Avainsanan läheisten muunnelmien määritelmä

Läheisten muunnelmien avulla valitsemasi avainsanat voidaan yhdistää hakuihin, jotka muistuttavat kyseisiä avainsanoja mutta eivät ole niiden kanssa identtisiä. Näin voit tavoittaa käyttäjiä, jotka etsivät yritystäsi hieman eri sanoilla, joutumatta luomaan tyhjentäviä avainsanaluetteloita.

Läheisiä muunnelmia käytetään kaikissa avainsanojen vastaavuustyypeissä.

Vastaavuustyyppien läheiset muunnelmat voivat sisältää esimerkiksi

• kirjoitusvirheitä
  • yksikkö- ja monikkomuodot
  • johdosmuunnelmia (esim. laatta ja laatoittaa)
  • lyhenteet
  • aksenttimerkkejä.

Tarkan vastaavuuden avainsanojen läheiset muunnelmat voivat sisältää myös

• eri järjestyksessä olevia sanoja, joilla on sama merkitys (esim. [kengät miesten] ja [miesten kengät])
  • enemmän tai vähemmän funktiosanoja. Funktiosanoilla tarkoitetaan prepositioita (esim. ilman ja ennen), konjunktioita (esim. että ja jotta), artikkeleita (esim. englannin a ja the) ja muita sanoja, jotka eivät yleensä vaikuta haun tavoitteeseen. Esimerkiksi [a shoe] on avainsanan [the shoe] läheinen muunnelma.
Google Adsin englannin-, espanjan-, saksan-, japanin-, ranskan-, italian-, portugalin-, venäjän-, unkarin-, turkin-, puolan-, hollannin-, arabian-, suomen-, heprean-, kreikan-, ruotsin-, indonesian-, korean-, tanskan-, thain- ja vietnaminkielisissä versioissa tarkan vastaavuuden läheiset muunnelmat voivat sisältää myös
  • implisiittisiä sanoja (esim. jos tarkan vastaavuuden avainsanasi on [daydream vr-lasit], mainoksia voidaan näyttää myös, kun käyttäjä tekee haun muunnelmalla "daydream lasit", jolloin "vr" on implisiittinen sana)
  • synonyymejä ja parafraaseja (esim. jos tarkan vastaavuuden avainsanasi on [uimapuvut], mainoksia voidaan näyttää myös, kun käyttäjä tekee haun muunnelmalla "uima-asut")
  • sanoja, joiden hakutarkoitus on sama kuin avainsanalla (esim. jos tarkan vastaavuuden avainsanasi on [kuvat ilman tekijänoikeusmaksua], mainoksia voidaan näyttää myös, kun käyttäjä tekee haun muunnelmalla "tekijänoikeusmaksusta vapautetut kuvat").
Google Adsin englanninkielisessä versiossa laajan vastaavuuden tarkentimen ja lausekevastaavuuden läheiset muunnelmat voivat sisältää myös
  • eri järjestyksessä olevia sanoja, joilla on sama merkitys (esim. lausekevastaavuuden avainsana "punaiset kengät" voi käynnistää mainoksen haulla "juoksu kengät punaiset"
  • enemmän tai vähemmän funktiosanoja. Funktiosanoilla tarkoitetaan prepositioita (esim. ilman ja ennen), konjunktioita (esim. että ja jotta), artikkeleita (esim. englannin a ja the) ja muita sanoja, jotka eivät yleensä vaikuta haun tavoitteeseen. Esimerkiksi lausekevastaavuuden avainsana "hats for winter" voi vastata hakua "winter hats on sale", josta puuttuu funktiosana "for".
  • implisiittisiä sanoja (esim. jos lausekevastaavuuden avainsanasi on [daydream vr-lasit], mainoksia voidaan näyttää myös, kun käyttäjä tekee haun muunnelmalla "daydream lasit alennuksessa", jolloin "vr" on implisiittinen sana)
  • synonyymejä ja parafraaseja (esim. jos laajan vastaavuuden tarkentimen avainsanasi on +uimapuvut, mainoksia voidaan näyttää myös, kun käyttäjä tekee haun muunnelmalla "punaiset uima-asut")
  • sanoja, jotka tarkoittavat samaa (esim. jos lausekevastaavuuden avainsanasi on "kuvat ilman tekijänoikeusmaksua", mainoksia voidaan näyttää myös, kun käyttäjä tekee haun muunnelmalla "tekijänoikeusmaksusta vapautetut kuvat baseball").