Problemen met uw dynamische zoekadvertenties oplossen

De status van uw dynamische advertentiedoelen geeft aan of uw doelen geschikt zijn voor weergave of niet. Als uw dynamische advertentiedoelen niet worden weergegeven, kunt u aan de hand van de status de oorzaak van het probleem achterhalen.

Deze statussen worden vermeld in het gedeelte 'Dynamische advertentiedoelen' van het paginamenu in Google Ads. In dit artikel wordt uitgelegd wat de verschillende statussen betekenen en hoe u deze kunt oplossen.

Statustypen van dynamische zoekadvertenties

Hieronder ziet u de verschillende statustypen:

Statustype Voorbeelden
Statussen die u zelf beheert

Campagne onderbroken

Verwijderd

Statussen met betrekking tot systeemverwerking In behandeling
Statussen waarvoor u een wijziging moet aanbrengen Onder bod voor eerste pagina
Bestemming werkt niet
Geen overeenkomende bestemmingspagina's
Geen overeenkomende zoekopdrachten
Alle pagina's geblokkeerd
Bestemming kan niet worden gecrawld
Bestemming komt niet overeen
Geen kop gegenereerd
Statussen die worden beïnvloed door andere factoren Overlappend doel

Wat er wordt bedoeld en wat u eraan kunt doen

De status 'Dynamisch advertentiedoel' geeft aan of uw doel geschikt is om advertenties weer te geven aan klanten. Meestal geldt voor uw doel een van de volgende drie situaties:

• Er worden advertenties weergegeven.
  • Er worden geen advertenties weergegeven omdat u een zoekwoord, advertentiegroep of campagne heeft onderbroken of verwijderd.
  • Er worden geen advertenties weergegeven omdat er een probleem is met uw doel, website of instellingen.

Hieronder staan de verschillende typen statussen voor dynamische advertentiedoelen, wat ze betekenen en hoe u hierop kunt reageren.

Onder bod voor eerste pagina

Uw dynamische advertentiedoel presteert niet goed omdat het bod te laag is om advertenties consistent weer te geven op de eerste pagina met zoekresultaten.

Volgende stappen: Gebruik 'Slim bieden' met dynamische zoekadvertenties om uw voordeel te doen met 'Bieden tijdens de veiling'. Meer informatie over 'Slim bieden'.

Geschikt: in behandeling

Nadat u de eerste dynamische advertentiegroep heeft ingesteld, duurt het maximaal 24 uur om advertenties weer te geven.
Deze status wordt ook weergegeven als het account niet kan worden weergegeven (bijvoorbeeld als de facturering niet is ingesteld) of als de instelling van de dynamische advertentiegroep niet is voltooid.
Volgende stappen: Controleer of het account en de dynamische advertentiegroep correct zijn ingesteld en geschikt zijn voor weergave. Wacht 24 uur nadat u dit heeft gecontroleerd.

Geschikt (beperkt): geen overeenkomende bestemmingspagina's

Dit betekent dat Google Ads geen geschikte pagina's kan vinden die overeenkomen met het dynamische advertentiedoel. Dit kan verschillende oorzaken hebben, waaronder problemen met de instelling van het doel, ongeschikte campagne-instellingen of de pagina's kunnen niet worden gecrawld.
Volgende stappen: Controleer de instellingen en doelen. Controleer onder meer het volgende:
  • Zorg ervoor dat het dynamische advertentiedoel correct is en met uw doelpagina's overeenkomt. Als het dynamische advertentiedoel bijvoorbeeld 'URL bevat' is, controleert u of de getargete URL's de tekst in het doel bevatten en of het doel correct is gespeld.
  • Zorg ervoor dat de taalinstellingen voor het domein en de campagne correct zijn en overeenkomen. Een dynamisch advertentiedoel kan bijvoorbeeld niet worden weergegeven als al uw webpagina's in het Frans zijn, maar de taal die in uw instellingen voor dynamische zoekadvertenties wordt getarget, Duits is.
  • Blokkeert uw website crawlers van Google zodat die geen URL's kunnen indexeren? Als uw website bijvoorbeeld robots.txt gebruikt om te voorkomen dat Googlebot uw pagina's crawlt, kan het doel mogelijk niet worden weergegeven. Als uw website GoogleBot blokkeert maar AdsBot niet, kunt u targeten op paginafeed omdat hiervoor ook AdsBot-crawlers worden gebruikt. Bekijk de onderstaande statusoplossingen voor 'Afgekeurd: kan niet worden gecrawld' voor meer informatie.

Zelden weergegeven: geen overeenkomende zoekopdrachten

Deze status betekent dat Google Ads geen zoekopdrachten kan identificeren waarvoor advertenties kunnen worden weergegeven voor uw getargete pagina's. Dynamische zoekadvertenties werken goed met webpagina's die relevante tekst bevatten en die goed zijn geoptimaliseerd voor webpagina-crawlers.  Het kan moeilijk zijn voor dynamische zoekadvertenties om zoekopdrachten te identificeren voor indelingen zoals pdf's en webpagina's met veel afbeeldingen en minimale tekst.

