Konfigurer konverteringssporing for hotellkampanjer

Med konverteringssporing kan du finne ut i hvilken grad annonseklikk fører til verdifull kundeaktivitet – for eksempel bestillinger – på nettstedet ditt.

Når du har konfigurert rapportering av konverteringer i hotellkampanjer, mottar du data om hotellbestillinger, slik at du kan spore kampanjeresultatene. Dermed kan du følge med på hotelldataene og de samlede kampanjeresultatene.

Implementering av nettstedstag

Følg de tre trinnene nedenfor for å implementere Google Ads-konverteringssporingen for hotellannonser:

Her ser du hvordan du konfigurerer Google Ads-konverteringssporingen for hoteller manuelt via Google Tag Manager.

Trinn 1: Opprett en global nettstedstag og en hendelsestag

Merk:

• Konverteringskategorien må være satt til «Kjøp» for å kunne brukes for kampanjer med smart budgivning (ECPC, Provisjon).
  • I hotellkampanjer støtter Google bare «siste klikk»-attribusjonsmodellen.
  • Hvis du allerede bruker koden for konverteringssporing via Google-taggen, kan du gå til trinn 2.
Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Klikk på «+ Ny konverteringshandling».
  5. Velg konverteringen du vil spore, og følg veiledningen i modulen. Finn ut hvordan du konfigurerer konverteringssporing på nettsteder.
    • Hvis du planlegger å spore hotellbestillinger fra nettstedet ditt, må du velge følgende:
      • Kategori: Kjøp/salg
      • Verdi: Bruk ulike verdier og standardverdi > 0
      • Antall: hver konvertering
      • Attribusjonsmodell: siste klikk
  6. Fullfør konfigurasjonen av taggen ved å klikke på Ferdig-knappen.

Trinn 2: Installer den globale nettstedstaggen og hendelsestaggen

Du kan implementere Google Ads-konverteringssporingen for hoteller på to måter:

Alternativ 1: direkte implementering i HTML-/AMP-innholdet på nettstedet

Alternativ 2: veiledning for Google Tag Manager

For at konverteringssporingen skal fungere, må du installere taggen for konverteringssporing, som består av en global nettstedstag og en hendelseskodebit. Hvis du vil installere taggen via Google Tag Manager, følger du veiledningen for alternativ 2: Google Tag Manager.

Alternativ 1: veiledning for direkte implementering (HTML/AMP)

Her ser du hvordan du konfigurerer Google Ads-konverteringssporingen for hoteller på HTML- eller AMP-sider på nettstedet ditt.

HTML-sider

1. Installer den globale nettstedstaggen på alle sidene på hotellets nettsted. Merk deg at dette inkluderer alle sidene i bestillingsflyten, som en tredjeparts bestillingsmotor kan være vert for. I så fall må du påse at bestillingsmotoren installerer taggen på alle sidene, inkludert bekreftelsessiden.
    1. Åpne HTML-koden for hver side.
    2. Velg blant disse alternativene:
      • Hvis du ikke allerede har satt inn den globale nettstedstaggen på nettstedet ditt, kan du kopiere den globale nettstedstaggen og lime den inn mellom «head»-taggene (<head></head>).
        Eksempel:
        <!-- Global site tag (gtag.js) - Google Ads: AW-GOOGLE_CONVERSION_ID--> <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-GOOGLE_CONVERSION_ID"></script> <script> window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'AW-GOOGLE_CONVERSION_ID'); </script>
        Gjennomgå retningslinjene for konfigurering av den globale nettstedstaggen.
        • Hvis du har installert den globale nettstedstaggen på nettstedet ditt via et annet Google-produkt (f.eks. Google Analytics) eller fra en annen Google Ads-konto, kan du kopiere 'config'-kommandoen nedenfor og legge den til i hver forekomst av den globale nettstedstaggen, rett ovenfor den avsluttende </script>-taggen.

