Opprett og administrer beliggenhetsgrupper

Med beliggenhetsgrupper blir det enklere å markedsføre bedriftsbeliggenheter i nærheten i annonsene dine. Du kan gruppere sammen sett med bedriftsbeliggenheter og opprette annonser med utgangspunkt i den aktuelle beliggenhetsinformasjonen du har i kampanjene dine. En annen fordel med beliggenhetsgrupper er at du kan målrette annonsene mot folk basert på disse bedriftsbeliggenhetene.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan opprette beliggenhetsgrupper med utgangspunkt i vanlige kjedebedrifter eller egendefinerte beliggenheter i Google Min bedrift-kontoen din.

Veiledning

1. Opprett beliggenhetsgrupper

Velg beliggenheter fra en kjedebedrift

Du kan opprette en beliggenhetsgruppe som består av én av eller alle beliggenhetene til en kjedebedrift. Google oppgir disse beliggenhetene, og du trenger ikke å opprette noen Google Min bedrift-konto.

Disse beliggenhetsgruppene kan du legge til i adressetillegg eller adressetillegg for samarbeidspartnere i søke-, banner- og videokampanjene dine. Husk at du først må opprette adressetillegg eller adressetillegg for samarbeidspartnere.

Velg bestemte kjedebeliggenheter

1. Logg på Google Ads.
  2. Klikk på ikonet for verktøy og innstillinger .
  3. Velg Beliggenhetsgrupper under «Delt bibliotek».
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Gi beliggenhetsgruppen et navn.
  6. Klikk på alternativknappen ved siden av Velg beliggenhetene dine hvis den ikke allerede er valgt.
  7. Velg kjeden som eier beliggenhetene du vil søke etter.
  8. Bruk søkefeltet til å søke etter beliggenheter, og klikk på avmerkingsboksen ved siden av beliggenhetene du vil ha med i denne beliggenhetsgruppen.
    • Valgfritt: Klikk på X-knappen ved siden av de valgte beliggenhetene for å fjerne dem fra listen, eller klikk på «Fjern alle» om du vil fjerne alle.
  9. Klikk på Lagre.

Velg alle beliggenhetene til en kjede

1. Logg på Google Ads.
  2. Klikk på ikonet for verktøy og innstillinger .
  3. Velg «Beliggenhetsgrupper» under «Delt bibliotek».
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Gi beliggenhetsgruppen et navn.
  6. Klikk på alternativknappen ved siden av Velg etter kjeder hvis den ikke er valgt allerede.
  7. Velg én eller flere kjeder
    • Alle beliggenhetene som tilhører de valgte kjedene, er nå tatt med i denne beliggenhetsgruppen.
    • Hvis butikkbeliggenheter blir lagt til i eller fjernet fra disse kjedene i fremtiden, gjenspeiles disse endringene i denne beliggenhetsgruppen.
  8. Klikk på Lagre

Velg beliggenheter fra Google Min bedrift-kontoen

Du kan opprette en beliggenhetsgruppe med utgangspunkt i et egendefinert sett av beliggenheter fra Google Min bedrift-kontoen din. Du kan enten velge bestemte beliggenheter eller filtrere etter beliggenheter som innfrir bestemte kriterier.

Egendefinerte beliggenheter fra Google Min bedrift kan bare legges til i adressetillegg. Du kan ikke legge dem til i adressetillegg for samarbeidspartnere. Hensikten med adressetillegg for samarbeidspartnere er at du skal kunne markedsføre produktene dine som selges på steder som eies av andre bedrifter.

Velg bestemte beliggenheter

1. Logg på Google Ads.
  2. Klikk på ikonet for verktøy og innstillinger .
  3. Velg Beliggenhetsgrupper under «Delt bibliotek» i Google Min bedrift-kontoen din.
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Klikk på alternativknappen ved siden av Velg beliggenhetene dine hvis den ikke allerede er valgt.
  6. Bruk søkefeltet til å søke etter beliggenheter, og klikk på avmerkingsboksen ved siden av beliggenhetene du vil ha med i denne beliggenhetsgruppen.
  7. Valgfritt: Du kan klikke på X-knappen ved siden av de valgte beliggenhetene for å fjerne dem fra listen. Hvis du vil tømme listen helt, kan du klikke på Fjern alle.
  8. Klikk på Lagre.

Velg beliggenheter som samsvarer med filtre

1. Logg på Google Ads.
  2. Klikk på ikonet for verktøy og innstillinger .
  3. Velg Beliggenhetsgrupper under «Delt bibliotek».
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Gi beliggenhetsgruppen et navn.
  6. Klikk på alternativknappen ved siden av Filtrer etter etikett.
  7. Sett inn navnet på etiketten ved siden av «Etiketten er».
  8. Alle beliggenhetene etiketten omfatter, er nå inkludert i denne beliggenhetsgruppen.
  9. Hvis du senere legger til eller fjerner beliggenheter fra denne etiketten, gjenspeiles disse endringene i denne beliggenhetsgruppen.
  10. Klikk på Lagre.

2. Administrer beliggenhetsgrupper

Fremgangsmåte for å administrere beliggenhetsgrupper

1. Logg på Google Ads.
  2. Klikk på ikonet for verktøy og innstillinger .
  3. Velg Beliggenhetsgrupper under «Delt bibliotek».
  4. Klikk navnet på beliggenhetsgruppen for å se gruppen.
  5. Valgfritt: Hvis noen av beliggenhetene i gruppen ikke er godkjent, er gruppens status angitt som «ikke godkjent». Årsaken til dette er oppgitt under statusen. Du kan klikke på statusen eller forklaringen for å se årsaken til at den aktuelle beliggenheten ikke ble godkjent. Du kan så klikke på Les gjennom retningslinjene for å finne ut mer eller Endre i Google Min bedrift for å løse problemet.
  6. Klikk på navnet på beliggenhetsgruppen.
  7. Nå kan du endre listen over beliggenheter. Du kan gjøre følgende på høyre side:
    • Fjern beliggenheter ved å merke av i avmerkingsboksen ved siden av de aktuelle beliggenhetene, og velg så Fjern i det blå beltet som vises.
    • Legg til nye beliggenheter ved å klikke på plussikonet . Du kan angi nye beliggenheter ved å velge dem ut eller bruke etiketter.
  8. Klikk på Lagre for å ta i bruk endringene.

Linker til beslektet innhold