Produktlänkning: Länka Hotel Center och Google Ads

Du kan använda Hotel Center och Google Ads i kombination med varandra för att skapa och hantera dina hotellannonskampanjer. I den här artikeln beskriver vi hur du länkar och tar bort länken från dina Google Ads- och Hotel Center-konton.

Innan du börjar

För att kunna länka dina konton behöver du administratörsåtkomst till ett Google Ads-konto i expertläge och ägarbehörigheter till ditt Hotel Center-konto. För att kunna ta bort en befintlig länk från Google Ads behöver du administratörsåtkomst till ett Google Ads-konto. Läs mer om smartläget och expertläget

Obs!

• Hotel Center kan länkas till flera Google Ads-konton, men ett Google Ads-konto kan inte länkas till flera Hotel Center-konton.
  • Du måste använda expertläget för att kunna länka dina konton.
  • En statisk eller dynamisk lista över hotell läggs också till i varje länk.
  • Du kan bara länka Hotel Center till ett Google Ads-förvaltarkonto (MCC) för målgruppsanvändning i Hotel Center. För att kunna skapa hotellkampanjer som använder Hotel Centers priser måste du länka enskilda Google Ads-konton som inte är MCC-konton till Hotel Center.
  • Om du tar bort länken mellan dina konton slutar hotellannonskampanjer som är beroende av produktdata från Hotel Center och Google Ads-konton att visa annonser. Du kan inte heller skapa nya hotellannonskampanjer i Hotel Center och Google Ads utifrån produktdata från konton vars länkning har tagits bort.
  • Vissa typer av Google Ads-statistik, till exempel klick, visas i det länkade Hotel Center-kontot.

Fördelar

När du hanterar hotellannonser i Google Ads kan du dra nytta av följande funktioner:

Mer omfattande annonshantering

• Använd högre kampanjgränser.
  • Funktionerna är mer intuitiva. Gruppera hotell efter attribut som land eller region och betyg och ange specifika bud för dessa grupper.
  • Snabböversikt över alla dina hotellkampanjer, annonsgrupper och hotellgrupper.

Effektiv analys

• Snabbare rapportering är anpassad efter din tidszon och valuta. Observera att vissa resultatmätvärden, inklusive exponeringar och klick, har en fördröjning på tre timmar.
  • Se dina annonsutgifter och resultat för hotellkampanjer bredvid andra typer av Google Ads-kampanjer och se all information om alla dina konton på ett och samma ställe med hjälp av förvaltarkonton.
  • Använd rapportredigeraren för att anpassa resultatrapporteringen för kampanjer, annonsgrupper och hotellgrupper baserat på mätvärden som är viktiga för ditt företag.
  • Automatisera rapporteringen med rapportmallar och schemaläggning.

Åtkomst till Google Ads-funktioner

• Hitta sätt att öka räckvidden och antalet bokningar på sidan Rekommendationer.
  • Använd faktureringsinställningar och budgetkontroll på egen hand på konto- och kampanjnivå.
  • Upplev ett snabbare användargränssnitt och kortare API-svarstider.

Anvisningar

Länka dina Hotel Center- och Google Ads-konton

Länka från Hotel Center

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på administratörsikonen Admin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kontoinställningar.
  3. Klicka på Add account link på fliken Basic settings.
  4. Ange ditt kund-id för Google Ads.
  5. Välj All properties eller Only some properties.
    • Om du väljer All properties blir alternativet för att ladda ned en CSV-fil med länkade hotell tillgängligt endast om det finns befintliga hotell.
    • Om du väljer Only some properties blir alternativet för att ladda upp en hotellista tillgängligt. När filen har analyserats visas antalet id:n och knappen Send aktiveras. Om du vill redigera en befintlig hotellista laddar du ned hela listan och tar bort eventuella hotell som inte ska länkas.
    • Eventuella större CSV-analysfel visas vid uppladdningen. Okända hotell-id:n sparas ifall att hotellet matchas eller läggs till i framtiden.
  6. Välj Save för att skicka begäran.
  7. Klicka på administratörsikonen Admin Icon i ditt Google Ads-konto.
  8. Klicka på Länkade konton.
  9. Klicka på Detaljer under Google Hotel Center.
  10. Klicka på Visa begäran i kolumnen Åtgärd i tabellen.
  11. Fönstret Begäran från Google Hotel Center visas. Klicka på Godkänn.
  12. Statusen ändras till Länkad i tabellen.
Obs! Det kan ta upp till 72 timmar innan alternativet för kampanjtypen Hotell syns i ditt Google Ads-konto.

