Förvaltarkonton (MCC): Massåtgärder med ett förvaltarkonto

Från ett förvaltarkonto kan du utföra massåtgärder (till exempel redigeringar, kopiera/klistra in, skript, uppladdningar och regler) för att uppdatera flera underordnade konton med en enda åtgärd. I den här artikeln beskriver vi hur det fungerar när du gör massåtgärder för andra konton från ditt förvaltarkonto – vem som ”äger” den massåtgärd du utför och vem som kan se historiken för dessa massåtgärder.

Obs! Om du har ett förvaltarkonto på toppnivå med flera underordnade förvaltarkonton med olika kundkonton är massåtgärder som ägs av den ansvariga på toppnivå endast synliga för detta konto och inte för några underordnade konton eller kundkonton.

Vem äger massåtgärder?

Om ditt konto äger en massåtgärd innebär det att endast ditt konto, eller ett förvaltarkonto som är överordnat ditt i hierarkin, kan se historiken för massåtgärden på sidan Alla massåtgärder. Om åtgärden omfattar regler eller skript innebär det dessutom att endast ditt konto eller ett överordnat förvaltarkonto kan ändra dessa regler eller skript efter att du har skapat dem.

Som standard gäller att när du utför en massåtgärd räknas vanligtvis det konto som du är direkt inloggad på som ägare av massåtgärden. Du kan se vilket konto du är inloggad på högst upp till höger ditt Google Ads-konto. Om du är inloggad på ett förvaltarkonto men visar detaljer om ett underordnat förvaltarkonto eller ett kundkonto och slutför en massåtgärd för det kontot, är det fortfarande ditt förvaltarkonto som äger massåtgärden.

Vad som syns på sidan Alla massåtgärder

På sidan Alla massåtgärder i ditt eget konto

När du loggar in på ditt förvaltarkonto visar sidan Alla massåtgärder alla åtgärder som du har utfört i ditt eget konto (det vill säga alla åtgärder som ägs av ditt konto) och i alla dess underordnade konton. Ditt kontonamn visas i kolumnen Ägs av.

Om däremot ett förvaltarkonto som är överordnat ditt i hierarkin har utfört massåtgärder i ditt konto syns inte dessa massåtgärder på sidan Alla massåtgärder för ditt konto. Du kan med andra ord inte se några massåtgärder som ägs av förvaltarkonton som är överordnade ditt.

Samma princip gäller för användare som är inloggade på kundkonton. Dessa användare ser endast massåtgärder som har utförts (eller som ägs) av deras eget konto, inte de massåtgärder som har utförts i deras konto av andra ägare (förvaltarkonton) ovanför dem i hierarkin.

Sidan Alla massåtgärder för konton som är underordnade ditt

Följande visas på sidan Alla massåtgärder:

• massåtgärder som ägs av det förvaltarkonto du är inloggad på
  • massåtgärder som ägs av kontot du har navigerat till
  • massåtgärder som ägs av ett konto i hierarkin under förvaltarkontot som du är inloggad på och kontot
  • du har navigerat till
  • massåtgärder som ägs av alla konton under kontot du har navigerat till

Kolumnen Ägs av visar exakt vem som äger respektive massåtgärd.

Exempel

Anta att du loggar in på ditt förvaltarkonto (MCC A) och sedan visar detaljer om ett kundkonto (Kund B) där du använder massredigering för att pausa vissa av kampanjerna i detta konto. Förvaltarkontot MCC A räknas som ägare av denna massredigering.

Om du visar detaljer om Kund B och går till sidan Alla massåtgärder för Kund B kan du se denna massåtgärd med ditt MCC-konto A som ägare. Du ser dessutom andra massåtgärder som har utförts för Kund B, till exempel massåtgärder som har utförts av användare som är inloggade direkt på Kund B, eller åtgärder som har utförts av Kund B:s andra underordnade förvaltarkonton som är överordnade Kund B men underordnade ditt MCC A i hierarkin.

Vad syns i ändringshistoriken?

På sidan Ändringshistorik kan alla användare se kampanjändringar som är ett resultat av massåtgärder, oavsett vem som äger dessa massåtgärder. Om ändringarna gjordes via massåtgärder som ägs av konton högre upp i hierarkin visas information om vilket förvaltarkonto som gjorde ändringarna i kolumnen Användare datum och tid för dessa ändringar.

Relaterade länkar

Ämnessida om förvaltarkonton (MCC)

Kontosidor