Vereenvoudiging van portfoliobiedstrategieën

19 juni 2019

Portfoliobiedstrategieën zijn automatische, op doelen gebaseerde biedstrategieën waarmee u biedingen voor meerdere campagnes kunt optimaliseren. Naar aanleiding van uitgebreide feedback stroomlijnen en vereenvoudigen we in juli twee strategieën.

Ten eerste verwijderen we de mogelijkheid om portfoliostrategieën voor 'Verbeterde CPC' te maken. Schakel 'Verbeterde CPC' om direct afzonderlijke campagnes te gebruiken in plaats van een portfoliostrategie. Verbeterde CPC voor afzonderlijke campagnes biedt dezelfde voordelen als portfoliostrategieën. Afzonderlijke campagnes worden ook veel vaker gebruikt. Later dit jaar worden portfolio's voor 'Verbeterde CPC' omgezet naar afzonderlijke campagnes voor 'Verbeterde CPC'.

Veel gebruikers hebben ons laten weten dat de instelling voor doelbesteding verwarrend was en dat gemiddelde dagbudgetten nuttiger en duidelijker zijn. We hebben naar deze feedback geluisterd. Vanaf nu is de instelling voor doelbesteding niet meer beschikbaar voor Klikken maximaliseren. Met gemiddelde dagbudgetten kunt u de campagne-uitgaven bepalen met een portfolio voor 'Klikken maximaliseren'.

Later dit jaar verwijderen onze systemen verouderde instellingen voor doelbesteding en gebruiken ze in plaats daarvan uw gemiddelde dagbudget om uitgaven te beheren.

Met deze wijzigingen en de recente beëindiging van de biedstrategieën 'Zoekpaginalocatie targeten' en 'Beoogde overtreffingspercentage' willen we uw biedopties stroomlijnen en vereenvoudigen. Hieronder vindt u een overzicht van de wijzigingen en de aanbevolen vervangingen:

Product Aanbevolen vervanging
Portfolio voor 'ECPC' 'ECPC' op campagneniveau
Instelling doelbesteding voor 'Klikken maximaliseren' Gemiddelde dagbudgetten voor campagnes

'Zoekpaginalocatie targeten'

'Beoogde overtreffingspercentage'
Biedstrategie 'Doelvertoningspercentage'

Gepost door Sagar Shah, Product Manager, Google Ads