Om widgeten Vägledning för budgivning

När du ställer in eller justerar dina bud för appkampanjer kan du ta hjälp av widgeten Vägledning för budgivning för att beräkna hur många installationer eller åtgärder i appen du kan få med din budstrategi. För nya kampanjer som optimerar för installationer kan widgeten också ändras dynamiskt så att du kan se hur nya kampanjer påverkas om du ändrar inriktningen.

Innan du börjar

Widgeten Vägledning för budgivning kan användas med appkampanjer som fokuserar på installationer respektive åtgärder i appen.

För installationskampanjer kan widgeten visas när du skapar en ny kampanj för att marknadsföra en Android-app eller när du redigerar inställningarna för en befintlig kampanj (oavsett appens operativsystem). För kampanjer som fokuserar på åtgärder i appen kan widgeten endast visas när du redigerar inställningarna för en befintlig kampanj.

Beskrivning

* Dessa bilder är simuleringar med exempeldata för demonstrationsändamål

Widgeten Vägledning för budgivning är en panel som visas när du skapar eller öppnar inställningarna för en appkampanj. Widgeten visar

• nuvarande målkostnad per installation för kampanjer som fokuserar på installationer, eller nuvarande målkostnad per åtgärd i appen för kampanjer som fokuserar på detta
  • Din nuvarande genomsnittliga dagliga budget
  • ett diagram över kampanjens uppskattade resultat per vecka med olika kostnader per installation respektive åtgärd i appen

• Du kan hålla muspekaren över punkterna för att se uppskattningarna.

• Du kan också se informationen i tabellformat genom att klicka på kolumnknappen [6383731].

• en skuggad ruta som visar uppskattat antal installationer (blå) eller åtgärder i appen (röd) med nuvarande målkostnad per installation eller åtgärd i appen.

Använda widgeten Vägledning för budgivning när du skapar dina kampanjer

• När du skapar en kampanj: Om du anger nya inställningar för kampanjen kan du ändra uppskattningarna i widgeten Vägledning för budgivning när du skapar dina kampanjer. När du skapar en kampanj som fokuserar på installationer ändras widgeten baserat på de aktuella värdena för språkkod (endast land) och språk.
  • När du redigerar kampanjer: Du kan också se buduppskattningar när du väl har skapat en kampanj. Det hjälper dig att förutse vilken inverkan eventuella budändringar har. Läs mer.

Du behöver inte spara ändringarna för att de nya uppskattningarna ska visas. När du ser uppskattningarna innebär det inte heller att ändringarna har sparats.

Om antalet potentiella installationer eller åtgärder i appen begränsas av kampanjens genomsnittliga dagliga budget visas följande avisering i widgeten Vägledning för budgivning: ”Kampanjen begränsas av sin genomsnittliga dagliga budget. Uppskattade resultat utgår från en högre budget på”, följt av det högre budgetbeloppet.

Visa widgeten Vägledning för budgivning

När du skapar en ny appkampanj

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.

2. Klicka på Kampanjer på sidmenyn.

3. Klicka på plusknappen .

4. Välj Ny kampanj.

5. Skapa en Appkampanj med fokus på att registrera appinstallationer.

6. Klicka på Android, sök efter din app och välj den.

• Se till att appens ägare är det Google Play-konto som är kopplat till ditt Google Ads-konto.

• Widgeten Vägledning för budgivning kan för närvarande inte användas med iOS-appar.

7. Klicka på Fortsätt.

8. Skapa appkampanjen.

• Widgeten Vägledning för budgivning visas längs sidan.

• Widgeten ändras dynamiskt när du anger nya värden för språkkod (endast land) och språk.

• Den skuggade rutan ändras dynamiskt när du anger nya värden för målkostnad per installation.

9. Klicka på Spara och fortsätt för att slutföra den nya kampanjen. Klicka på Avbryt om du vill avsluta utan att skapa en ny kampanj​

När du uppdaterar en befintlig appkampanj

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.

2. Klicka på Appkampanjer i navigeringsfältet.

3. Klicka på Kampanjer i sidmenyn.

4. Leta reda på kampanjen och klicka på ikonen för widgeten Vägledning för budgivning  i kolumnen Budget.

• Widgeten Vägledning för budgivning visas längs sidan.

• Den skuggade rutan ändras dynamiskt när du anger nya värden för målkostnad per installation eller åtgärd i appen.

5. Klicka på Spara och fortsätt för att tillämpa de nya inställningarna. Klicka på Avbryt för att avsluta utan att tillämpa ändringarna.​