Om oönskade samtal

När du använder samtalsannonser eller samtalstillägg på Google Sök visar Google din annons med utgångspunkt från en specifik uppsättning sökord som du anger när du konfigurerar din kampanj. Läs mer om var annonserna kan visas. Användarna kan klicka på dina annonser eller tillägg och ringa till ditt företag via telefonnumret i annonserna eller tilläggen.

Oönskade samtal

Om du får oönskade samtal efter att du har lagt till ditt telefonnummer i en Google Ads-kampanj kan det bero på att din samtalsannons eller ditt samtalstillägg visades för ett allmänt sökord och att potentiella kunder inte var tillräckligt kvalificerade.

Exempel

En hemsäkerhetsleverantör som lägger bud på sökordet ”säkerhet” kan få oönskade samtal från annonser eftersom deras samtalsannonser och samtalstillägg även kan visas vid sökningar på "säkerhet på webben" och liknande.  På samma sätt kan annonser för en hemförsäkringsleverantör som inriktar sig på ”försäkring” visas vid sökningar från användare som söker efter försäkring för bilar.

Möjliga åtgärder

Genom att finjustera sökordslistan får du bättre kontroll över när annonsen visas på Google Sök. Om du verkar få många telefonsamtal som inte är relaterade till ditt företag kan du prova att ta bort allmänna sökord som kan leda till att dina annonser visas vid oavsiktliga sökningar. Läs fler enkla tips på hur du skapar en sökordslista.

Om du använder en byrå kan du kontakta dem för att justera inriktningen i din Google Ads-kampanj i syfte att minska antalet oönskade samtal.

Du kan lägga till, redigera eller ta bort sökorden och optimera dem för att förbättra kampanjens resultat. Läs mer om hur du optimerar sökordslistan.

Du kan bara inaktivera en samtalsannons eller ett samtalstillägg. Läs mer om hur du pausar och återupptar dina annonser.