gtag ('config', 'AW-GOOGLE_CONVERSION_ID');
        • Hvis den globale nettstedstaggen allerede er satt inn på nettstedet ditt – av deg eller via en managerkonto – i forbindelse med konfigurering av en annen konverteringshandling, må du sørge for at taggen finnes på alle sidene på nettstedet, og at «'config'»-kommandoen inneholder konverterings-ID-en for Google Ads-kontoen din
    3. Lagre endringene på nettsidene.
  2. Installer hendelseskodebiten på konverteringssiden. Dette er siden kundene kommer til etter en konvertering på nettstedet, for eksempel «Takk for bestillingen»-siden. Merk deg at bestillingsmotoren kan være vert for konverteringssiden for bestillingen, og i så fall må tredjeparten følge denne nedenfor:
    1. Åpne HTML-koden for konverteringssiden.
    2. Kopier kodebiten nedenfor, og lim den inn mellom «head»-taggene (<head></head>) på siden, rett etter den globale nettstedstaggen.

Eksempel:

<!-- Event snippet for Hotel Booking conversion page --> <script> gtag('event', 'conversion', { 'send_to': 'AW-813068219/_XirCILNzJkDELvf2YMD', 'value': 200.0, 'currency': 'USD', 'transaction_id': '' }); </script

3. Legg til kode for å sende en verdi dynamisk til «transaction_id»-parameteren. Når du sporer kjøp, salg eller potensielle salg på nettstedet, er det denne parameteren som sikrer at hver konvertering bare telles én gang.
    4. Legg til kode for å sende verdier dynamisk til «value»- og «currency»-parameteren. På denne måten kan du spore konverteringer med transaksjonsspesifikke verdier, for eksempel inntektene fra salg.
    5. Lagre endringene på nettsiden.

AMP-sider

Du bør følge denne veiledningen for alle sidene som er bygget ved hjelp av AMP-rammeverket:

1. Sett inn den globale nettstedstaggen på alle sidene på nettstedet.
    1. Åpne HTML-koden for hver side.
    2. Velg blant disse alternativene:
      • Hvis du ikke allerede har installert den globale nettstedstaggen på nettstedet, må du velge det samsvarende alternativet i Google Ads-kontoen og legge til de to taggene:
        1. Kopier den respektive taggen, og lim den inn mellom «head»-taggene (<head></head>), før AMP JS-biblioteket.
          Eksempel:
          <script async custom-element="amp-analytics" src="https://cdn.ampproject.org/v0/amp-analytics-0.1.js"></script>
        2. Kopier den andre taggen, og lim den inn mellom «body»-taggene (<body></body>) på alle AMP-sidene.
          Eksempel:
          <!-- Global site tag (gtag) - Google Ads: 813068219 --> <amp-analytics type="gtag" data-credentials="include"> <script type="application/json"> { "vars": { "gtag_id": "AW-813068219", "config": { "AW-813068219": { "groups": "default" } } }, "triggers": { } } </script> </amp-analytics>
        3. Se flere retningslinjer for konfigurering av den globale nettstedstaggen.
      • Hvis du har satt inn den globale nettstedstaggen på nettstedet via et annet Google-produkt (f.eks. Google Analytics) eller fra en annen Google Ads-konto, kan du velge det samsvarende alternativet i Google Ads-kontoen, kopiere den aktuelle linjen og sette den inn i «'config'»-delen i hver forekomst av den globale nettstedstaggen.
        Eksempel:
        "AW-813068219": { "groups": "default" }
      • Hvis den globale nettstedstaggen allerede er installert på nettstedet – av deg eller via en managerkonto – i forbindelse med konfigureringen av en annen konverteringshandling, må du påse at taggen finnes på alle sidene på nettstedet, og at «'config'»-delen inneholder konverterings-ID-en for Google Ads-kontoen. Eksempel: AW-813068219.
    3. Lagre endringene på nettsidene.
  2. Installer hendelseskodebiten på konverteringssiden. Dette er siden kundene kommer til etter en konvertering på nettstedet, for eksempel «Takk for bestillingen»-siden.
    1. Åpne HTML-koden for konverteringssiden.
    2. Kopier kodebiten fra Google Ads-kontoen, og lim den inn i «triggers»-delen (utløsere) av den globale nettstedstaggen.
      Eksempel:
      "C_7c-ug1nyyfk": { "on": "visible", "vars": { "event_name": "conversion", "value": 200.0, "currency": "USD", "transaction_id": "", "send_to": ["AW-813068219/_XirCILNzJkDELvf2YMD"] } }
    3. Legg til kode for å sende en verdi dynamisk til «transaction_id»-parameteren. Når du sporer kjøp, salg eller potensielle salg på nettstedet, er det denne parameteren som sikrer at hver konvertering bare telles én gang.
    4. Legg til kode for å sende verdier dynamisk til «value»- og «currency»-parameteren. På denne måten kan du spore konverteringer med transaksjonsspesifikke verdier, for eksempel inntektene fra salg.
    5. Lagre endringene på nettsiden.

