Om posisjonsgrupper og filtrering

Legg til posisjonsgrupper, og endre dem på kampanje- eller annonsegruppenivå. Med posisjonsgrupper kan du enklere administrere posisjoner i kampanjene dine fra Google Ads. Når du har synkronisert Bedriftsprofil- og Google Ads-kontoen din, eller etter at du har lagt til kjedeposisjoner i kontoen din, kan disse adressene vises i alle annonsene du kjører via denne kontoen. Du kan tilordne bestemte adresser på konto-, kampanje- eller annonsegruppenivå.

I denne artikkelen forklarer vi hva som er hensikten med posisjonsgrupper, og hvilke fordeler de gir om du bruker dem når du skal konfigurere stedsmålretting i kampanjer og promotere de aktuelle posisjonene i annonser. I denne artikkelen forklarer vi også hvordan du kan bruke posisjonsgrupper til å filtrere på kampanje- eller annonsegruppenivå, og hvordan du kan legge til filtre for å redigere på kontonivå.

About location groups UI screen

OPPRETT POSISJONSGRUPPER

Hva er posisjonsgrupper?

Posisjonsgrupper er samlinger av fysiske bedrifter du kan bruke om og om igjen i kampanjene dine. Du kan velge en gruppe posisjoner i stedet for enkeltposisjoner. Dermed kan du raskt bruke alle de aktuelle posisjonene i kampanjemålrettingen. Med utgangspunkt i disse gruppene kan du også konfigurere lokale kampanjer og opprette både adresseelementer og adresseelementer for samarbeidspartnere.

For å bruke posisjonsgrupper må du slå på adresseelementer eller adresseelementer for samarbeidspartnere i Google Ads-kontoen din. Du kan bruke posisjonsgrupper på flere steder i kontoen:

Fordeler med posisjonsgrupper

Det er praktisk

Du kan enkelt konfigurere posisjonsgrupper og parse dem med tanke på redigering. Via grensesnittet for posisjonsgrupper kan du finne enkeltposisjoner ved å søke og filtrere.

De kan brukes flere ganger

Når du først har opprettet en posisjonsgruppe, kan du bruke den i så mange kampanjer du vil. Hvis du gjør endringer i en posisjonsgruppe, gjenspeiles denne endringen alle steder der gruppen brukes.

Tenk deg at du kjører en lokal kampanje som omfatter alle posisjonene dine i Rogaland. Da kan du opprette en ny posisjonsgruppe som inneholder alle posisjonene dine i Rogaland som har butikkfronter. Når du så har konfigurert en kampanje som omfatter hele fylket, har du en posisjonsgruppe du kan ta med i kampanjeoppsettet ditt. Du kan deretter bruke denne posisjonsgruppen i lokale kampanjer (Performance Max med butikkmål) samt i kampanjer og annonsegrupper (se adresseelementer eller adresseelementer for samarbeidspartnere).

OPPRETT POSISJONSGRUPPER

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
Legg til posisjonsgrupper, og endre dem på kampanje- eller annonsegruppenivå
Merk: Sørg for at Google Ads-kontoen din er knyttet sammen med bedriftsprofilen din, og at beliggenhetene dine synkroniseres med Google Ads. Finn ut mer om hvordan du kan bruke adresseelementer.

Før du følger fremgangsmåten nedenfor, bør du følge veiledningen i hvordan du oppretter posisjonsgrupper.

Filtrer adresser fra bedriftsprofilen

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Klikk på plussknappen og velg Adresseelement.
  5. Velg «Kampanje» eller «Annonsegruppe» avhengig av om du vil filtrere adressene til en kampanje eller en annonsegruppe. Hvis du skal legge til et adresseelementer på annonsegruppenivå, må du også velge ønsket annonsegruppe.
Eksempel
Tenk deg at du har to restauranter: Jonnys grill og Jonnys sushi. Du ønsker å kjøre en kampanje som bare omfatter grillrestauranten. Da kan du opprette et filter som bare omfatter restauranten med bedriftsnavnet «Jonnys grill».

Legg til posisjonsgrupper i Google Ads

1. Velg blant disse alternativene:
    • Alle synkroniserte steder
    • Posisjonsgrupper: Merk av i avmerkingsboksen ved siden av posisjonsgruppen du har opprettet for restauranten «Jonnys grill», i menyen.
    • Ingen steder
  2. Klikk på Lagre.

Endre posisjonsgrupper på annonsegruppe- eller kampanjenivå

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Velg Tilknytning på «Tabellvisning»-rullegardinmenyen.
  5. Velg Sted i listen ovenfor verktøyraden i tabellen.
  6. Alle adresseelementene du har filtrert på annonsegruppe- eller kampanjenivå, står oppført med bedriftsprofilen din. Finn elementet du vil redigere, og klikk på blyantikonet Blyantikon/redigeringsikon når det vises ved siden av elementet.
  7. Gjør endringene, og klikk på Lagre.

Legg til filtre og rediger dem på kontonivå

Merk: Dette alternativet er bare tilgjengelig for adresseelementer forbundet med en bedriftsprofil. Det er ikke tilgjengelig for adresseelementer med kjedebeliggenheter.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Velg Tilknytning fra Tabellvisning-rullegardinmenyen.
  5. Velg den Bedriftsprofil-kontoen du vil legge til filtre i.
  6. Klikk på Legg til i på den blå stripen ovenfor tabellen.
  7. Velg Konto på rullegardinmenyen.
  8. Hold markøren over kontoen du vil endre, og klikk på blyantikonet Blyantikon/redigeringsikon når det vises.
  9. Under «Begrens antallet beliggenheter som blir synkronisert med Google Ads»-delen:
    • Skriv inn navnet på bedriften din. Filteret virker bare hvis det du har skrevet inn, samsvarer nøyaktig med ordet du har valgt. Hvis du for eksempel angir et filter for firmanavnet «Jonnys», filtrerer du ikke ut bedrifter med navnet «Jonnys grill».
    • Du kan avgrense beliggenhetene ytterligere med spesifikke etiketter. Eventuelle etiketter må legges til for beliggenhetene i Google Min bedrift før du bruker filtrene i Google Ads. Legg til et etikettnavn, og klikk på + Eller for å se listen over adresser.
  10. Klikk på Fullfør.

Linker til beslektet innhold