Sovelluskampanjan luominen

Sovelluskampanjoiden avulla voit mainostaa sovellusta Google Haussa, Google Playssa, YouTubessa, Gmailissa sekä Display‑verkoston sovelluksissa ja mobiilisivustoilla. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten luot Sovelluskampanjan Google Ads ‑tilillä. Kampanjan luomisen yhteydessä luodaan mainosryhmä, joka koostuu mainossisältösi pohjalta luoduista mainoksista.

Huom. Mainosryhmien luontiominaisuus otetaan käyttöön vähitellen loppuvuoden aikana, ja se ei välttämättä ole vielä käytettävissä tililläsi.

Ennen aloittamista

Tutustu Sovelluskampanjoiden toimintaan sekä parhaisiin käytäntöihin, jotka koskevat sovellusten mainostamista Googlessa.

Oletko valmis mainostamaan sovellustasi? Klikkaa tästä, niin saat 67 €, kun käytät 22 € Sovelluskampanjaan.

Ohjeet

1. Kirjaudu Google Adsiin.
  2. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Kampanjat.
  3. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Uusi kampanja.
  4. Valitse kampanjatavoitteeksi Sovelluksen mainostaminen.
  5. Valitse kampanjan alatyypiksi joko Sovellusasennukset tai Sovelluksen käyttäjien aktivoiminen.
  6. Valitse sovelluksen alusta.
  7. Lisää hakukenttään sovelluksen nimi, paketin nimi tai julkaisija. Valitse sitten sovellus näkyviin tulevasta luettelosta. Google Ads voi laskea Google Play Kaupassa tehdyt Android-sovellusten asennukset automaattisesti konversioiksi. Jos haluat seurata muita asennuksia, aloita määrittämällä mobiilisovelluksen konversioseuranta.
  8. Klikkaa Jatka.
  9. Lisää "Kampanjan nimi" ‑kenttään kampanjasi nimi. Nimestä on hyvä käydä ilmi, että kyseessä on Sovelluskampanja, jotta löydät kampanjan helposti myöhemmin.
  10. Päivitä tarvittaessa sijainti‑ ja kieliasetukset. Muista, että Google Ads ei käännä mainoksiasi, joten kohdista mainoksesi vain niille kielille, joita mainoksissasi käytetään.
  11. Lisää keskimääräinen päiväbudjettisi.
  12. Valitse Kampanjan optimointi ‑kohdasta optimointivaihtoehto sen mukaan, millaiset käyttäjien tekemät valinnat ovat sinulle tärkeimpiä.
  13. Valitse tarvittaessa tavoitehintatarjouksesi. Sovellusasennuksiin keskittyvissä kampanjoissa ei tarvitse valita tavoitehintatarjousta, mutta sovelluksessa tehtyihin valintoihin tai mainostuottoon keskittyvissä kampanjoissa se on valittava.
  14. Valitse kampanjasi alkamis- ja päättymispäivä.
  15. Klikkaa Tallenna ja jatka.
  16. Lisää mainosryhmän nimi.
  17. Lisää Mainossisältö-kohtaan vähintään kaksi otsikkoideaa ja yksi kuvausidea (molempia suositellaan lisäämään enintään viisi). Voit myös käyttää sisällön optimoinnissa apuna sisällön kehityksestä kertovia raportteja.
  18. Voit lisätä enintään 20 kappaletta kutakin seuraavista sisältökohteista:
    • Video
      • Videoiden on oltava YouTubessa.
      • Videot voivat olla vaaka‑ tai pystysuuntaisia taikka neliön muotoisia.
      • Jos sinulla ei ole lisättäviä videoita, Google Ads voi luoda Videomainoksen puolestasi hyödyntämällä sovelluksen tietosivun sisältöä.
    • Kuva
      • Lataa kuvat .jpg-, .gif- tai .png-muodossa. Vaakasuuntaisten kuvien enimmäiskoko on 1 024 kt.
      • Natiivimainosten arvokkain kuvamuoto on vaakakuva.
      • Välimainosten arvokkain kuvamuoto on pystykuva.
      • Muita arvokkaita muotoja ovat 320 x 50 pikseliä, 320 x 480 pikseliä ja 300 x 250 pikseliä.
      • Lue lisää erikokoisten kuvamainosten lataamisesta.
    • HTML5
      • Lataa HTML5-aineistot .zip-muodossa. Zip-tiedostojen enimmäiskoko on 1 Mt, ja ne voivat sisältää enintään 40 tiedostoa.
      • Varmista HTML5-sisällön oikeellisuus ennen sen lataamista tarkistamalla .zip-tiedosto HTML5-tarkistustyökalulla.
      • HTML5-mainosten hyväksytyt koot:
        • 480 x 320 (vaakasuuntainen välimainos, muuttuva koko)
        • 320 x 480 (pystysuuntainen välimainos, muuttuva koko)
        • 300 x 250 (kiinteä koko)
        • 320 x 50 (kiinteä koko)
      • Lue lisää HTML5-sisällön käyttämisestä Sovelluskampanjoissa.
  19. Klikkaa Tallenna ja jatka.
Huom. Mainoksen näyttöpaikasta riippuen Sovelluskampanjan sisältöä saatetaan muuttaa käyttökokemuksen ja kampanjan toimivuuden parantamiseksi. Tekstiä voidaan esimerkiksi lyhentää sekä kuvia tai videoita rajata, jotta ne sopivat käyttäjän näytölle.

Vinkkejä