Om Provision (per konvertering) för hotellannonser

Från den 30 april 2024 är budstrategierna Provision (per vistelse) och Provision (per konvertering) inte längre tillgängliga för nya hotellannonskampanjer.

Aktiva hotellannonskampanjer som använder provisionsbaserade budstrategier fortsätter att visas till den 31 oktober 2024. Läs om att provisionsbaserade budstrategier i hotellannonser fasas ut om du vill veta mer om vad du ska göra härnäst.

Provision (per konvertering) är ett sätt att betala endast när en gäst bokar rum på ditt hotell. Provision (per konvertering) är en Smart Bidding-budstrategi som automatiskt anpassar ditt bud så att du kan maximera antalet konverteringar. Du betalar en procentandel av bokningspriset du anger.

Obs! Du måste ställa in konverteringsspårning och värden på köpkonverteringar (hela bokningsbeloppet) för alla Smart Bidding-budstrategier för hotellannonser. Läs mer om konverteringsspårning för hotellkampanjer.

Översikt över provision

Med Provision (per konvertering) kan du få en mer förutsägbar kostnad per konvertering. Kostnaden är en procentandel av bokningsvärdet du anger i Google Ads. Provisionen speglar hur stor del av intäkten du vill spendera på hotellannonser för varje krona du tjänar på bokningar via annonserna.

Fördelar

• Maximera konverteringsvärdet med minimal ansträngning.
  • Ange en fast kostnad i förhållande till intäkterna från hotellannonser.
  • Adaptiv inlärning förutser resultaten med olika budnivåer för att maximera konverteringarna.
  • Budgivning vid auktion används i alla auktioner, inte bara några stycken om dagen

Innan du börjar

Innan du kan använda Provision (per konvertering) behöver du nedanstående från den globala webbplatstaggen (gtag.js):

konverteringsspårning med följande obligatoriska parametrar:

• 'value'
  • 'currency'

Följande parametrar är inte obligatoriska men gör att Google kan optimera resultatet:

• 'start_date'
  • 'end_date'
  • 'id'

Obs!

Din kostnad för Provision (per konvertering) för en viss konvertering beräknas utifrån värdet för 'value'. Om detta värde inte anges tolkar Google konverteringen som noll.

Det finns inget krav på ett minsta antal konverteringar för att använda provision i en kampanj.

Så fungerar provision

Budstrategin Provision (per konvertering) förutser framtida konverteringar och deras värden utifrån de rapporterade konverteringsvärden du anger genom konverteringsspårning. Sedan anger funktionen ett optimalt CPC-bud (kostnad per klick) och försöker maximera det totala antalet konverteringar till en kostnad per konvertering som motsvarar ditt mål.

Strategin med Provision (per konvertering) kan förbättra ditt resultat genom att buden justeras utifrån uppgifter från auktionstillfället, som gästens typ av enhet och plats, på vilken Google-webbplats hotellannonsen visades, geografisk plats, resplan och hotellpris.

Den genomsnittliga kostnaden per klick kommer att variera, men oavsett antal annonsklick betalar du bara om en konvertering sker.

Exempel

Personer som inte konverterar Personer som konverterar
  • Ditt bud för Provision (per konvertering) är 12 %.
  • En person klickar på din annons.
  • En person konverterar inte på din webbplats.
  • Du betalar 0 kronor.
  • Ditt bud för Provision (per konvertering) är 12 %.
  • En person klickar på din annons.
  • En person konverterar på din webbplats. Bokningsvärdet är 4 500 kronor.
  • Du betalar 4 500 kronor × 12 % = 540 kronor.

Allmän information om konverteringsspårning och hur Google använder data från konverteringsspårning finns i avsnittet om hur du spårar försäljning och andra konverteringar.

Välja rätt bud för Provision (per konvertering)

För att hitta rätt bud för Provision (per konvertering) behöver du bestämma vilken fördelningsmarginal du vill spendera för bokningarna.

Om ditt mål exempelvis är att spendera i genomsnitt 12 % av bokningsvärdet och maximera bokningsintäkterna och annulleringsfrekvensen är 10 % blir budet 10,8 %.

Om du minskar provisionen sänks också ditt bud i auktionen, vilket kan leda till färre bokningar. Om du höjer provisionsbudet höjs ditt bud i auktionen, vilket i sin tur kan ge fler bokningar. Tänk på att detta beror på auktionen. Ändringar av provisionen är ingen garanti för att bokningsvolymen förändras.

Mätvärden för konvertering

Konverteringsmätvärden som Konverteringar och Genomsnittligt bokningsvärde kan uppdateras en eller flera dagar efter ett klick beroende på attributionsperioden i ditt konto (antalet dagar efter kundens klick som klicket tillskrivs en konvertering) och när en enskild person konverterar. Det innebär att kostnaden för en kampanj med budstrategin Provision (betala per konvertering) kan ändras en eller flera dagar efter ett klick.

