Over attributie via meerdere netwerken (bèta)

Klanttrajecten zijn complex en marketeers hebben de juiste tools nodig om inzicht te krijgen in de manier waarop verschillende netwerken, campagnes en advertenties samenwerken om conversies te genereren. Adverteerders krijgen dankzij de attributierapporten in Google Ads de mogelijkheid om te rapporteren over conversies via campagnes in het zoeknetwerk met verschillende attributiemodellen.

YouTube-campagnes spelen vaak een ondersteunende rol in het conversiepad, maar deze rol is niet zichtbaar op de Google Ads-pagina 'Campagnes' met het standaard laatste-klik-model. Om marketeers te helpen deze inzichten te ontdekken, integreren we YouTube-klikken en video-engagements in de attributierapporten 'Toppaden' en 'Ondersteunde conversies'.

Als u zich aanmeldt voor het bètaprogramma voor meerdere netwerken, bevatten de rapporten 'Toppaden' en 'Ondersteunde conversies' informatie over engagements via YouTube-advertenties vanaf mei 2019. Engagements via YouTube-advertenties vinden plaats als een gebruiker minstens tien seconden naar een videoadvertentie kijkt of op de advertentie klikt.

U kunt engagements via YouTube-advertenties in deze rapporten bekijken door Netwerken te selecteren in het dropdownmenu 'Dimensie'.

Meer informatie over de rapporten 'Toppaden' en 'Ondersteunde conversies' vindt u in Over attributierapporten.

Voordelen

Dit zijn de voordelen van de rapporten 'Toppaden' en 'Ondersteunde conversies':

• Ze laten zien hoe campagnes in het zoeknetwerk en YouTube-campagnes samenwerken om meer conversies te genereren.
  • In de rapporten kunt u klikken in het zoeknetwerk en op YouTube, en video-engagements op het pad naar conversie bekijken.
  • Ze bieden inzicht in campagneprestaties.
  • U kunt aan de hand hiervan uw doel-CPA of budget instellen omdat u kunt zien welke campagnes en netwerken conversies ondersteunen.

Voordat u begint

Als u rapporten voor meerdere netwerken wilt bekijken, moet u:

• Adverteren in het zoeknetwerk van Google en op YouTube
    Opmerking: Als u verschillende Google Ads-accounts heeft die verkeer via het zoeknetwerk en via YouTube naar dezelfde website leiden met hetzelfde doel (bijvoorbeeld een transactie), gebruik dan conversies bijhouden voor meerdere accounts. Hiervoor heeft u een manageraccount (MCC-account) nodig.
  • 'Conversies bijhouden' van Google Ads gebruiken
    Opmerking: U kunt Google Analytics-doelen en het bijhouden van offline conversies niet gebruiken om YouTube-engagements te meten. Voor deze conversietypen worden alleen paden voor klikken in het zoeknetwerk en op YouTube weergegeven.

Hoe de rapportage verschilt

Hieronder ziet u hoe de rapportage van conversies in de attributierapporten 'Toppaden' en 'Ondersteunde conversies' verschilt van de rapportage op de pagina 'Campagnes'.

Rapporten voor attributie via meerdere netwerken De pagina 'Campagnes'
Tijd van gebeurtenis Tijd van conversie Tijd van de advertentiequery voorafgaand aan de klik die tot de conversie heeft geleid (voeg kolommen van het type 'op conv.tijd' toe aan de pagina 'Campagnes' zodat de informatie overeenkomt met de rapportagetijd in attributierapporten)
Gedekte netwerken Zoeknetwerk en YouTube Zoeknetwerk (inclusief zoekpartners), YouTube (inclusief Google-videopartners), Display, Gmail, Google Maps
Gedekte campagnetypen Zoeknetwerk, Shopping (inclusief Slimme Shopping), video Zoeknetwerk, Shopping (inclusief Slimme Shopping), video, Display, Discovery, app, hotel
Gedekte video-indelingen

Advertentiereeks, bumper, InStream die niet kan worden overgeslagen, InStream die kan worden overgeslagen