Finn ut hvordan du legger til Google-tagger på nettsteder

Alternativ 2: veiledning for Google Tag Manager

Her ser du fremgangsmåten for å konfigurere Google Ads-konverteringssporingen for hoteller via Google Tag Manager.

Hvis du bruker Google Tag Manager, kan du implementere gtag.js for hotellannonser ved å følge denne fremgangsmåten:

1. Opprett taggen i Google Ads-kontoen din.
  2. Bruk konverterings-ID-en og konverteringsetiketten til å konfigurere taggen i Google Tag Manager.
  3. Legg til en tag for konverteringstilknytning.
  4. Plasser taggen på alle sidene, også konverteringssiden.
  5. Sett inn de ønskede parameterne i taggen.
Viktig: Når du har opprettet taggene i Google Ads-kontoen, kan du legge til de relevante variablene via den egendefinerte HTML-taggingen (se Trinn 3: Rediger hotellparameterne i hendelsestaggen). Vi fraråder bruk av Google Ads-malen, ettersom den ikke støtter alle variablene for rapportering om hotellkampanjer.

Den globale nettstedstaggen skal plasseres på alle sidene på nettstedet, deriblant bekreftelsessidene, mens hendelseskodebiten bare skal kjøres på bekreftelsessidene.

For å sikre optimal kompatibilitet med nettlesere foreslår vi til slutt at du aktiverer en konverteringstilknytning.

Finn mer informasjon om Google Tag Manager, men sørg for at du tar høyde for hotellspesifikke instruksjoner.

Trinn 3: Rediger hotellparameterne i hendelsestaggen

For å sende informasjon om konverteringssporingen må du legge til disse tilleggsparameterne i koden:
Parameter Type verdi Eksempelverdi Beskrivelse

Obligatorisk – ja/nei

'value' Flyt 16.20

Erstatt 'value' med beløpet brukeren skal betale. Du kan bruke grunnprisen eller det samlede beløpet. Bruk «.» foran desimaler, for eksempel «16.20».

Merk: Verdien brukes i budstrategier for smart budgivning.

Ja
'currency' Streng USD

Erstatt 'currency' med en ISO 4217-valutakode på tre bokstaver som representerer valutaen bestillingen ble gjort i.

Valutakoden gjelder for 'value'-variabelen.

Ja
'transaction_id' Streng HA12345

Erstatt 'transaction_id' med et referansenummer eller en ID for bestillinger, slik at du unngår at konverteringer telles dobbelt.

Merk: Bestillings-ID-er blir ikke rapportert i Google Ads.

Nei (anbefales)
'id' Streng 1234

Erstatt 'id' med eiendoms-ID-en til hotellet du vil registrere konverteringsdata for. Denne ID-en må samsvare med ID-en i hotellisten din.

Nei (ja – provisjon (per opphold))
'start_date' Streng 2020-12-13 Erstatt ‘start_date’ med innsjekkingsdatoen i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD. Nei (ja – provisjon (per opphold))
'end_date' Streng 2020-12-13 Erstatt 'end_date' med utsjekkingsdatoen i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD. Nei (ja – provisjon (per opphold))
Merk: De eneste konverteringsvariablene du kan bruke i kampanjerapportene, er 'value' (verdi) og 'currency' (valuta). Du kan ikke se verdiene for 'transaction_id' (transaksjons-ID), 'id', 'start_date' (startdato) eller 'end_date' (sluttdato).