Volgende stappen: Hier volgen enkele tips voor het optimaliseren van uw webpagina voor dynamische zoekadvertenties:

• Zorg ervoor dat mensen in één oogopslag kunnen zien waar uw pagina over gaat. Zo kunnen webpagina-crawlers identificeren wat op uw pagina staat en kunnen gebruikers eenvoudiger door uw website navigeren.
  • Splits categorieën op indien dit relevant is.  Hierdoor wordt de gebruikersnavigatie verbeterd en kunnen dynamische zoekadvertenties categorieën genereren die u kunt targeten.
  • Vermeld alle relevante content op uw pagina's. Hierdoor wordt de gebruikersnavigatie verbeterd en kunt u in elke categorie meer verkeer genereren.

U kunt meer informatie vinden over hoe u uw website voor onze crawlers toegankelijk maakt in de Startersgids voor zoekmachineoptimalisatie

Geschikt (beperkt): overlappend doel

Het doel wordt mogelijk niet weergegeven of genereert beperkt verkeer vanwege een overlappend doel. Wanneer meerdere doelen geschikt zijn voor een zoekopdracht, geven dynamische zoekadvertenties bij voorkeur de bestemmingspagina weer die het relevantst is voor de zoekopdracht van de gebruiker.
Volgende stappen: U hoeft niets te doen. Als u wilt dat een webpagina overeenkomt met een specifiek doel, gebruikt u uitgesloten advertentiedoelen om te bepalen met welke bestemmingspagina's elk advertentiedoel overeenkomt.

Geschikt (beperkt): alle pagina's geblokkeerd

Alle getargete URL's kunnen niet worden weergegeven omdat ze worden geblokkeerd door uitgesloten dynamische advertentiedoelen.
Als u bijvoorbeeld een PAGE_CONTENT-uitsluiting voor 'niet op voorraad' toevoegt en 'niet op voorraad' in de tekst op elke webpagina voorkomt, kunnen uw dynamische advertentiedoelen hierdoor niet worden weergegeven.
Volgende stappen: Controleer uw uitgesloten dynamische advertentiedoelen om te zien of deze uw doelen overlappen. U kunt in de kolom 'Websitedekking' het percentage pagina's zien dat wordt gedekt door een uitgesloten dynamisch advertentiedoel.

Zelden weergegeven: geen kop gegenereerd

Dynamische zoekadvertenties genereren dynamisch koppen voor uw advertentiemateriaal. In sommige gevallen kunnen dynamische zoekadvertenties dit niet doen. Mogelijk komt dit omdat de titels van uw webpagina's te kort zijn of de tekst onduidelijk is.
Volgende stappen: Controleer de titels van uw webpagina's en zorg ervoor dat ze duidelijk en beschrijvend zijn. Webpaginatitels hebben de meeste invloed op de gegenereerde kop.
Bekijk deze tips om het Google makkelijker te maken uw webpagina te gebruiken om koppen van dynamische zoekadvertenties te genereren.

Statussen die beschikbaar zijn voor URL is gelijk aan dynamische advertentiedoelen

Met het dynamische advertentiedoel 'URL is gelijk aan' kunt u één URL per keer targeten. Meer informatie over 'URL is gelijk aan'

Afgekeurd: bestemming werkt niet

De doel-URL van URL_EQUALS (URL is gelijk aan) is ongeldig.
Volgende stappen: Controleer of de URL geldig is en in een browser wordt geladen. Meer informatie over vereisten voor bestemmings-URL's

Afgekeurd: bestemming kan niet worden gecrawld

Dynamische zoekadvertenties zijn afhankelijk van de webpagina-crawlers van Google om gegevens van de website te verzamelen waarmee de kop van de website en de doelen worden gegenereerd. Als de webpagina die u met 'URL_EQUALS' target, niet kan worden gecrawld, kunnen webpagina's niet met dynamische zoekadvertenties worden gebruikt. Meer informatie over veelvoorkomende problemen met het crawlen van producten.
Volgende stappen: GoogleBot en AdsBot leveren Google Ads de informatie die voor dynamische zoekadvertenties worden gebruikt. Uw webmaster kan ervoor zorgen dat uw webpagina's deze crawlers niet blokkeren en kan de beschikbare informatie verbeteren aan de hand van deze Startersgids voor zoekmachineoptimalisatie.