(omvat geen indelingen die worden weergegeven via Google-videopartners)

Bumper, masthead, InStream die niet kan worden overgeslagen, outstream, InStream die kan worden overgeslagen, video discovery
Gedekte conversies

'Conversies bijhouden' in Google Ads*, Google Analytics-doelen importeren, offline conversies importeren, belconversies (click-to-call, oproepen importeren, oproepconversies via de website)

*Opmerking: YouTube-videoweergaven worden alleen vastgelegd via 'Conversies bijhouden' van Google Ads

Alle bronnen in attributierapporten, plus app-conversies en conversies via winkelbezoeken
Geschiedenisperioden

'Conversieperioden' worden in de attributierapporten op dezelfde manier toegepast als op de pagina 'Campagnes'.

Daarnaast kunt u in de attributierapporten een 'overzichtsperiode' gebruiken om te bepalen voor hoe ver vóór een conversie u advertentie-interacties wilt opnemen voor de gegevens in de rapporten. Neem bijvoorbeeld alleen advertentie-interacties op die binnen dertig dagen na conversies hebben plaatsgevonden (ongeacht de conversieperioden van die conversies).

Het rapport 'Modelvergelijking' bevat ook een standaardoptie voor de overzichtsperiode. Met de optie 'Standaard' wordt de overzichtsperiode voor elke conversie ingesteld op de bijbehorende conversieperiode.

Er wordt een 'conversieperiode' ingesteld voor elke conversieactie in Tools > Metingen > Conversies. Conversies zonder voorafgaande advertentie-interactie binnen de conversieperiode worden niet meegeteld in Google Ads. Meer informatie over conversieperioden.

Praktische tips voor het bijhouden van conversies voor meerdere accounts

Als u in 'Toppaden' en 'Ondersteunde conversies' activiteit in meerdere netwerken wilt weergeven, moet u 'Conversies bijhouden' van Google Ads gebruiken en zicht geven in zowel campagnes in het zoeknetwerk als campagnes op YouTube. Als u conversies bijhouden voor meerdere accounts gebruikt, moet u ervoor zorgen dat campagnes in het zoeknetwerk en YouTube-campagnes voor verschillende accounts allebei conversies op het niveau van het manageraccount (MCC) bijhouden.

Gebruik de functie Accountoverzicht in Google Ads om te controleren of uw account is ingesteld voor nauwkeurige weergave van rapportage voor meerdere netwerken.

Ga als volgt te werk om de instellingen voor het bijhouden van conversies voor meerdere accounts te controleren:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapsicoon .
  3. Kies onder 'Instellen' de optie Accountoverzicht.
  4. Klik in het navigatiemenu op Eigenaar conversies bijhouden om te zien welke accounts het bijhouden van conversies op managerniveau overnemen.
  5. Als er geen vinkje naast een account staat, worden er voor dat account conversies bijgehouden op accountniveau. Eventuele conversie- en campagnegegevens van die accounts zijn dan niet zichtbaar in de attributierapporten voor meerdere netwerken. U kunt ervoor kiezen om 'Conversies bijhouden voor meerdere accounts' in te stellen om in de attributierapporten een volledig beeld te krijgen.

Instructies

Als u sinds mei 2019 via uw account een campagne op YouTube heeft laten lopen, kunt u zich aanmelden voor rapportage over attributie via meerdere netwerken. Bekijk eerst de informatie over de rapportdekking en de praktische tips voor het instellen van uw account (hierboven). Volg daarna deze instructies om u aan te melden:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapsicoon .
  3. Selecteer bij 'Metingen' de optie Attributie.
  4. Klik op OK in de banner 'YouTube-gegevens toevoegen...' die bovenaan het rapport 'Overzicht' wordt weergegeven. YouTube-gegevens worden vanaf nu weergegeven in de rapporten 'Toppaden' en 'Ondersteunde conversies'.
    Opmerking: Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt. U kunt YouTube-gegevens echter wel van uw rapporten uitsluiten door een netwerkfilter toe te voegen.