Åtgärda displayannonser som inte visas

Ibland kanske dina displayannonser inte visas, eller så kanske kampanjen eller annonsgruppen i din displaykampanj inte får några exponeringar. I den här artikeln förklarar vi några vanliga orsaker till dessa problem.

Kontrollera kontots faktureringsinställningar

Du kan ha faktureringsproblem som påverkar kontot. Faktureringen ställs in på kontonivå. Om den inte är konfigurerad och aktiv visas inte kampanjen.

Så kontrollerar du faktureringsinställningar

1. Logga in i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen uppe till höger.
  3. Under Konfiguration klickar du på Fakturering och betalningar.
  4. Klicka på Transaktioner i den vänstra navigeringsrutan och kontrollera sedan följande för varje transaktion:
    • En budgetorder finns: Detta är en orderrad så vi vet vad vi ska debitera kunden.
    • Startdatum: Måste vara dåtid eller i dag.
    • Slutdatum: Måste vara i dag eller i framtiden.
    • Status: Måste vara aktiv.
    • Budget: Utgifterna måste vara under 100 %.

Så kontrollerar du faktureringsinställningar om du använder automatiska betalningar

1. Logga in i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen uppe till höger.
  3. Under Konfiguration klickar du på Fakturering och betalningar.
  4. Klicka på Betalningsmetoder i den vänstra navigeringsrutan.
  5. Leta reda på kreditkortet som är tillgängligt på kontot.
  6. På Transaktionshistorik kan du se hur mycket som finns kvar på kontots saldo.

Om det inte finns något tillgängligt kreditkort finns det inget saldo kvar att spendera. Om kreditkortet avvisas är det orsaken till att annonserna inte visas.

Titta efter godkända och aktiverade annonser i en annonsgrupp

Se till att det finns godkända och aktiverade annonser i din annonsgrupp. Om det finns överträdelser för målsidan underkänns inte annonser automatiskt.

Så kontrollerar du annonser i en annonsgrupp

1. Logga in i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Displaykampanjer i navigeringspanelen.
  3. Klicka på Kampanjer på sidmenyn.
  4. Kontrollera att varje displaykampanj är aktiverad i kolumnen Status.
  5. Klicka på Annonsgrupper på sidmenyn.
  6. Kontrollera varje annonsgrupp och se till att de också är aktiverade.