Hoe Google conversiegebeurtenisgegevens gebruikt

Bij Google zijn we ons bewust van het belang en de gevoeligheid van de conversiegebeurtenisgegevens van onze adverteerders. We bewaken de vertrouwelijkheid en de veiligheid van conversiegebeurtenisgegevens in Google Ads en geven duidelijke informatie over de beperkte manieren waarop deze gegevens worden gebruikt.

Wat Google met conversiegebeurtenisgegevens doet

Google gebruikt conversiegebeurtenisgegevens voor rapporten met betrekking tot campagneprestaties in uw account, als informatie voor functies zoals doel-CPA en andere automatische biedstrategieën op basis van conversies, voor analyse en rapportage van de waarde van uw klanten en als samengevoegde gegevens waarmee adverteerders hun voordeel kunnen doen. Volgens het beleid van Google wordt de toegang tot conversiegebeurtenisgegevens beperkt, zowel binnen als buiten Google. We delen conversiegebeurtenisgegevens van een adverteerder niet met andere adverteerders, tenzij een adverteerder hiervoor toestemming geeft.

Wanneer u conversies bijhoudt, worden deze conversiegegevens in uw rapporten weergegeven. Zo kunt u weloverwogen beslissingen nemen over uw campagnebeheer. Rapporten die conversiegegevens bevatten, zijn beschikbaar via uw Google Ads-account en alle gekoppelde manageraccounts (Mijn Klantencentrum-accounts).

Google kan conversiegebeurtenisgegevens ook gebruiken om uw campagneprestaties te verbeteren. U kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van doel-CPA, een automatische biedstrategie die uw biedingen automatisch optimaliseert op basis van eerdere conversiegegevens, met als doel uw algehele ROI te verbeteren. Google gebruikt mogelijk conversiegebeurtenisgegevens om de prestaties van bepaalde typen campagnes te verbeteren zonder dat u zich hiervoor hoeft aan te melden. Zo kan Google conversiegebeurtenisgegevens van app-downloads gebruiken om uw app niet meer te promoten bij gebruikers die de app al hebben geïnstalleerd.

Google gebruikt ook alleen uw conversiegebeurtenissen om uw gebruikers te analyseren en nuttige rapporten over uw klanten te genereren. Google kan bijvoorbeeld uw conversiegebeurtenissen analyseren om te rapporteren over het aantal nieuwe klanten dat u gedurende een bepaalde periode heeft geworven.

Als u Google Ads-conversies wilt bijhouden, hoeft u bij uw conversies geen geldwaarden te delen. Conversietags kunnen op elke pagina op uw site worden geplaatst en meten standaard specifieke conversiegebeurtenissen in plaats van geldwaarden. Als u gelijktijdig met uw conversies een geldwaarde verstuurt om de advertentieprestaties te evalueren of voor gebruik in doel-ROAS-biedingen, beschermt en gebruikt Google die gegevens zoals in dit artikel wordt beschreven.

Opmerking: Slim bieden is zich niet expliciet bewust van de onderliggende definitie van waarde die adverteerders rapporteren. Hoewel sommige adverteerders besluiten hun werkelijke waarde te verhullen als ze conversies rapporteren aan Google, raden we u aan deze waarden consequent te rapporteren (de multipliers voor verhulling mogen niet worden gewijzigd).

Tot slot gebruikt Google samengevoegde conversiegebeurtenisgegevens ook om alle adverteerders maximaal voordeel te bieden. Samengevoegde conversiegebeurtenisgegevens van adverteerders zijn bijvoorbeeld onmisbaar om de algehele kwaliteit en nauwkeurigheid van functies zoals automatisch bieden en laagste-prijsbepaling te verbeteren. Als u conversies bijhoudt en uw concurrenten hun voordeel doen met een aantal van deze functies, kan het feit dat u conversies bijhoudt, indirect van invloed zijn op de kosten van uw klikken. Bovendien publiceert Google mogelijk conversiegebeurtenisstatistieken op basis van samengevoegde conversiegebeurtenisgegevens van een groot aantal adverteerders. Hiermee kan in principe iedere adverteerder zijn voordeel doen.

Beveiliging en privacy voor app-tracking

Google hanteert strenge veiligheidsnormen. Google Ads verzamelt alleen gegevens in apps waarvoor u tracking heeft ingesteld.

Zorg dat u gebruikers duidelijke, uitgebreide informatie geeft over de gegevens die u in uw apps verzamelt en dat u hiervoor toestemming vraagt als dat wettelijk verplicht is.