Om søkeordtemaer i Smart-kampanjer

Google Ads Smart campaigns | Selecting keyword themes

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Søkeordtemaer er ord eller uttrykk som bidrar til å finne samsvar mellom annonsene dine og det folk søker etter på Google. Hvis du velger riktige søkeordtemaer, blir det enklere å nå ut til folk når de ser etter produktene og tjenestene du tilbyr. I denne artikkelen forklarer vi hvordan søkeordtemaer fungerer, og gir tips om hvordan du kan velge de rette søkeordtemaene i Smart-kampanjene dine.

Sånn fungerer det

Ett enkelt søkeordtema representerer flere lignende ord og uttrykk. Hvis du for eksempel velger «bakeri» som søkeordtema, kan annonsen din vises når folk søker etter «konditori», «lokalt bakeri» og «bakeri i nærheten».

Når annonsen er aktiv, kan du gå gjennom søketermene tilordnet kampanjen og slå av de som ikke er relevante for bedriften. Du bestemmer selv når annonsene dine skal vises.

Merk: Hvis du har tidligere erfaring med søkeord i andre typer Google Ads-kampanjer, ligner søkeordtemaer på søkeord. I Smart-kampanjer kan imidlertid ett søkeordtema representere flere søkeord. Spar tid ved å ikke sette sammen en komplett liste over søkeord, og få likevel effektive annonser som vises i forbindelse med passende Google-søk.

Legg til søkeordtemaer av høy verdi i Smart-kampanjene dine

Følg disse anbefalte fremgangsmåtene når du skal legge til søkeordtemaer i kampanjer:

Du bør holde deg til maksimalt sju–ti søkeordtemaer.

Ettersom vi viser annonsen for flere lignende ord og uttrykk, trenger du bare å oppgi noen få søkeordtemaer, så tar vi oss av resten. Hvis du legger til for mange søkeordtemaer, kan annonsen bli vist etter søk som ikke er så relevante.

Når du skal oppgi søkeordtemaer, må du påse at de

• ikke inneholder tegnsetting
  • ikke inneholder nettadresser
  • ikke inneholder telefonnumre
  • ikke overskrider 20 tegn (ti tegn for japansk og kinesisk)

Tenk som kundene dine

Hva er det størst sannsynlighet for at kunder søker etter når de ser etter produktene og tjenestene du tilbyr? Hvis det er bestemte ord eller uttrykk kundene dine bruker, kan du vurdere å ta dem med som søkeordtemaer.

Husk annonseringsstrategien din

Annonserer du for bedriften din generelt, eller for et bestemt produkt eller en bestemt tjeneste? Tenk deg at du serverer varme drikkevarer i bakeriet ditt, og at du foretrekker å markedsføre kakene og de andre bakevarene du tilbyr. Pass på at du begrenser søkeordtemaene til akkurat det du markedsfører, i dette tilfellet kaker og andre bakevarer, ikke drikkevarer.
Det er også lurt å bruke de samme ordene i annonseteksten og sørge for at annonsen fører brukerne til den mest relevante siden på nettstedet ditt.

Opprett separate kampanjer for ulike grupper med søkeordtemaer

Hvis bedriften selger ulike typer produkter eller tjenester, kan du velge å kjøre flere kampanjer som er målrettet mot separate søkeordtemaer. Du kan til og med tildele mer av annonseringsbudsjettet til en av kampanjene dine hvis du ønsker å fremheve akkurat det aspektet ved bedriften.

Sånn kan du endre søkeordtemaer:

1. Åpne Google Ads-appen for iOS.
  2. Trykk på -menyen øverst, og velg så Kampanjer.
  3. Finn kampanjen du vil se data om, og trykk så på Se kampanjen nederst på kampanjekortet.
  4. Rull ned, og trykk på Rediger på «Søkeordtemaer og søketermrapport»-kortet.
  5. Endre søkeordtemaene.
  6. Trykk på Lagre.

Linker til beslektet innhold