Nya rekommendationer läggs till i optimeringsresultatet

21 maj 2019

Optimeringsresultatet hjälper dig att prioritera rekommenderade åtgärder i dina kampanjer så att du kan nå dina verksamhetsmål snabbare och få mer tid över till annat. Optimeringsresultatet anges från 0 till 100 %, där 100 % innebär att kontot når sin fulla potential. Du kan få ett optimeringsresultat på 100 % genom att använda respektive ignorera rekommendationerna i ditt konto.

Rekommendationer

Du hittar optimeringsresultatet på sidan Rekommendationer i ditt konto (se bilden ovan).

Sidan Rekommendationer visar relevanta funktioner som kan förbättra det totala resultatet av dina kampanjer. Vi lägger till följande nya rekommendationer i optimeringsresultatet:

• förslag på Smart Bidding-strategierna Mål-ROAS och Målexponeringsandel så att du kan nå dina mål genom att ange mer effektiva bud.
  • rekommendationer om budjusteringar för målgrupper inom intressegrupp, demografier och intresserade målgrupper
  • säsongsbetonade budgetrekommendationer inför kommande trafikökningar så att du inte går miste om potentiella kunder

Företag använder rekommendationer för att hitta möjligheter att utnyttja sina konton maximalt:

Japans största e-handelsplats Rakuten tar hjälp av optimeringsresultatet för att förbättra den dagliga kontohanteringen och prioritera möjligheter som ger största möjliga avkastning. Genom att använda en rekommendation om att byta till en Smart Bidding-strategi kunde Rakuten öka sin vinst med 15 %.

Reklambyrån AnalyticaHouse har som mål att öka intäkterna och räckvidden för sin kund DeFacto, ett av Turkiets ledande mode- och klädmärken. Genom att införa Smart Bidding-rekommendationen ökade de intäkterna med 141 % och avkastningen på annonsutgifter (ROAS) med 84 %.

Du hittar optimeringsresultatet på sidan Rekommendationer i ditt Google Ads-konto. Använd dessa rekommenderade metoder för att maximera lönsamheten med Google Ads med hjälp av optimeringsresultatet.

Upplagt av Ryan Beauchamp, Product Manager, Google Ads