Obs! Om du laddar upp offlinekonverteringar kan du bara ladda upp konverteringar för klick som sker under samma månad.

Ställa in provision

Den här budstrategin ställs in på kampanjnivå. Om du vill ändra strategin måste du ändra hur du anger bud.

Utvärdera resultatet

Du kan se aktuella konverteringar och kostnader per konvertering för en viss kampanj i kampanjöversiktstabellen. Läs mer om din konverteringsdata.

Rekommenderade metoder

I det här avsnittet hittar du metodtips för att ange och använda budstrategin Provision (per konvertering).

• För att du ska få bästa möjliga resultat med Provision (per konvertering) behöver dina kampanjer få minst tio konverteringar per vecka. Om dina kampanjer inte får så många konverteringar per vecka kan du överväga att slå ihop några av dem när du använder provision.
  • Ordna hotellen i olika kampanjer beroende på fördelningsmarginal eller konverteringsfrekvens. Budstrategin Provision kan fungera bättre när hotell med liknande avkastningsmål och resultat grupperas tillsammans. Läs mer om hotellgrupper
  • Låt kampanjen samla på sig trafik i minst sju dagar innan du utvärderar resultatet och gör ändringar.
  • Ändra inte budet för Provision (per konvertering) oftare än cirka en gång varannan vecka. Det ger dig tid att ta hänsyn till eventuella konverteringsfördröjningar och ger den automatiska budstrategin tid att anpassa sig.
  • Se till att du har implementerat konverteringsspårning korrekt på alla målsidor och enheter. Avbrott i konverteringsspårningen (helt eller delvis) kan påverka resultatet och volymen väsentligt.

Finjustera och utvärdera

• Ju mer data Google Ads har, desto bättre kan konverteringsbuden optimeras.
  • Tänk på att det är naturligt att annonsresultatet växlar. Du kan behöva använda budstrategin Provision (per konvertering) en längre period för att förstå hur den påverkar kampanjens resultat.
  • Gör inga stora förändringar i en kampanj när du använder Provision (per konvertering). Pausa till exempel inte alla aktiva hotell-id:n och ersätt dem med nya.
  • Ta inte bort koden för konverteringsspårning från din webbplats och flytta den inte till en annan plats medan du använder budstrategin Provision (per konvertering). Sådana ändringar kan resultera i betydande förändringar av vilka klick som leder till rapporterade konverteringar. Om du ändrar koden för konverteringsspårning kan det ta flera veckor innan budstrategin har anpassats till ändringarna.
  • Du kan mäta effekten av budstrategin Provision (per konvertering) genom att jämföra antal klick och konverteringsfrekvens före och efter att du tillämpade strategin.

Vanliga frågor

På vilken nivå kan partner tillämpa och ange bud för Provision (per konvertering)?

Partner kan endast använda budstrategin per konvertering på kampanjnivå. Det går inte att ange att provisionsbud ska åsidosätta andra bud för annonsgrupper eller hotell.

Hur interagerar budstrategin Provision (per konvertering) med CPC-auktioner?

När du använder budstrategin Provision (betala per konvertering) anger Google Ads optimala CPC-bud (kostnad per klick) för dina hotell för att maximera bokningsvärdet med den angivna kostnaden per konvertering. Kostnaden är en procentandel av bokningsvärdet du anger.

Faktureras kostnaderna för Provision (per konvertering) på datumet för förfrågan, klick eller konvertering?

Kostnaderna för Provision (per konvertering) faktureras på datumet för förfrågan. Google fakturerar inte för konverteringar utanför den attributionsperiod som partnern har angett.

Kan Provision (per konvertering) stödja konverteringsjusteringar?

Ja, provision (per konvertering) har stöd för konverteringsjusteringar. Du kan räkna om eller dra tillbaka konverteringsvärden även efter att de har rapporterats i Google Ads. Läs mer om konverteringsjusteringar.
Obs! När konverteringsvärdena har ändrats en gång kan de inte längre justeras. För att kunna ångra ändringar måste du ladda upp konverteringsdata igen, med andra tidsstämplar för konverteringarna. Då behandlas de som nya konverteringar.

Hur rapporteras kostnader för konvertering över flera enheter för provisionskampanjer?

Konverteringar över flera enheter ingår i den totala rapporterade kostnaden när du visar rapporter på kampanj- eller annonsgruppsnivå. Om du visar efter hotell-id ingår kostnader för konverteringar över flera enheter dock inte. För att beräkna kostnaderna från konverteringar över flera enheter kan du jämföra kampanjens totala kostnad med summan av kostnaden efter hotell-id. Om kampanj A till exempel hade en total kostnad på 10 000 kronor i går, och du ser en kombinenrad summa på 9 500 kronor när du visar efter hotell-id så kom de återstående 500 kronorna från konverteringar över flera enheter.

Relaterade länkar

Om du behöver hjälp med dina bokningslänkar kan du kontakta oss eller chatta med en supportspecialist.