Leadformulierextensies gebruiken in zoekadvertenties [BÈTA]

Met leadformulierextensies kunt u de interesse van potentiële klanten vastleggen als ze op Google zoeken naar uw bedrijf, producten of services. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u leadformulierextensies voor uw campagnes in het zoeknetwerk kunt bijvoegen, bewerken en verwijderen.

Opmerking: Gegevens die via leadformulieren worden ingediend, worden niet gebruikt om advertenties te personaliseren.

Voordat u begint

Leadformulieren zijn alleen beschikbaar als extensies voor campagnes in het zoeknetwerk. Alle biedings- en targetingopties zijn afhankelijk van de campagne waarvoor het formulier is bijgevoegd.

Leadformulierconversies

• Telkens wanneer een leadformulier wordt geopend, wordt een klik op een leadformulier geteld.
  • Als een gebruiker gegevens indient via het leadformulier, wordt een leadconversie geteld.
  • U kunt uw klik- en conversieprestaties bekijken door uw prestatierapport te segmenteren op klik- en conversietype.

Geschiktheid voor leadformulieren

Als u een leadformulierextensie wilt maken en gebruiken in het zoeknetwerk, moet uw account worden gebruikt voor een niet-gevoelige branche of subbranche. De extensie is niet beschikbaar als uw Google Ads-account wordt gebruikt voor een gevoelige branche of subbranche. Meer informatie over vereisten voor leadformulieren

Instructies

Een leadformulierextensie maken in een nieuwe campagne in het zoeknetwerk

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer vervolgens Nieuwe campagne.
  4. Selecteer Leads in het gedeelte 'Doelen'.
  5. Selecteer Zoeken onder 'Campagnetype'.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Geef de campagne-instellingen op.
  8. Selecteer de optie Leadformulierextensie in de lijst 'Advertentie-extensies'.
  9. Als u voor het eerst een leadformulierextensie maakt, moet u de servicevoorwaarden voor deze functie doornemen en accepteren.
  10. Selecteer de call-to-action voor de extensie en geef uw extensietekst op om de extensie te maken.
De call-to-action wordt automatisch weergegeven in de taal van het apparaat van de gebruiker. Dit geldt niet voor de extensietekst.
  1. Ga als volgt te werk om het leadformulier te maken:
1. Geef de kop, bedrijfsnaam en beschrijving op.
2. Kies welke informatie u wilt opvragen.
Selecteer minstens één optie om door te gaan.
3. Geef de URL van uw privacybeleid op.
  1. Ga als volgt te werk om het bericht voor formulierinzending te maken:
1. Geef de kop en beschrijving op.
2. Selecteer desgewenst een beschikbare call-to-action voor uw gebruikers op de inzendingspagina.
  1. Klik als u klaar bent op Opslaan.

Een leadformulierextensie bij een bestaande zoekadvertentie voegen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Advertenties en extensies en klik vervolgens bovenaan de pagina op Extensies.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Leadformulierextensie.
  4. Als u voor het eerst een leadformulierextensie maakt, moet u de servicevoorwaarden doornemen en accepteren.
  5. Selecteer de campagne(s) waarvoor u de nieuwe leadformulierextensie wilt bijvoegen.
  6. Maak de leadformulierextensie volgens bovenstaande instructies.
  7. Klik op Opslaan.

Een leadformulierextensie in zoekadvertenties bewerken

Als u een zoekadvertentie met leadformulierextensie heeft gemaakt en deze wordt weergegeven, wilt u het leadformulier mogelijk af en toe voorzien van relevantere informatie, bijvoorbeeld door de kop, de bedrijfsnaam of het type contactformulier te updaten.

In dit artikel wordt stap voor stap uitgelegd hoe u een leadformulierextensie kunt bewerken.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Advertenties en extensies en klik vervolgens bovenaan de pagina op Extensies.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de leadformulierextensie en klik op het potloodpictogram Bewerken om deze te bewerken.
  4. Breng de gewenste wijzigingen aan in het leadformulier.
Belangrijk: U kunt hier geen wijzigingen aanbrengen in de informatie waarnaar u vraagt. Hiervoor moet u een nieuw formulier maken en andere opties selecteren.
  1. Klik op Opslaan.

Een leadformulierextensie verwijderen

Als u een leadformulier heeft verwijderd, kunt u dit niet meer herstellen. U kunt nog wel de leads van het verwijderde formulier downloaden die in de laatste dertig dagen zijn verzameld.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Advertenties en extensies en klik vervolgens bovenaan de pagina op Extensies.
  3. Vink het selectievakje aan naast elke extensie die u wilt bewerken en klik in de blauwe balk op Bewerken.
  4. Selecteer Verwijderen in het dropdownmenu.

Leadgegevens downloaden

U kunt uw leads downloaden als csv-bestand of een webhookintegratie instellen voor uw leadformulier. U moet uw leads regelmatig downloaden, aangezien alleen leads van de afgelopen dertig dagen worden opgeslagen.

Leads downloaden in een csv-bestand

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op 'Advertenties en extensies' en klik vervolgens bovenaan de pagina op 'Extensies'.
  3. Klik onder uw leadformulierextensie op een van de opties:
    1. Met Leads downloaden downloadt u een csv-bestand met platte tekstkoppen.
    2. Met Leads downloaden (CRM) [BETA] downloadt u een csv-bestand waarin de koppen een reeks statische waarden zijn (opgesomd type). Deze optie is het meest geschikt voor ervaren gebruikers die het CVS-proces moeten automatiseren voor hun eigen systemen of voor CRM-systeem (Customer Relationship Management).

Leads van verwijderde formulieren verzamelen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op 'Advertenties en extensies' en klik vervolgens bovenaan de pagina op 'Extensies'.
  3. Voeg het filter 'Status = Verwijderd' toe om verwijderde extensies weer te geven.
  4. Klik onder de verwijderde leadformulierextensie op Leads downloaden.