Om lokationsgrupper og filtrering

Tilføj lokationsgrupper, og rediger på kampagne- eller annoncegruppeniveau. Lokationsgrupper lader dig administrere dine lokationer i dine kampagner fra Google Ads lettere. Når du har synkroniseret din virksomhedsprofil og dine Google Ads-konti eller føjet kædebutiksadresser til din konto, er disse adresser kvalificerede til at blive vist på hele din konto. Du kan tildele specifikke adresser på konto-, kampagne- eller annoncegruppeniveau.

I denne artikel kan du læse om, hvordan lokationsgrupper fungerer, og om fordelene ved at bruge dem, når du skal konfigurere geografisk målretning i dine kampagner og promovere disse lokationer i dine annoncer. I denne artikel kan du også læse om, hvordan du bruger lokationsgrupper til at filtrere på kampagne- eller annoncegruppeniveau, og hvordan du tilføjer filtre, du vil redigere på kontoniveau.

About location groups UI screen

OPRET STEDBASEREDE GRUPPER

Hvad er lokationsgrupper?

Lokationsgrupper er samlinger af fysiske virksomheder, og disse grupper kan genbruges og anvendes i forbindelse med dine kampagner. Fordelen ved at vælge en gruppe i stedet for individuelle steder er, at du hurtigt og effektivt kan anvende alle stederne i gruppen i forbindelse med målretningen af en kampagne. Disse grupper kan også bruges ved oprettelse og konfiguration af lokale kampagner samt oprettelse af aktiver til lokation og aktiver til lokation for affiliates.

Hvis du vil bruge lokationsgrupper, skal du aktivere aktiver til lokation eller aktivere aktiver til lokation for affiliates på din Google Ads-konto. Du kan bruge stedbaserede grupper flere forskellige steder på din konto:

Fordelene ved at bruge stedbaserede grupper

Det er nemt

Stedbaserede grupper er nemme at konfigurere og parse til redigering. På grænsefladen for stedbaserede grupper kan du finde individuelle steder via søgning og filtrering.

De kan genbruges

Når du har oprettet en stedbaseret gruppe, kan du vælge den og anvende den på alle de kampagner, du vil. Hvis du foretager ændringer af en stedbaseret gruppe, anvendes de alle de steder, hvor gruppen bruges.

Lad os sige, at du kører en lokal kampagne for alle dine steder i Jylland. Du kan i så fald vælge at oprette en ny stedbaseret gruppe, der indeholder alle dine fysiske steder i Jylland. Hvis du også vil køre en landsdækkende kampagne, kan du bruge denne stedbaserede gruppe i forbindelse med kampagnekonfigurationen. Du kan derefter bruge denne lokationsgruppe til lokale kampagner, kampagner af typen "Maksimal effektivitet" med butiksmål samt kampagner og annoncegrupper (se aktiver til lokation, aktiver til lokation for affiliates).

OPRET STEDBASEREDE GRUPPER

Vejledning

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
Tilføj lokationsgrupper, og rediger på kampagne- eller annoncegruppeniveau
Bemærk! Sørg for, at din Google Ads-konto er knyttet til din virksomhedsprofil, og at dine lokationer synkroniseres med Google Ads. Få flere oplysninger om, hvordan du bruger aktiver til lokation

Inden du følger nedenstående fremgangsmåde skal du følge vejledningen i oprettelse af lokationsgrupper.

Filtrér dine adresser fra Virksomhedsprofil

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Aktiver på sektionsmenuen.
  3. Klik på Aktiver.
  4. Klik på plusknappen, og vælg Aktiver til lokation.
  5. Vælg "Kampagne" eller "Annoncegruppe", alt efter om du vil filtrere adresser til en kampagne eller en annoncegruppe. Hvis du tilføjer et aktiv til lokation på annoncegruppeniveau, skal du også vælge den ønskede annoncegruppe.
Eksempel
Lad os sige, at du ejer 2 restauranter: Jensens grillhus og Jensens pølser. Du vil gerne køre en kampagne udelukkende for dit grillhus. Det kan du gøre ved at oprette et filter, hvor det kun er de restauranter, hvor virksomhedsnavnet er lig med "Jensens grillhus", der medtages.

Tilføj en lokationsgruppe i Google Ads

1. Vælg én af følgende muligheder:
    • Alle synkroniserede lokationer
    • Lokationsgrupper: Markér afkrydsningsfeltet ud for den lokationsgruppe, du har oprettet for restauranten "Jensens grillhus", på menuen.
    • Ingen lokationer
  2. Klik på Gem.

Rediger en lokationsgruppe på annoncegruppe- eller kampagneniveau

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Aktiver på sektionsmenuen.
  3. Klik på Aktiver.
  4. Vælg Tilknytning på rullemenuen "Tabelvisning".
  5. Vælg Lokation på listen oven for værktøjslinjen i tabellen.
  6. Alle aktiver til lokation, som du har filtreret på annoncegruppe- eller kampagneniveau, bliver vist sammen med din virksomhedsprofil. Find den adresseudvidelse, du vil redigere, og klik på blyantikonet Blyantikon/redigeringsikon, når det vises ud for den.
  7. Foretag de ønskede ændringer, og klik på Gem.

Tilføj filtre, og rediger på kontoniveau.

Bemærk! Denne mulighed er kun tilgængelig for aktiver til lokation, der er oprettet med Virksomhedsprofil. Funktionen er ikke tilgængelig for aktiver til lokation med kædebutikker.
  1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Aktiver på sektionsmenuen.
  3. Klik på Aktiver.
  4. Vælg Tilknytning på rullemenuen "Tabelvisning".
  5. Vælg den virksomhedsprofil, du vil føje filtre til.
  6. Klik på Føj til på den blå bjælke over tabellen.
  7. Vælg Konto på rullemenuen.
  8. Hold markøren over den konto, du vil foretage ændringer på, og klik på blyantikonet Blyantikon/redigeringsikon, når det vises.
  9. Gør følgende i sektionen "Begræns antallet af adresser, der synkroniseres med Google Ads":
    • Angiv din virksomheds navn. Filtre virker kun, hvis du har indtastet oplysninger, der eksakt matcher det ord, du har valgt. Hvis du f.eks. angiver et filter for virksomhedsnavnet "Jensens", bliver virksomheder med navnet "Jensens grillhus" ikke filtreret fra.
    • Du kan indsnævre antallet af adresser yderligere med specifikke etiketter. Der skal føjes etiketter til adresser i Google My Business, før du anvender filtre i Google Ads. Tilføj etiketnavnet, og klik på + Eller for at udvide din adresseliste.
  10. Klik på Udfør.