Om beliggenhetsgrupper

Med beliggenhetsgrupper kan du enklere implementere et bredt utvalg av beliggenhetsfunksjoner i kampanjene dine og administrere de fysiske beliggenhetene dine via Google Ads. I denne artikkelen forklarer vi hva du kan gjøre med beliggenhetsgrupper, og fordelene ved å bruke dem når du konfigurerer målretting i kampanjene dine.

Hva er beliggenhetsgrupper?

Beliggenhetsgrupper er samlinger av fysiske beliggenheter som du kan bruke i kampanjemålrettingen. Disse gruppene kan brukes om og om igjen. Ved å sette sammen en gruppe i stedet for å velge enkeltbeliggenheter kan du raskt og effektivt bruke alle beliggenhetene i den aktuelle gruppen i kampanjemålrettingen. I tillegg kan du bruke disse gruppene når du skal konfigurere lokale kampanjer og opprette adressetillegg.

For at du skal kunne bruke beliggenhetsgrupper, må du ha en tilknyttet Google Min bedrift-konto eller være satt opp som partner på kontonivå.

Fordeler ved å bruke beliggenhetsgrupper

Det er praktisk

Du kan enkelt konfigurere beliggenhetsgrupper og parse dem med tanke på redigering. Via grensesnittet for beliggenhetsgrupper kan du finne enkeltbeliggenheter ved å søke og filtrere.

De kan brukes flere ganger

Når du først har opprettet en beliggenhetsgruppe, kan du bruke den i så mange kampanjer du vil. Hvis du gjør endringer i en beliggenhetsgruppe, gjenspeiles denne endringen alle steder der gruppen brukes.

Tenk deg at du kjører en lokal kampanje som omfatter alle beliggenhetene dine i Rogaland. Da kan du opprette en ny beliggenhetsgruppe som inneholder alle beliggenhetene dine i Rogaland som har butikkfronter. Når du så har konfigurert en kampanje som omfatter hele fylket, har du en beliggenhetsgruppe du kan ta med i kampanjeoppsettet ditt. Deretter kan du bruke denne beliggenhetsgruppen i lokale kampanjer, adressetillegg, adressetillegg for samarbeidspartnere eller radiusmålretting.

Linker til beslektet innhold