Om søgeordstemaer i Smart-kampagner

Søgeordstemaer er ord eller sætninger, der hjælper med at matche dine annoncer med Google-søgninger. Når du vælger de rigtige søgeordstemaer, kan du nå ud til brugerne, når de leder efter de produkter og tjenester, som du tilbyder. Denne artikel beskriver, hvordan søgeordstemaer fungerer, og giver dig tips til at vælge de rigtige søgeordstemaer til dine Smart-kampagner.

Sådan fungerer det

Et enkelt søgeordstema repræsenterer flere lignende ord og sætninger. Eksempelvis gør søgeordstemaet "bageri" din annonce kvalificeret til at blive vist, når folk søger efter "bageri i nærheden af mig", "lokalt bageri" og "kagebutik".

Når din annonce er aktiv, kan du gennemgå dine kampagners søgeudtryk og deaktivere dem, der ikke er relevante for din virksomhed. Du bestemmer selv, hvornår dine annoncer vises.

Bemærk! Søgeordstemaer minder om søgeord, som du måske kender fra andre typer Google Ads-kampagner. I Smart-kampagner kan et enkelt søgeordstema dog repræsentere flere søgeord. Du kan spare tid, fordi du slipper for at indtaste en udtømmende søgeordsliste, og stadig få effektive annoncer, der vises i forbindelse med passende Google-søgninger.

Føj søgeordstemaer med høj værdi til dine Smart-kampagner

Her er fem optimale løsninger til tilføjelse af søgeordstemaer i din kampagne:

Brug højst syv til ti søgeordstemaer

Da vi viser din annonce for flere lignende ord og sætninger, skal du blot give os et par søgeordstemaer, så sørger vi for resten. Hvis du tilføjer for mange søgeordstemaer, kan det medføre, at din annonce vises i forbindelse med mindre relevante søgninger.

Tænk som dine kunder

Hvad er det sandsynligt, at kunderne søger efter, når de er på jagt efter de produkter og tjenester, du tilbyder? Hvis der er bestemte ord eller sætninger, som dine kunder bruger, kan du overveje at inkludere dem som søgeordstemaer.

Husk din annonceringsstrategi

Annoncerer du for din hele din virksomhed eller et bestemt produkt eller en bestemt tjeneste? Lad os sige, at du serverer varme drikke i dit bageri, men foretrækker at annoncere for kager og andre bagte specialiteter, du tilbyder. Sørg for, at du begrænser dine søgeordstemaer til netop det, du annoncerer for – i dette tilfælde kager og relaterede varer, men ikke drikkevarer.
Det er også en god idé at inkludere disse ord i din annoncetekst og sørge for, at din annonce linker til den mest relevante side på dit website.

Opret separate kampagner for forskellige grupper af søgeordstemaer

Hvis din virksomhed sælger forskellige typer produkter eller tjenester, kan du altid køre flere kampagner, der hver især målretter mod deres egne søgeordstemaer. Du kan endda vælge tildele mere af dit annonceringsbudget til en af dine kampagner, hvis du gerne vil fremhæve dette aspekt af din virksomhed.

Sådan ændrer du dine søgeordstemaer:

1. Åbn Google Ads-appen til Android.
  2. Tryk på menuen øverst, og vælg derefter Kontooversigt.
  3. Find den kampagne, du vil have vist data for, og tryk på Info.
  4. Rul ned, og tryk på Rediger på kortet "Søgeordstemaer".
  5. Rediger dine søgeordstemaer.
  6. Tryk på Gem.