Ändra betalningsprofilen för ditt kundkonto

Du kan behöva ändra betalningsprofil för ditt kundkonto om en annonsör lämnar en byrå eller byter till en annan. Detta kallas för ändring av fakturamottagare. Vid en ändring av fakturamottagare kan alla konton under den tidigare betalningsprofilen behöva flyttas till ett nytt betalande förvaltarkonto.

I denna artikel beskriver vi hur du ändrar betalningsprofil för ditt kundkonto.

Om kundkontot stannar inom hierarkin i ditt förvaltarkonto och den nya betalningsprofilen redan är länkad till ditt förvaltarkonto kan du ändra betalningsprofilen för dina kundkonton enligt anvisningarna nedan.

Om kundkontot flyttas till en extern förvaltarkontohierarki (till exempel en annan byrå) kan du initiera kontoöverföringen genom att följa stegen här.

Change the payment profile for your client account

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Innan du börjar

1. Logga in på ditt nuvarande betalningsansvariga konto med administrativ åtkomst, standardåtkomst eller endast åtkomst till faktureringsinformation. Öppna sedan kundkontot för att ändra betalningsprofilen.
  2. Kontrollera på sidan Betalningsprofiler om det aktuella betalande förvaltarkontot är länkat både till den nuvarande och den nya betalningsprofilen. Läs mer om länktyper och behörighet för betalningsprofil.
  3. Om du vill göra en ändring av fakturamottagare och den nya betalningsprofilen inte är länkad kan du
Obs! Den primära kontakten som anges i betalningsprofilen måste godkänna alla ändringar som görs i betalningsprofilen, inklusive länkningar. Ändringar kan även godkännas av en person som använder en e-postadress med samma företags domännamn (till exempel person@).

Anvisningar

Så här ändrar du betalningsprofilen

1. Klicka på Konton i sidmenyn till vänster i ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på Budgetar
  3. Välj ett kundkonto som du vill redigera i kolumnen Betalningskonto.
  4. Klicka på Faktureringsöverföringar, klicka på pennikonen och välj Ändra betalare.
    • Om ikonen är grå gör du så här:
      • Kontrollera att du är inloggad som kontots betalningsansvariga. Du ser vem som är betalningsansvarig på sidan Faktureringsinställningar i kundkontot.
      • Se till att både den nuvarande och den nya betalningsprofilen är länkade till det betalningsansvariga kontot.
  5. Välj ett datum för när överföringen ska börja gälla eller välj Så snart som möjligt.
  6. Bredvid Faktureringskonfiguration väljer du Välj en befintlig faktureringskonfiguration eller Skapa en ny faktureringskonfiguration.
    • Välj en befintlig faktureringskonfiguration: Ett nytt fönster öppnas där du kan välja en ny faktureringskonfiguration. Du kan ändra betalningsprofilen genom att välja en faktureringskonfiguration med önskad betalningsprofil.
      • Obs! Endast betalningsprofiler som redan är länkade till förvaltarkontot visas.
    • Skapa en ny faktureringskonfiguration: Du kan söka efter en ny betalningsprofil som redan är länkad till ditt förvaltarkonto.
  7. Klicka på Spara och fortsätt.
  8. Ange dina budgetuppgifter på sidan Skapa budget.
  9. Klicka på Spara och slutför.