Afgekeurd: bestemming komt niet overeen

Het doel URL_EQUALS staat geen omleidingen tussen verschillende domeinen toe. Als uw URL example.com bijvoorbeeld omleidt naar example.jp, komt deze URL niet in aanmerking voor dynamische zoekadvertenties.
Volgende stappen: Zorg ervoor dat u de uiteindelijke URL na alle omleidingen target met de dynamische advertentiedoelen URL_EQUALS
Als u bijvoorbeeld een advertentie wilt weergeven voor https://example.com/home.html, geeft u dat precies zo op in uw dynamische advertentiedoel en plaatst u eventuele trackinginformatie in het gedeelte voor trackingparameters van uw advertenties of instellingen.

Statussen van paginafeeds voor dynamische zoekadvertenties

Bekijk de statussen van een paginafeed als volgt:

1. Klik op het gereedschapspictogram .
  2. Klik op Bedrijfsgegevens.
  3. Klik op de feed waarvoor u de statussen wilt bekijken.
  4. De informatie wordt weergegeven in de kolom 'Status'.

Dit zijn de verschillende statustypen voor paginafeeditems, de betekenis ervan en hoe hierop te reageren:

Goedgekeurd

Paginafeed-URL's zijn geschikt voor weergave met een dynamisch advertentiedoel.

Volgende stappen: Volg de instructies hier om de targetingbron te selecteren in de campagne met uw dynamische advertentiegroep. Zo kunt u URL's uit uw paginafeed targeten met een dynamisch advertentiedoel.

Goedgekeurd (beperkt)

De URL leidt naar een andere webpagina dan de opgegeven webpagina. De omleiding valt binnen hetzelfde domein en kan dus worden weergegeven.

Volgende stappen: URL's die omleiden binnen hetzelfde domein, komen in aanmerking voor weergave. U moet er echter voor zorgen dat u de pagina target waarop u advertenties wilt weergeven.

Controleer de paginafeed-URL en zorg ervoor dat u de uiteindelijke URL target, het eindpunt na alle omleidingen. De omleiding moet worden weergegeven als u de muisaanwijzer op de status plaatst.

U moet ook controleren of u trackinginformatie in het gedeelte voor trackingparameters van uw advertenties of instellingen heeft geplaatst.

Afgekeurd: bestemming komt niet overeen

Voor dynamische zoekadvertenties zijn omleidingen tussen domeinen niet toegestaan. Als de paginafeed-URL bijvoorbeeld example.com is, maar de URL omleidt naar example1.com, komt de URL niet in aanmerking voor weergave.
Volgende stappen: Zorg ervoor dat de uiteindelijke URL hetzelfde domein heeft als de URL die is opgegeven in de paginafeed.

Afgekeurd: bestemming werkt niet

De getargete URL is ongeldig.
Volgende stappen: Controleer of de URL geldig is en in een browser wordt geladen. Meer informatie over vereisten voor bestemmings-URL's

Afgekeurd: dubbele URL

Als een paginafeed identieke URL's bevat, kan alleen de recentst toegevoegde URL worden weergegeven. Alle andere dubbele URL's worden gemarkeerd als 'Afgekeurd'.
Volgende stappen: Controleer de dubbele URL die is goedgekeurd en zorg ervoor dat de juiste labels hieraan zijn gekoppeld.
Verwijder afgekeurde dubbele URL's zodat u uw feed makkelijker kunt beheren.

Afgekeurd: kan niet worden gecrawld

Dynamische zoekadvertenties zijn afhankelijk van de webpagina-crawlers van Google om gegevens van de website te verzamelen waarmee de kop van de website en de doelen worden gegenereerd. Als de webpagina niet kan worden gecrawld, werkt de webpagina niet met dynamische zoekadvertenties. Meer informatie over veelvoorkomende problemen met het crawlen van producten.
Volgende stappen: GoogleBot en AdsBot leveren Google Ads de informatie die voor dynamische zoekadvertenties wordt gebruikt. Uw webmaster kan ervoor zorgen dat uw webpagina's deze crawlers niet blokkeren en kan de beschikbare informatie verbeteren aan de hand van deze Startersgids voor zoekmachineoptimalisatie.

Wordt beoordeeld

Het duurt meestal tot 24 uur om alle pagina's in een paginafeed te crawlen nadat deze is gemaakt of gewijzigd. Het kan langer duren als een paginafeed erg groot is.
Volgende stappen: Deze status wordt weergegeven als u de paginafeed wijzigt door een URL toe te voegen of te bewerken of door aangepaste labels te bewerken. Nadat een wijziging in de feed is aangebracht, zijn de meeste URL's binnen 24 uur gecrawld.
Als u het crawlen van content door Google Ads niet blokkeert, beperkt u mogelijk het aantal efficiënte crawls. Dit kan zich met name voordoen als u een groot aantal paginafeeditems tegelijk heeft geüpload of bewerkt. U kunt de crawlsnelheid in Search Console controleren en aanpassen.
Als uw website niet voldoende crawlcapaciteit heeft, kan het aanzienlijk langer duren voordat alle pagina's in de paginafeed zijn gecrawld.