Aktivointikampanjan luominen

Aktivointikampanjoiden avulla voit aktivoida uudelleen asiakkaita, jotka ovat asentaneet sovelluksesi, ja kannustaa heitä tekemään sovelluksessa tiettyjä asioita. Mainoksesi voivat näkyä Google Haussa, Google Playssa ja YouTubessa sekä muissa Display‑verkoston sovelluksissa. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten luot Aktivointikampanjan. Voit joko valita markkinointitavoitteen, jolloin kampanja-asetuksia otetaan käyttöön aiempiin tuloksiin perustuvien vinkkien pohjalta, tai voit luoda kampanjan valitsematta markkinointitavoitetta. Jos valitset markkinointitavoitteen, voit muuttaa käyttöön otettuja asetuksia koska tahansa.

Ennen kuin aloitat

Voit luoda Aktivointikampanjan, jos sovelluksellasi on vähintään 50 000 asennusta. Sinun on lisättävä kampanjaa varten tekstiä ja kuvaelementtejä, ja halutessasi voit lisätä myös videoita. Lue lisää Aktivointikampanjoiden sisältövaatimuksista.

Kampanjoidesi on täytettävä seuraavat vaatimukset:

kyllä, vahvistettu Kampanjassa on oltava universaali linkki (iOS), sovelluslinkki (Android) tai oma malli (iOS ja Android). Lue lisää täsmälinkeistä.

kyllä, vahvistettu Kampanjassa on käytettävä sovelluksen käyttäjistä koostuvaa yleisölistaa. Lue, miten voit lisätä, muokata ja poistaa yleisöjä Aktivointikampanjoissa.

kyllä, vahvistettu Sinulla on oltava käytössä mobiilisovelluksen konversioseuranta, ja konversioita on seurattava Firebasen tai tuetun kolmannen osapuolen (eli AAP-kumppanin) avulla.

kyllä, vahvistettu Firebasesta tai AAP-kumppaneilta tulevien konversioiden on oltava määritetty oikein. Katso, miten voit ottaa Firebasesta tai App Attribution Partners (AAP) ‑kumppaneilta tulevat konversiot käyttöön Aktivointikampanjoissa.

kyllä, vahvistettu Sinulla on oltava tietosuojakäytäntö, jossa on riittävästi tietoa siitä, miten käytät uudelleenaktivointikampanjoita ja joka on Googlen EU-käyttäjäsuostumuskäytännön mukainen.

