Opprett og administrer beliggenhetsgrupper

Med beliggenhetsgrupper kan du enklere konfiguere målrettingen i kampanjen din ved å opprette grupper med de ulike fysiske beliggenhetene til bedriften din. I lokale kampanjer kan du så bruke disse gruppene til å spesifisere hvilke butikkbeliggenheter du vil målrette annonser mot.

Krav

Google Ads krever at du har tilgang til beliggenheter før du kan opprette beliggenhetsgrupper. For å få tilgang til beliggenheter må du ha en Google Min bedrift-konto som er knyttet sammen med Google Ads-kontoen din.

Slik lager du lister over beliggenheter

I Google Ads kan du tilordne beliggenheter til beliggenhetsgrupper på to ulike måter.

Velg selv ut et sett med beliggenheter

1. Logg på Google Ads.
  2. Klikk på verktøyikonet .
  3. Velg Beliggenhetsgrupper under «Delt bibliotek».
  4. Klikk på plussikonet .
    • Klikk på oppfordringen om å tilknytte en GMB-konto hvis du ennå ikke har tilknyttet noen Google Min bedrift-konto, og følg så oppsettsflyten for å knytte GMB-kontoer sammen med Google Ads.
  5. Gi beliggenhetsgruppen et navn.
  6. Klikk på alternativknappen ved siden av Velg beliggenhetene dine hvis den ikke allerede er valgt.
  7. Bruk søkefeltet til å søke etter beliggenheter, og klikk på avmerkingsboksen ved siden av beliggenhetene du vil ha med i denne beliggenhetsgruppen.
    • Valgfritt: Du kan klikke på X-knappen ved siden av de valgte beliggenhetene for å fjerne dem fra listen. Hvis du vil tømme listen helt, kan du klikke på Fjern alle.
  8. Klikk på Lagre.

Angi etikettfiltre

1. Logg på Google Ads.
  2. Klikk på verktøyikonet .
  3. Velg Beliggenhetsgrupper under «Delt bibliotek».
  4. Klikk på plussknappen .
    • Klikk på oppfordringen om å tilknytte en GMB-konto hvis du ennå ikke har tilknyttet noen Google Min bedrift-konto, og følg så oppsettsflyten for å knytte GMB-kontoer sammen med Google Ads.
  5. Gi beliggenhetsgruppen et navn.
  6. Klikk på alternativknappen ved siden av Filtrer etter etikett.
  7. Sett inn navnet på etiketten ved siden av «Etiketten er».
  8. Alle beliggenhetene etiketten omfatter, er nå inkludert i denne beliggenhetsgruppen.
    • Hvis du senere legger til eller fjerner beliggenheter fra denne etiketten, gjenspeiles disse endringene i denne beliggenhetsgruppen.
  9. Klikk på Lagre.

Administrering av beliggenhetsgrupper

1. Logg på Google Ads.
  2. Klikk på verktøyikonet .
  3. Velg Beliggenhetsgrupper under «Delt bibliotek».
  4. Klikk navnet på beliggenhetsgruppen for å se gruppen.
    • Valgfritt: Hvis noen av beliggenhetene i gruppen ikke er godkjent, er gruppens status angitt som «ikke godkjent». Årsaken til dette er oppgitt under statusen. Du kan klikke på statusen eller forklaringen for å se årsaken til at den aktuelle beliggenheten ikke ble godkjent. Deretter kan du klikke på Les gjennom retningslinjene for å finne ut mer eller Endre i Google Min bedrift for å løse problemet.
  5. Klikk på navnet på beliggenhetsgruppen.
  6. Nå kan du endre listen over beliggenheter. Du kan gjøre følgende på høyre side:
    • Fjern beliggenheter ved å merke av i avmerkingsboksen ved siden av de aktuelle beliggenhetene, og velg så Fjern i det blå beltet som vises.
    • Legg til nye beliggenheter ved å klikke på plussikonet . Du kan angi nye beliggenheter ved å velge ut eller ta i bruk etiketter.
  7. Klikk på Lagre for å ta i bruk endringene.