Länka från Google Ads

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på administratörsikonen Admin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Länkade konton.
  3. Leta reda på Google Hotel Center under Från Google och klicka på Detaljer eller Hantera och länka (om du redan har ett konto).
  • Klicka på Fortsätt om du länkar Google Ads till ett Hotel Center-konto för första gången.
  • Om du har länkat ett Hotel Center-konto tidigare klickar du på plusknappen för att länka ett nytt konto.
  1. Ange ditt konto-id för Hotel Center och klicka på Skicka.
  2. Logga in på ditt Hotel Center-konto.
  3. Välj Account settings i navigeringsmenyn.
  4. Leta reda på kolumnen Action i tabellen Google Ads link och klicka på Review link request.
    • Användare som väljer All properties (standard) kan ladda ned en CSV-fil med motsvarande hotell-id:n.
    • Användare kan även välja Only some properties och ladda upp en CSV-fil med en lista över hotell-id:n.
  5. Klicka på Approve i dialogrutan Review Link Request.
  6. Statusen ändras till Manage link i tabellen.
Obs! Det kan ta upp till 72 timmar innan alternativet för kampanjtypen Hotell syns i ditt Google Ads-konto.

Ta bort länken mellan dina Hotel Center- och Google Ads-konton

Ta bort länken från Hotel Center

1. Logga in på ditt Hotel Center-konto.
  2. Välj Account settings i navigeringsmenyn.
  3. Leta reda på kolumnen Action i tabellen Google Ads link och klicka på Unlink account.
  4. Klicka på Unlink i dialogrutan Unlink this account?.
  5. Kontot tas bort från tabellen.
Obs! Om du tar bort länken mellan dina konton slutar hotellannonskampanjer som är beroende av produktdata från Hotel Center och Google Ads-konton att visa annonser. Du kan inte heller skapa nya hotellannonskampanjer i Hotel Center och Google Ads utifrån produktdata från konton vars länkning har tagits bort.

Ta bort länken från Google Ads

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på administratörsikonen Admin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Länkade konton.
  3. Leta reda på Google Hotel Center under Länkade konton och produkter och klicka sedan på Hantera och länka.
  4. Leta reda på kontot som du vill ta bort länken från och klicka på Ta bort länk i kolumnen Åtgärd.
  5. Klicka på Ta bort länk på bekräftelseskärmen.
  6. Kontot tas bort från tabellen.
Obs! Om du tar bort länken mellan dina konton slutar hotellannonskampanjer som är beroende av produktdata från Hotel Center och Google Ads-konton att visa annonser. Du kan inte heller skapa nya hotellannonskampanjer i Hotel Center och Google Ads utifrån produktdata från konton vars länkning har tagits bort.

Godkänna länkanslutningar

Godkänna en länkanslutning från Hotel Center

1. Logga in på ditt Hotel Center-konto.
  2. Välj Account settings i navigeringsmenyn.
  3. Leta reda på kolumnen Action i tabellen Google Ads link och klicka på Review link request.
  4. Välj All properties eller Only some properties.
    • Om du väljer Only some properties blir alternativet för att ladda upp en hotellista tillgängligt. När filen har analyserats visas antalet id:n och knappen Send aktiveras.
    • Eventuella större CSV-analysfel visas vid uppladdningen. Okända hotell-id:n sparas ifall att hotellet matchas eller läggs till i framtiden.
  5. Klicka på Godkänn.
Obs! Alternativet att godkänna är bara tillgängligt om det finns befintliga hotell.

Hantera en upprättad anslutning

Hantera en upprättad anslutning från Hotel Center
  1. Logga in på ditt Hotel Center-konto.
  2. Välj Account settings i navigeringsmenyn.
  3. Klicka på Manage link under Google Ads links i kolumnen Action på fliken Basic settings.
  4. Välj mellan All properties, Only some properties och No properties (unlink).
    • Om du väljer Only some properties blir alternativet för att ladda upp en hotellista tillgängligt. När filen har analyserats visas antalet id:n och knappen Send aktiveras. Om du vill redigera en befintlig hotellista laddar du ned hela listan och tar bort eventuella hotell som inte ska länkas.
    • Eventuella större CSV-analysfel visas vid uppladdningen. Okända hotell-id:n sparas ifall att hotellet matchas eller läggs till i framtiden.
    • Om alternativknappen No properties (unlink) har valts blir du ombedd att bekräfta att du vill fortsätta. Välj Update för att gå vidare med att ta bort länken till kontot.
      Obs! Om kontot redan är länkat till vissa hotell kan både den länkade listan och hela listan laddas ned.

Relaterade länkar

Google Analytics

Om produktlänkning

Google-produkter

Google Partners