kyllä, vahvistettu Sovelluksellasi on oltava vähintään 50 000 asennusta.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Voit katsoa ohjeet Aktivointikampanjan luomiseen tästä interaktiivisesta työkalusta.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa Yleiskatsaus.
  3. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Uusi kampanja.
  4. Valitse kampanjatavoitteeksi Sovelluksen mainostaminen.
  5. Valitse kampanjan alatyypiksi Aktivointikampanja.
  6. Valitse sovelluksen alusta.
  7. Lisää hakukenttään sovelluksen nimi, paketin nimi tai julkaisija. Valitse sitten sovellus näkyviin tulevasta listasta.
  8. Siirry kohtaan "Valitse Aktivointikampanjalle markkinointitavoite" ja valitse, esitäytetäänkö kampanja-asetukset markkinointitavoitteeseesi perustuvilla ehdotuksilla. Ehdotettuja kampanja-asetuksia voi muuttaa koska tahansa.
    1. Valitse jokin seuraavista tavoitteista, jos haluat, että kampanjassasi otetaan automaattisesti käyttöön yleisö-, elementti-, hintatarjous- ja täsmälinkkiehdotuksia.
      • Aktivoi vanhoja käyttäjiä uudelleen: Tavoita henkilöitä, jotka ovat asentaneet sovelluksesi mutta eivät ole avanneet sitä seitsemän viime päivän aikana.
      • Aktivoi vanhoja ostajia uudelleen: Tavoita henkilöitä, jotka ovat tehneet ostoksen 540 viime päivän aikana mutta eivät ole avanneet sovellustasi seitsemän viime päivän aikana, ja pyri saamaan heistä palaavia asiakkaita.
      • Aktivoi epätodennäköisiä ostajia uudelleen: Tavoita henkilöitä, jotka eivät ole tehneet ostoksia 540 viime päivän aikana, ja pyri saamaan heistä asiakkaita.
      • Aktivoi uudelleen käyttäjiä, jotka eivät ole saaneet ilmoituksia (Firebase SDK:n ja FCM:n käyttöönottoa suositellaan): Tavoita henkilöitä, jotka eivät ole saaneet push-ilmoituksia seitsemän viime päivän aikana, ja koeta saada heidät aktivoitumaan.
      • Aktivoi kaikkia käyttäjiä uudelleen: Tavoita kaikki, jotka ovat käyttäneet sovellusta 540 viime päivän aikana.
        • Huom. Valitsemasi tavoitteen perusteella sinulle luodaan Google Adsissa sääntöpohjaisia yleisölistoja käyttämällä tapahtumia, jotka ovat peräisin Firebase SDK:sta (jos saatavilla) tai kolmannen osapuolen SDK:sta. Jos emme pysty havaitsemaan tapahtumia, joita tarvitaan yleisön luomiseksi markkinointitavoitteen perusteella, näet käyttöliittymässä kehotteen, joka sisältää ehdotuksen luotavasta yleisöstä.
    2. Valitse "Luo eri markkinointitavoitteen sisältävä kampanja käyttämättä automaattisia valintoja", jos haluat valita kampanja-asetukset itse.
  9. Klikkaa Jatka.
  10. Lisää Kampanjan nimi ‑kenttään kampanjasi nimi.
    • Nimestä on hyvä käydä ilmi, että kyseessä on Sovelluskampanja, jotta löydät kampanjan helposti myöhemmin. Kampanjan nimeen kannattaa sisällyttää myös käyttöjärjestelmä (Android tai iOS).
  11. Valitse Sijainnit-kohdasta haluamasi kohdistusalueet. Valitse sitten Sijaintiasetukset-kohdasta käyttäjien kohdistus- ja poissulkemisperusteet.
  12. Päivitä tarvittaessa kieliasetukset Kielet-kohdasta. Muista, että Google Ads ei käännä mainoksiasi, joten kohdista mainoksesi vain niille kielille, joita mainoksissasi käytetään.
  13. Aseta Budjetti-kohdassa keskimääräinen päiväbudjetti.
  14. Valitse, mille sovelluksensisäisille tapahtumille haluat optimoida kampanjan, ja lisää sitten toimintakohtainen hintatavoite (CPA-tavoite).
  15. (Valinnainen) Muuta kampanjan alkamis- ja päättymispäiviä.
  16. Klikkaa Tallenna ja jatka.
  17. Lisää mainosryhmän nimi.
  18. Lisää Mainoselementit-kohtaan vähintään kaksi otsikkoideaa ja yksi kuvausidea (molempien suositeltu enimmäismäärä on viisi). Voit myös käyttää elementtien optimoinnissa apuna elementtien tuloksia koskevia raportteja.
  19. Voit lisätä Sovelluskampanjaasi teksti-, kuva- ja videoelementtejä.
  20. Valitse Mainosten kohdistaminen ‐kohdasta yleisösegmentit, joiden haluat näkevän mainoksesi.
  21. Valitse yleisöt, joille haluat kohdistaa mainonnan.
  22. Klikkaa Tallenna ja jatka.
Huom. Mainoksen näyttöpaikasta riippuen Sovelluskampanjan elementtejä saatetaan muuttaa kampanjan tulosten ja käyttökokemuksen parantamiseksi. Tekstiä voidaan esimerkiksi lyhentää ja kuvia tai videoita rajata, jotta ne sopivat käyttäjän näytölle.
Vinkkejä