Over de widget 'Hulp bij biedingen'

Terwijl u biedingen voor app-campagnes instelt of aanpast, kunt u met behulp van de widget 'Hulp bij biedingen' schatten hoeveel installaties of in-app-acties u kunt verdienen met uw biedstrategie. Voor nieuwe campagnes die zijn geoptimaliseerd voor installaties, kan de widget ook dynamisch worden gewijzigd om een voorbeeld te bekijken van de gevolgen van targetingwijzigingen op uw nieuwe campagnes.

Voordat u begint

App-campagnes met doelen die zijn gericht op installaties en app-campagnes met doelen die zijn gericht op in-app-acties, zijn geschikt voor gebruik van de widget 'Hulp bij biedingen'.

Voor app-campagnes voor installaties kan de widget worden weergegeven wanneer u een nieuwe campagne maakt om een Android-app te promoten of wanneer u de instellingen van een bestaande campagne bewerkt, ongeacht het besturingssysteem van de gepromote app. In campagnes voor in-app-acties wordt de widget alleen weergegeven wanneer u de instellingen van een bestaande campagne bewerkt.

Wat de widget doet

*Deze afbeeldingen zijn voorbeelden met dummygegevens voor demonstratiedoeleinden

De widget 'Hulp bij biedingen' is een deelvenster dat wordt weergegeven wanneer u de app-campagne maakt of bekijkt. De widget laat het volgende zien:

• Uw huidige doelkosten per installatie voor installatiecampagnes of doelkosten per in-app-actie voor campagnes voor in-app-acties.
  • Uw huidige gemiddelde dagbudget
  • Een diagram met de geschatte wekelijkse prestaties van uw campagne tegen verschillende kosten per installatie (voor installatiecampagnes) of kosten per in-app-actie voor campagnes met in-app-acties.

• U kunt de muisaanwijzer op een willekeurig punt plaatsen om het bereik van de voorspellingen te bekijken.

• U kunt de gegevens ook in een tabel weergeven door op de knop kolommen [6383731] te klikken.

• Een gekleurd vak met het geschatte aantal installaties (blauw) of in-app-acties (rood) op basis van uw huidige kosten voor doelkosten per installatie of kosten per in-app-actie.

De widget 'Hulp bij biedingen' gebruiken wanneer u uw campagnes maakt

• Wanneer u een campagne maakt: Als u nieuwe instellingen voor de campagne opgeeft, kunnen de schattingen in de widget 'Hulp bij biedingen' worden gewijzigd wanneer u uw campagnes maakt. Wanneer u een installatiecampagne maakt, wordt de widget gewijzigd op basis van de op dat moment opgegeven waarden voor land en taal.
  • Wanneer u een campagnes bewerkt: U kunt ook bodschattingen bekijken nadat u uw campagnes heeft gemaakt, zodat u kunt voorspellen welke gevolgen de door u aangebrachte bodwijzigingen hebben. Meer informatie

U hoeft de wijzigingen niet op te slaan om de nieuwe schattingen te bekijken. Als u de schattingen ziet, betekent dit echter niet dat uw wijzigingen zijn opgeslagen.

Als het potentiële aantal installaties of in-app-acties van uw campagne wordt beperkt door het gemiddelde dagbudget, bevat de widget 'Hulp bij biedingen' ook een meldingsvak met de tekst 'Uw campagne wordt beperkt door het huidige gemiddelde dagbudget. Schattingen zijn gebaseerd op een hoger budget', waarin het hogere budget staat vermeld.

De widget 'Hulp bij biedingen' weergeven

Wanneer u een nieuwe app-campagne maakt

1. Log in op uw Google Ads-account.

2. Klik in het paginamenu op Campagnes.

3. Klik op de plusknop .

4. Selecteer Nieuwe campagne.

5. Stel een App-promotie in om specifiek App-installaties bij te houden.

6. Klik op Android, zoek uw app en selecteer deze.

• Zorg ervoor dat de app eigendom is van het Google Play-account dat aan uw Google Ads-account is gekoppeld.

• iOS wordt momenteel niet ondersteund voor de widget 'Hulp bij biedingen'.

7. Klik op Doorgaan.

8. Stel uw app-campagne in.

• De widget 'Hulp bij biedingen' wordt aan de zijkant weergegeven.

• De widget wordt dynamisch gewijzigd wanneer u nieuwe waarden invoert voor het land en de taal.

• Het gekleurde vak verandert ook dynamisch wanneer u nieuwe waarden opgeeft voor doelkosten per installatie.

9. Klik op Opslaan en doorgaan om de nieuwe campagne te voltooien. Klik op Annuleren om af te sluiten zonder een nieuwe campagne te maken.

Wanneer u een bestaande app-campagne updatet

1. Log in op uw Google Ads-account.

2. Klik op App-campagnes in de navigatiebalk.

3. Klik in het paginamenu op Campagnes.

4. Zoek uw campagne en klik op het icoon van de widget 'Hulp bij biedingen' in de kolom 'Budget'.

• De widget 'Hulp bij biedingen' wordt aan de zijkant weergegeven.

• Het gekleurde vak verandert dynamisch wanneer u nieuwe waarden opgeeft voor de acties 'Doelkosten per installatie' of 'Doelkosten per in-app-actie'.

5. Klik op Opslaan en doorgaan om de nieuwe instellingen toe te passen. Klik op Annuleren om af te sluiten zonder wijzigingen toe te passen.