Eksempler på konfigurasjon av Google-taggen (viktig)

Kontroller syntaksen nedenfor nøye opp mot implementeringen av taggen. Sørg for at du bruker ‘item’-matrisen til å ta med hotellparameterne (f.eks. ‘id’, ‘start_date’ og ‘end_date’).

Plasser Google-taggen på alle sider, også på bekreftelsessiden, ovenfor hendelseskodebiten.

Dette skjer etter at Google-taggen er oppdatert:

<!-- Global Site Tag (gtag.js) - AdWords -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-GOOGLE_CONVERSION_ID"></script>

<script> window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments)};
gtag('js', new Date());
gtag('config', 'AW-GOOGLE_CONVERSION_ID');
</script>
Plasser så hendelseskodebiten på bekreftelsessiden.

Etter oppdatering av den globale hendelseskodebiten:

<script>

gtag('event', 'purchase', {

'send_to': [

'AW-GOOGLE_CONVERSION_ID/GOOGLE_CONVERSION_LABEL'

'transaction_id': 'BOOKING_ID',

'value': PRICE,

'currency': 'CURRENCY',

'items': [{

'id': 'PARTNER_HOTEL_ID',

'start_date': 'CHECK_IN_DATE',

'end_date': 'CHECK_OUT_DATE'

}]

});

</script>

Hva skjer hvis du mangler parametere for hotellkonverteringer?

Ut fra hotellparametere får du verdifull informasjon om de ulike bestillingene dine. Det kan for eksempel være ID-en for hotellet du har bestilt rom på, og datoene for oppholdet ditt. De brukes også av Google til å optimalisere annonseresultatene og tilby mer detaljert rapportering. Hvis du bruker budgivning med provisjon (per opphold) for hotellkampanjen din, brukes disse parameterne også i forbindelse med fakturering. Hvis disse dataene ikke foreligger sammen med Google Ads-konverteringsdataene dine, bruker vi standardinnstillingene dine for konverteringer for konverteringsvariablene 'value' og 'currency' sammen med hotell-ID-en ('id') din og parameterne for oppholdsdatoer ('start_date' og 'end_date') som angis på klikktidspunktet. Hvis innsjekkingsdatoen for klikktidspunktet kommer før konverteringsdatoen, bruker vi som standard innsjekkingsdatoen som konverteringsdato.

Mål konverteringer i flere kontoer

Hvis du har behov for å telle en hendelse som konvertering i flere Google Ads-kontoer, kan du sende flere strenger med konverterings-ID-er via 'send_to'-parameteren i hendelseskodebiten for konverteringen.

Alternativt kan du vurdere å bruke konverteringssporing via flere kontoer med en managerkonto (MCC) som eier konverteringshandlingene og deler dem med én eller flere tilknyttede underkontoer. Du trenger bare å angi én konverterings-ID i hendelseskodebiten. Finn ut mer om konverteringssporing via flere kontoer. Sjekk at automatisk tagging er slått på.

Merk: Når du oppretter en ny konverteringshandling, brukes automatisk tagging som standard med mindre du allerede bruker konverteringssporing via flere kontoer. Hvis du bruker konverteringssporing via flere kontoer, må du slå på automatisk tagging manuelt i hver av underkontoene i tråd med fremgangsmåten ovenfor.

Eksempel på global nettstedstag

Eksempel på Google-taggen:

<!-- Global Site Tag (gtag.js)& →

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-GOOGLE_CONVERSION_ID_1"></script>

<script> window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments)};

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'AW-GOOGLE_CONVERSION_ID_1');

gtag('config', 'AW-GOOGLE_CONVERSION_ID_2');

</script>

Slå på automatisk tagging

Automatisk tagging må være slått på for at konverteringssporingen skal bli presis. Her finner du en veiledning i hvordan du konfigurerer automatisk tagging i kontoer.

