Uw Google Mijn Bedrijf-vermelding koppelen aan uw slimme campagne

Als u een nieuwe slimme campagne maakt, wordt u gevraagd 'Voor welk bedrijf wilt u adverteren?' Als Google detecteert dat het e-mailadres waarmee u inlogt op uw Google Ads-account bij een Google Mijn Bedrijf-account hoort, worden uw Google Mijn Bedrijf-vermeldingen automatisch weergegeven als beschikbare bedrijven voor uw slimme campagne. Als er meerdere Google Mijn Bedrijf-vermeldingen bij uw Google Mijn Bedrijf-account horen, worden deze allemaal vermeld als beschikbare bedrijven voor uw slimme campagne. Er kan echter slechts één Google Mijn Bedrijf-vermelding worden gekoppeld aan elke slimme campagne. Mocht u dus meerdere Google Mijn Bedrijf-vermeldingen hebben waarvoor u wilt adverteren, dan moet u eerst een slimme campagne maken voor elke vermelding.

Wanneer u een slimme campagne koppelt aan een Google Mijn Bedrijf-vermelding, worden er automatisch locatie-extensies gemaakt voor de campagne. Met locatie-extensies kunnen mensen uw bedrijfslocaties vinden doordat de advertenties worden weergegeven in combinatie met het bedrijfsadres, een kaart naar de bedrijfslocatie of de afstand tot het bedrijf. Meer informatie over locatie-extensies.

Heeft u nog geen Google Mijn Bedrijf-account? Maak een gratis Google Mijn Bedrijf-account.

Een slimme campagne koppelen aan een Google Mijn Bedrijf-vermelding

Als u uw Google Mijn Bedrijf-vermeldingen wilt weergeven als beschikbare opties wanneer u een slimme campagne maakt, moet u eerst controleren of uw e-mailadres beheerdersrechten heeft in het Google Ads-account, en 'Eigenaar' of 'Beheerder' is in het Google Mijn Bedrijf-account. Nadat u heeft bevestigd dat uw e-mailadres voor het Google Ads-account 'Eigenaar' of 'Beheerder' is van het Google Mijn Bedrijf-account, volgt u deze stappen om een slimme campagne te maken die is gekoppeld aan Google Mijn Bedrijf:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Alle campagnes en klik vervolgens op Nieuwe campagne maken.
  3. Selecteer het advertentiedoel.
  4. Controleer de Google Mijn Bedrijf-vermeldingen en selecteer het bedrijf waarvoor u wilt adverteren.
  5. Maak de slimme campagne af.
Een Google Mijn Bedrijf-vermelding moet wanneer u de campagne maakt aan de slimme campagne zijn gekoppeld. Een vermelding kan niet achteraf aan een slimme campagne worden gekoppeld.

Een slimme campagne en een Google Mijn Bedrijf-vermelding ontkoppelen

Er zijn twee manieren om een slimme campagne en een Google Mijn Bedrijf-vermelding te ontkoppelen:

Als het e-mailadres dat bij een Google Ads-account hoort geen toegang meer heeft tot een gekoppeld Google Mijn Bedrijf-account, wordt de slimme campagne die bij het Google Ads-account hoort, ontkoppeld van de Google Mijn Bedrijf-vermelding.

U kunt uw Google Ads-account ook handmatig ontkoppelen via de pagina 'Gekoppelde accounts' in uw Google Mijn Bedrijf-account:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik linksboven op het menu-icoon. Hierdoor wordt een lijst van uw campagnes getoond.
  3. Klik op de campagne die u wilt bewerken. Scroll omlaag om de kaart met bedrijfsinformatie te vinden.
  4. Klik op Bewerken in Google Mijn Bedrijf. Hierdoor gaat u naar uw Google Mijn Bedrijf-account.
  5. Ga naar de pagina 'Gekoppelde accounts' in het menu aan de linkerkant.
  6. Klik op Gekoppelde accounts. Het bijbehorende Google Ads-account wordt nu geopend.
  7. Klik op Ontkoppelen.

Een verbroken koppeling tussen een slimme campagne en een Google Mijn Bedrijf-vermelding herstellen

Als een koppeling niet werkt omdat het e-mailadres dat bij een Google Ads-account hoort geen toegang meer heeft tot het Google Mijn Bedrijf-account, wordt de koppeling hersteld als het e-mailadres dat bij het Google Ads-account hoort weer toegang krijgt tot het Google Mijn Bedrijf-account.

Als een koppeling niet werkt omdat accounts zijn ontkoppeld op de pagina 'Gekoppelde accounts' in uw Google Mijn Bedrijf-account, kunt u de accounts handmatig opnieuw koppelen:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik linksboven op het menu-icoon. Hierdoor wordt een lijst van uw campagnes getoond.
  3. Klik op de campagne die u wilt bewerken. Scroll omlaag om de kaart met bedrijfsinformatie te vinden.
  4. Als uw Google Mijn Bedrijf-account is ontkoppeld, ziet u de waarschuwing 'Kan niet koppelen aan Google Mijn Bedrijf-account'.
  5. Klik op 'Google Mijn Bedrijf opnieuw koppelen'. Hierdoor wordt een venster weergegeven waarin om het e-mailadres van de eigenaar van de Google Mijn Bedrijf-vermelding wordt gevraagd. Voeg dit e-mailadres toe en klik op 'Verzoek om opnieuw te koppelen'. Dit e-mailadres moet zijn vermeld met beheerdersrechten in uw Google Ads-account en met eigenaars- of beheerdersrechten in Google Mijn Bedrijf.
  6. Log in op uw Google Mijn Bedrijf-account met het e-mailadres waarmee u in stap 5 opnieuw heeft gekoppeld. Navigeer naar 'Gekoppelde accounts'.
  7. Onder 'Verzoeken' ziet u het verzoek van uw Google Ads-account.
  8. Klik op Goedkeuren.