Opprett og administrer posisjonsgrupper

Med posisjonsgrupper blir det enklere å markedsføre bedriftsbeliggenheter i nærheten i annonsene dine. Du kan gruppere sammen sett med bedriftsbeliggenheter og opprette annonser med utgangspunkt i den aktuelle beliggenhetsinformasjonen du har i kampanjene dine. En annen fordel med posisjonsgrupper er at du kan målrette annonsene mot folk basert på disse bedriftsbeliggenhetene.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan opprette posisjonsgrupper med utgangspunkt i vanlige kjedebedrifter eller egendefinerte beliggenheter i Bedriftsprofil-kontoen din.

Veiledning

1. Opprett posisjonsgrupper

Velg beliggenheter fra en kjedebedrift

Du kan opprette en posisjonsgruppe som består av én av eller alle beliggenhetene til en kjedebedrift. Google oppgir disse beliggenhetene, og du trenger ikke å opprette noen Bedriftsprofil-konto.

Disse posisjonsgruppene kan du legge til i adresseelementer eller adresseelementer for samarbeidspartnere i søke-, banner- og videokampanjer. Husk at du først må opprette adresseelementer eller adresseelementer for samarbeidspartnere.

Disse filtreringsfunksjonene er støttet i posisjonsgrupper:

• Med adresseelementer:
    • Velg beliggenhetene dine.
    • Filtrer etter Bedriftsprofil-etikett.
    • Last opp flere beliggenheter samtidig.
  • Med adresseelementer for samarbeidspartnere:
    • Velg beliggenhetene dine.
    • Velg etter kjede.
    • Last opp flere beliggenheter samtidig.

Viktig: Du bør vente i omtrent et døgn før du oppretter posisjonsgruppen, slik at beliggenhetene dine er ferdig synkronisert med de aktuelle adresseelementene eller adresseelementene for samarbeidspartnere. Du kan sjekke statusen for beliggenhetene i rapporten om adresseelementer. Hvis beliggenhetene har «Godkjent» som status, betyr det at de er synkronisert.

Velg bestemte kjedebeliggenheter

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Posisjonsgrupper.
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Gi posisjonsgruppen et navn.
  6. Klikk på alternativknappen ved siden av «Velg beliggenhetene dine» hvis den ikke er valgt allerede.
  7. Velg kjeden som eier beliggenhetene du vil søke etter.
  8. Bruk søkefeltet til å søke etter beliggenheter, og klikk på avmerkingsboksen ved siden av beliggenhetene du vil ha med i denne posisjonsgruppen.
    • Valgfritt: Klikk på X-knappen ved siden av de valgte beliggenhetene for å fjerne dem fra listen, eller klikk på «Fjern alle» om du vil fjerne alle.
  9. Klikk på Lagre.

Velg alle beliggenhetene til en kjede

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Posisjonsgrupper.
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Gi posisjonsgruppen et navn.
  6. Klikk på alternativknappen ved siden av «Velg etter kjede» hvis den ikke er valgt allerede.
  7. Velg én eller flere kjeder.
    • Alle beliggenhetene som tilhører de valgte kjedene, er nå tatt med i denne posisjonsgruppen.
    • Hvis butikkbeliggenheter blir lagt til i eller fjernet fra disse kjedene i fremtiden, gjenspeiles disse endringene i denne posisjonsgruppen.
  8. Klikk på Lagre.

Velg beliggenheter fra Bedriftsprofil

Du kan opprette en posisjonsgruppe med utgangspunkt i et egendefinert sett av beliggenheter fra Bedriftsprofil-kontoen din. Du kan enten velge bestemte beliggenheter eller filtrere etter beliggenheter som innfrir bestemte kriterier.

Egendefinerte beliggenheter fra Bedriftsprofil kan bare legges til i adresseelementer. Du kan ikke legge dem til i adresseelementer for samarbeidspartnere. Hensikten med adresseelementer for samarbeidspartnere er at du skal kunne markedsføre produktene dine som selges på steder som eies av andre bedrifter.