Test ut taggen for konverteringssporing

Hvis du vil kjøre en testbestilling, kan du sjekke om parameterne sendes ved å følge denne fremgangsmåten:

Feilsøking med utviklerverktøyene for Chrome

1. Åpne en ny fane i Chrome.
  2. Klikk på prikkeikonet øverst til høyre i nettleservinduet, og velg Flere verktøy > Utviklerverktøy.
    • Hvis du ikke ser Chrome-menyen, kan du åpne utviklerverktøyene ved å trykke på
      • Ctrl + Shift + i (i Windows)
      • Command + Shift + i (på Mac)
  3. Klikk på Nettverk-fanen.
  4. La vinduet med utviklerverktøyet stå åpent.
  5. Gå til siden som inneholder taggen for konverteringssporing.
  6. Se etter følgende forespørsel: www.googleadservices.com.
  7. Undersøk komponentene i forespørselen om konverteringssporing for å bekrefte at de samsvarer med kontoen din og konverteringsnavnet.

Alle forespørsler om konverteringssporing begynner med den samme nettadressestrukturen:

www.googleadservices.com/pagead/conversion/

Den fullstendige forespørselen ser omtrent slik ut:

http://www.googleadservices.com/pagead/conversion/123456789/

?

random=1309518235472
&cv=6
&fst=1309518235472
&num=1
&fmt=2
&value=0
&label=AAAAAAAAAAAAAAAAAAA
&bg=ffffff
&hl=it
&guid=ON
&u_ h=1200
&u_w=1920
&u_ah=1174&
u_aw=1920
&u_cd=24
&u_his=2
&u_tz=60
&u_
java=true
&u_nplug=19
&u_nmime=97
&
url=http%3A//www.example.com/conversion-page.html

Nummeret etter www.googleadservices.com/pagead/conversion/ må samsvare med konverterings-ID-en din, og tegnene etter &label= må samsvare med konverteringsetiketten din. Hvis verdiene ikke samsvarer, er denne taggen trolig knyttet til en annen konverteringshandling.

For å løse dette problemet må du kanskje generere en ny konverteringstag for denne konverteringshandlingen og plassere den på nettstedet ditt. Alternativt må du kanskje spørre andre som har tilgang til nettstedskoden, om de har installert en tag for konverteringssporing i forbindelse med en annen konverteringshandling.

Husk dette

Hvis du bytter til konverteringssporing via flere kontoer , spores det ikke lenger konverteringer for nye klikk for eventuelle konverteringshandlinger som er konfigurert i de administrerte kontoene dine, uavhengig av statusen for taggen din. Konverteringshandlingen fortsetter å spore konverteringer for klikkene som forekom før du byttet sporingsløsning – innenfor vinduet for konverteringshandlingen. Når du velger å bruke konverteringssporing via flere kontoer, kan du bare spore konverteringer i managerkontoen.

Sikkerhet og personvern ved sporing av nettsteder

Google har strenge sikkerhetsstandarder. I dette programmet bruker vi datakryptering og sikre tjenere, og vi sporer bare sider som inneholder Google-konverteringstaggen.

Gi brukerne tydelig og utfyllende informasjon om hvilke data du samler inn på nettstedene dine, og innhent samtykke til slik innsamling når det er lovpålagt.

Merk: Hvis du ikke har innhentet brukeres samtykke til innsamling, deling og bruk av personopplysninger til personlig tilpasning av annonser der dette er påkrevd ved lov, må du huske å slå av innsamlingen av remarketingdata ved å redigere Google-taggen for bestemte brukere. Finn ut mer om endringer i Google-taggen

Konverteringssporing i mobilapper

Du kan bruke konverteringer i mobilapper til å spore appinstallasjoner og handlinger i apper. Som det er med konverteringer på nettsteder som registreres for hotellkampanjer, må du også her slå på automatisk tagging og velge «Kjøp» som konverteringstype i konverteringsinnstillingene som skal brukes i den smarte budgivningen.

