yksilöllistä URL-osoitetta. Voit integroida webhookin linkittääksesi liidilomakkeen asiakkuudenhallintajärjestelmään (CRM). Kun olet lisännyt webhook-integroinnin liidilomakkeeseen, saat liidisi suoraan CRM-järjestelmään.

Jotta voit lisätä webhook-integroinnin liidilomakkeeseen, sinun on luotava webhookin URL-osoite ja webhook-avain.

• Webhookin URL-osoite kertoo toimituspolun. Kun käyttäjä on lähettänyt tietonsa liidilomakkeella, kyseiseen osoitteeseen lähetetään HTTP POST ‑pyyntö, minkä jälkeen liidit siirtyvät suoraan CRM-järjestelmään.
  • Webhook-avainta käytetään lähetettyjen liidien vahvistamiseen.

Jos sinulla on tarvittavat taidot tai resurssit, luo webhook-integrointi sekä webhookin URL-osoite ja avain. Lue lisää webhookin URL-osoitteen ja avaimen luomisesta.

Huom. Voit käyttää kolmantena osapuolena toimivaa integrointipalvelua, niin liidilomakedata lähetetään CRM-järjestelmääsi automaattisesti webhookin avulla. Kolmas osapuoli luo webhookin automaattisesti ja lisää sen Google Adsissa olevaan liidilomake-elementtiisi. Saatat tarvita maksullisen tilin, jotta voit hyödyntää liidien eksportoinnissa kolmannen osapuolen tarjoamia integrointeja.

Voit myös hyödyntää liidien automaattista eksportointia Zapierin avulla. Siinä käytetään webhookin sijasta Google Ads APIa. Vaihtoehtoisesti voit eksportoida liidilomakedatan manuaalisesti lataamalla CSV-tiedoston tai käyttämällä Google Ads APIa.

Webhook-integroinnin lisääminen uuteen liidilomakkeeseen
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemman reunan sivuvalikosta Kampanjat.
  3. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Uusi kampanja.
  4. Valitse tavoitteeksi Liidit.
  5. Valitse kampanjatyypiksi Haku, Video tai Discovery.
  6. Klikkaa Jatka.
  7. Valitse kampanja-asetukset.
  8. Avaa liidilomake-elementin muokkaustyökalu klikkaamalla Luo liidilomake ja lisää liidilomakkeesi tiedot.
  9. Haku- ja Display-kampanjat: Vieritä Elementit-kohtaan, klikkaa Lisää elementtityyppejä ja valitse Liidilomakkeet.
  10. Video- ja Discovery-kampanjat: Vieritä Liidilomake-kohtaan ja klikkaa Lomake.
  11. Aloita liidilomake-elementin luominen.
  12. Laajenna "Eksportoi liidit Google Adsista" klikkaamalla ja tee sama "Muita datan integrointivaihtoehtoja" ‐kohdalle.
  13. Lisää "Webhook-integrointi (valinnainen)" ‑kohtaan webhookin URL-osoite ja webhook-avain.
  14. Klikkaa Lähetä testidata ja tarkista, että CRM-järjestelmä saa datan oikein.
  15. Kun liidilomake on valmis, klikkaa Tallenna.
Webhook-integroinnin lisääminen valmiiseen liidilomakkeeseen
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa sivuvalikosta Mainokset jaelementit ja valitse sitten Elementit.
  3. Näet taulukon kaikista elementeistäsi. Valitse taulukon työkalupalkin yläpuolella olevasta listasta Liidilomake
  4. Vie hiiri muokattavan liidilomakkeen päälle ja klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa asetusta, kynäkuvake.
  5. Laajenna "Eksportoi liidit Google Adsista" ‐kohta klikkaamalla ja tee sama "Muita datan integrointivaihtoehtoja" ‐kohdalle.
  6. Lisää "Webhook-integrointi (valinnainen)" ‑kohtaan webhookin URL-osoite ja webhook-avain.
  7. Klikkaa Lähetä testidata ja tarkista, että CRM-järjestelmä saa datan oikein.
  8. Kun liidilomake on valmis, klikkaa Tallenna.

Virhetilat

Riippuen siitä, mitä teit webhookin lisäämisen jälkeen, saatat nähdä jonkin seuraavista virhetiloista:

• Virhetila A tarkoittaa, että lomake on tallennettu mutta testidatan lähettäminen ei onnistunut.
  • Virhetila B tarkoittaa, että dataa ei ole lähetetty.
  • Virhetila C tarkoittaa, että data on lähetetty mutta Google ei ole saanut vastausta.
  • Virhetila D tarkoittaa, että data on lähetetty mutta Google on saanut virheellisen vastauksen (muun kuin HTTP 200).
  • "Onnistui" tarkoittaa, että data on lähetetty ja Google on saanut oikean vastauksen.