Endre betalingsprofilen for kundekontoer

Den parten som betaler for en Google Ads-konto, må fra tid til annen endres, for eksempel hvis det skal benyttes en annen annonsør, eller hvis den aktuelle annonsøren slutter i byrået. I en slik situasjon må du oppgi en annen betalingsprofil som skal betale for Google Ads-kontoene. Etter all sannsynlighet må dessuten kontoene underordnes en annen managerkonto som er knyttet sammen den nye betalingsprofilen, som blir den nye betalingsadministratoren. Denne prosessen kalles overføring av fakturamottaker.

I de fleste tilfeller må du kontakte oss for å starte overføringen av fakturamottaker. Hvis den nye betalingsprofilen allerede er knyttet sammen med managerkontoen din, kan du når som helst endre betalingsprofilen tilordnet kundekontoene dine.

Change the payment profile for your client account

Før du begynner

1. Hvis du vil endre betalingsprofilen tilordnet en kundekonto, må du logge på kontoen til den nåværende betalingsadministratoren – du må ha administratortilgang, standard tilgang eller kun faktureringstilgang – og så navigere til kundekontoen.
  2. Kontoen til betalingsadministratoren må være knyttet sammen med både den nye og den nåværende betalingsprofilen. Du kan se om det er tilfellet, på Betalingsprofiler-siden til betalingsadministratoren. Finn ut mer om tillatelser i og typer tilknytninger til betalingsprofiler
  3. Hvis de nye betalingsprofilene ikke er knyttet sammen med managerkontoen din, og du vil innlede overføring av fakturamottaker, må du kontakte Google-kontoadministratoren din eller følge fremgangsmåten for å knytte betalingsprofiler sammen med managerkontoer. Du kan også kontakte oss

Husk at alle endringer du gjør i en betalingsprofil, deriblant tilknytning til kontoer, må godkjennes av hovedkontakten oppført i betalingsprofilen eller av noen som har en e-postadresse med domenenavnet til den aktuelle bedriften (f.eks. «brukernavn@bedriftensdomene.no»).

Veiledning

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på Kontoer på sidemenyen til venstre, og klikk deretter på Budsjetter.
  3. Velg kundekontoen du vil endre, i «Betalingskonto»-kolonnen.
  4. Klikk på Overføringer av fakturamottaker og så på blyantikonet , og velg Endre hvem som betaler.
    • Gjør følgende hvis ikonet har grå farge:
      • Kontrollér at du er logget på med kontoen til betalingsadministratoren. Du kan se hvem som er betalingsadministrator, på Faktureringsinnstillinger-siden i kundekontoen.
      • Sørg for at flere profiler er knyttet sammen med betalingsadministratoren.
  5. Velg datoen når overføringen skal gjennomføres, eller velg Så snart som mulig.
  6. Ved siden av «Oppsett av fakturering» velger du enten Velg et eksisterende faktureringsoppsett eller Opprett et nytt faktureringsoppsett.
    • Hvis du velger et eksisterende faktureringsoppsett, åpnes et nytt vindu der du kan velge et nytt faktureringsoppsett. Endre betalingsprofilen ved å velge et faktureringsoppsett med den ønskede betalingsprofilen.
      • Merk: Bare betalingsprofilene som allerede er knyttet til managerkontoen, vises.
    • Hvis du velger å opprette et nytt faktureringsoppsett, kan du søke etter en ny betalingsprofil som allerede er knyttet til managerkontoen din.
  7. Når du har valgt det nye faktureringsoppsettet og den nye betalingsprofilen, klikker du på Lagre og fortsett.
  8. Skriv inn budsjettopplysningene dine på «Budsjettoppsett»-siden, og klikk på Lagre og fullfør.