Velg bestemte beliggenheter

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Posisjonsgrupper i Bedriftsprofil-kontoen din.
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Klikk på alternativknappen ved siden av Velg beliggenhetene dine hvis den ikke er valgt allerede.
  6. Bruk søkefeltet til å søke etter beliggenheter, og klikk på avmerkingsboksen ved siden av beliggenhetene du vil ha med i denne posisjonsgruppen.
    • Valgfritt: Klikk på X-knappen ved siden av de valgte beliggenhetene for å fjerne dem fra listen, eller klikk på Fjern alle om du vil fjerne alle.
  7. Klikk på Lagre.

Velg beliggenheter som samsvarer med filtre

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Posisjonsgrupper.
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Gi posisjonsgruppen et navn.
  6. Klikk på alternativknappen ved siden av Filtrer etter etikett.
  7. Sett inn navnet på etiketten ved siden av «Etiketten er».
    • Hvis du ikke har noen etiketter i Bedriftsprofil-kontoen din, kan du finne ut mer om etiketter i Bedriftsprofil.
    • Valgfritt: Du kan klikke på +ELLER om du vil legge til flere etiketter i filterkriteriene dine.
  8. Alle beliggenhetene etiketten omfatter, er nå inkludert i denne posisjonsgruppen.
    • Hvis du senere legger til eller fjerner beliggenheter fra denne etiketten, gjenspeiles disse endringene i denne posisjonsgruppen.
  9. Klikk på Lagre.

2. Administrer posisjonsgrupper

Fremgangsmåte for å administrere posisjonsgrupper

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Posisjonsgrupper.
  4. Klikk navnet på posisjonsgruppen for å se gruppen.
    • Valgfritt: Hvis noen av beliggenhetene i gruppen ikke er godkjent, er gruppens status angitt som «ikke godkjent». Årsaken til dette er oppgitt under statusen. Du kan klikke på statusen eller forklaringen for å se årsaken til at den aktuelle beliggenheten ikke ble godkjent. Klikk så på Les gjennom retningslinjene for å finne ut mer, eller klikk på Rediger i Administrering av Bedriftsprofil for å løse problemet.
  5. Klikk på navnet på posisjonsgruppen.
  6. Nå kan du endre listen over beliggenheter. Du kan gjøre følgende på høyre side:
    • Fjern beliggenheter ved å merke av i avmerkingsboksen ved siden av de aktuelle beliggenhetene, og velg så Fjern i det blå beltet som vises. Merk: Du kan også slette posisjonsgrupper helt og holdent fra kontoen din, noe som får innvirkning på eventuelle kampanjer der disse gruppene brukes.
    • Legg til nye beliggenheter ved å klikke på plussikonet . Du kan angi nye beliggenheter ved å velge dem ut eller bruke etiketter. Hvis du angir nye beliggenheter med etiketter, kan du også legge til flere etiketter for å filtrere etter bestemte beliggenheter:
  7. Klikk på Lagre for å bruke endringene.
Opprett flere posisjonsgrupper samtidig

Du kan opprette flere posisjonsgrupper samtidig ved å bruke en CSV- eller XLSX-fil. Med disse malene kan du formatere filene dine: CSV | Excel

Husk: Formatet i filen må være nøyaktig det samme formatene i malene. Vi anbefaler at du laster ned maler og så legger til beliggenheter.

Disse feltene er obligatoriske hvis du bruker en adresse:

• bedriftsnavn
  • adresselinje
  • by og landskode

Feltene for fylke/delstat, postnummer og telefonnummer er valgfrie.

Hvis du bruker en FeedItemId, er det bare FeedItemId-feltet som er obligatorisk.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å laste opp filen og opprette flere posisjonsgrupper samtidig:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Posisjonsgrupper.
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Klikk på Last opp flere beliggenheter samtidig.

Gi posisjonsgruppen et navn, og klikk på Velg en fil fra datamaskinen. Posisjonsgruppen brukes automatisk.

Linker til beslektet innhold