Rapporten voor meerdere netwerken (bèta)

Bètaversies van de rapporten 'Toppaden' en 'Ondersteunde conversies' bevatten video-interacties van YouTube.

Een nieuw rapportgedeelte, 'Meerdere netwerken', is beschikbaar als onderdeel van attributie in Google Ads. U ziet dit gedeelte in de rapportnavigatie aan de linkerkant als u deelneemt aan het bètaprogramma voor meerdere netwerken.

Het gedeelte 'Meerdere netwerken' bevat twee rapporten: 'Toppaden' en 'Ondersteunde conversies'. Deze rapporten zijn identiek aan de rapporten 'Paden > Toppaden en conversies > Ondersteunde conversies', maar de versies van deze rapporten voor meerdere netwerken bevatten video-interacties van YouTube, dat wil zeggen wanneer een gebruiker:

• een videoadvertentie gedurende ten minste tien seconden bekijkt of
  • op de advertentie klikt.

De rapporten vinden

U vindt de rapporten als volgt:

1. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram .
  2. Selecteer onder 'Meting' de optie Attributie voor het zoeknetwerk.
  3. Vouw in de rapportnavigatie aan de linkerkant Meerdere netwerken uit om de twee rapporten weer te geven.
    Opmerking: Het gedeelte 'Meerdere netwerken' is alleen zichtbaar als u deelneemt aan het bètaprogramma voor meerdere netwerken.

Toppaden

'Toppaden' toont welke paden uw klanten het vaakst gebruiken om conversies te genereren, waaronder video-interacties en klikken van YouTube.

In 'Toppaden' kunt u specifiekere rapporten bekijken door opties te selecteren in het dropdownmenu.

• 'Advertentiegroeppad', 'Campagnepad', 'Netwerkpad', Pad van advertentiemateriaal' en 'Zoekwoordpad' geven de volgorde van de interacties en klikken van de klanten weer voordat ze een conversie voltooiden en hoe vaak die reeks plaatsvond.

• Transitiepadrapporten (op netwerk-, zoekwoord-, advertentiegroep-, advertentiemateriaal- en campagneniveau) geven ook paden weer, maar vouwen herhaalde interacties samen in één item. Dit verduidelijkt de conversiepaden die klanten namen tussen verschillende soorten interacties.

Ondersteunde conversies

'Ondersteunde conversies' toont statistieken voor ondersteunde en laatste-klik-conversies voor elke campagne, advertentiegroep en netwerk op Google Zoeken en YouTube.

Waarom deze rapporten gebruiken?

De rapporten 'Toppaden' en 'Ondersteunde conversies' bieden het volgende:

• Ze laten zien hoe campagnes in het zoeknetwerk en YouTube samenwerken om meer conversies te genereren.
  • Hierin kunt u klikken in het zoeknetwerk en YouTube, en video-interacties op het pad naar conversie bekijken.
  • Ze bieden insights in campagneprestaties.
  • U kunt aan de hand hiervan uw doel-CPA of budget instellen omdat u kunt zien welke campagnes en netwerken conversies ondersteunen.

Vereisten

Deze rapporten zijn beschikbaar en bevatten gegevens als u aan de volgende vereisten voldoet:

• U adverteert op Google Zoeken en YouTube for Action.
  • U gebruikt 'Conversies bijhouden' van Google Ads.
    Opmerking: Google Analytics-doelen en 'Offline conversies importeren' kunnen de video-interacties van YouTube niet meten. Voor deze conversietypen worden alleen paden voor klikken in het zoeknetwerk en YouTube weergegeven.
  • U neemt deel aan het bètaprogramma voor meerdere netwerken.