For å spore konverteringer i mobilapper må du senere overføre de relevante hotellparameterne, for eksempel hotell-ID og inn- eller utsjekkingsdatoer, via Firebase eller en tredjeparts-SDK.

Konfigurer konverteringssporing i mobilapper med Firebase

Firebase er Googles mobilplattform og utviklet for at det skal være enklere å lage gode mobilapper og skape vekst i bedrifter. Du kan fullføre oppsettet av konverteringssporingen i mobilapper som er konfigurert for hotellkampanjer, ved å sende de obligatoriske hotellparametrene via Firebase Analytics API.

Firebase-parameter Type verdi Beskrivelse Eksempel
FirebaseAnalytics.Param.VALUE Flyttall

Erstatt denne parameteren med beløpet brukeren skal betale. Du kan bruke grunnprisen eller totalprisen. Bruk «.» som desimaltegn (f.eks. «16.20»).

Merk: Verdien brukes i budstrategier for smart budgivning.

Bundle params = new Bundle();

params.putDouble(Param.VALUE, 150.00);

params.putString(Param.CURRENCY, "USD" ); // f.eks. USD 150

FirebaseAnalytics.Param.CURRENCY Streng

Erstatt denne parameteren med en ISO 4217-kode på tre bokstaver som representerer valutaen bestillingen ble gjort i.

Valutakoden gjelder for VALUE-variabelen.

Bundle params = new Bundle();

params.putString(Param.CURRENCY, "USD");

FirebaseAnalytics.Param.TRANSACTION_ID Streng

Erstatt denne parameteren med et referansenummer eller en bestillings-ID i taggen for konverteringssporing, slik at du unngår at konverteringer telles dobbelt.

Merk: Bestillings-ID-er blir ikke rapportert i Google Ads.

Bundle params = new Bundle();

params.putString(Param.TRANSACTION_ID, "HA12345");

FirebaseAnalytics.Param.ITEM_ID Streng Erstatt denne parameteren med eiendoms-ID-en til hotellet du vil registrere konverteringsdata for. Denne ID-en må samsvare med ID-en i feeden for hotellisten din.

Bundle params = new Bundle();

params.putString(Param.ITEM_ID, "1234");

FirebaseAnalytics.Param.START_DATE Streng Erstatt denne parameteren med innsjekkingsdatoen. Bruk formatet ÅÅÅÅ-MM-DD.

Bundle params = new Bundle();

params.putString(Param.START_DATE, "2022-09-10");

FirebaseAnalytics.Param.END_DATE Streng Erstatt denne parameteren med utsjekkingsdatoen. Bruk formatet ÅÅÅÅ-MM-DD.

Bundle params = new Bundle();

params.putString(Param.END_DATE, "2022-09-14");

Konfigurer konverteringssporing i mobilapper med en tredjeparts-SDK

For at du skal kunne ta velfunderte markedsføringsbeslutninger om appen din, samarbeider Google Ads med mange tredjepartsleverandører av appanalyser for å støtte dynamisk remarketing i apper via Google.

Hvis du bruker en av disse tredjepartsleverandørene av appanalyser, kan du knytte denne parten sammen med Google Ads for å gjøre det mulig å opprette datasegmenter. Samarbeid med tredjepartsleverandøren av appanalyser om å konfigurere SDK-en denne parten bruker i apper, og opprett «kjøp» som konverteringstype.

Etter dette kan du implementere konverteringssporing for hotellkampanjer som kjøres i mobilapper, ved å sende de obligatoriske hotellparameterne via JSON-objektet app_event_data som en del av forespørselen om konverteringssporing. Godkjente verdier er strenger og matriser med strenger.

Følgende parametere skal legges til i app_event_data:

• start_date (i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD)
  • end_date (i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD)
  • item_id
  • transaction_id

Følgende parametere må legges til på konverteringsnivå:

• value
  • currency_code

Finn ut mer om konverteringssporing i mobilapper