Producten koppelen: Hotel Center en Google Ads koppelen

Hotel Center en Google Ads werken samen om uw hoteladvertentiecampagnes te maken en te beheren. In dit artikel leggen we uit hoe u uw Google Ads- en Hotel Center-accounts kunt koppelen en ontkoppelen.

Voordat u begint

Als u uw accounts wilt koppelen, heeft u beheerderstoegang nodig tot een Google Ads-account in de expertmodus en eigenaarsrechten in uw Hotel Center-account. Als u een koppeling uit Google Ads wilt verwijderen, heeft u beheerderstoegang tot een Google Ads-account nodig. Meer informatie over de slimme modus en de expertmodus

Opmerking:

• Hotel Center kan aan meerdere Google Ads-accounts worden gekoppeld, maar een Google Ads-account kan niet aan meerdere Hotel Center-accounts worden gekoppeld.
  • De expertmodus is nodig om accounts te koppelen.
  • Er wordt ook een statische of dynamische lijst van hotels toegevoegd aan elke koppeling.
  • U kunt Hotel Center alleen aan een Google Ads-manageraccount (Mijn Klantencentrum) koppelen voor gebruik van doelgroepen in Hotel Center. Als u hotelcampagnes wilt maken die de prijzen van Hotel Center gebruiken, koppelt u afzonderlijke Google Ads-accounts (die niet Mijn Klantencentrum-accounts zijn) aan Hotel Center.
  • Als u uw accounts ontkoppelt, worden er geen advertenties meer getoond in hoteladvertentiecampagnes die afhankelijk zijn van productgegevens uit Hotel Center en Google Ads-accounts. U kunt dan ook geen nieuwe hoteladvertentiecampagnes maken in Hotel Center en Google Ads op basis van productgegevens uit de ontkoppelde accounts.
  • Bepaalde Google Ads-statistieken, zoals klikken, worden getoond in het gekoppelde Hotel Center-account.

Voordelen

Als u hoteladvertenties beheert in Google Ads, kunt u gebruikmaken van deze functies:

Uitgebreid advertentiebeheer

• Gebruik hogere campagnelimieten.
  • De functionaliteit is intuïtiever. Maak hotelgroepen op basis van kenmerken zoals land of regio en sterbeoordeling, en stel specifieke biedingen in voor deze groepen.
  • Zie in één oogopslag het bereik van uw hotelcampagnes, advertentiegroepen en hotelgroepen.

Krachtige analyse

• Snellere rapportage is aangepast aan uw tijdzone en valuta. Voor sommige prestatiestatistieken, waaronder vertoningen en klikken, geldt een vertraging van 3 uur.
  • De uitgaven en prestaties van uw hotelcampagnes worden naast andere Google Ads-campagnetypen getoond. Via manageraccounts kunt u al deze gegevens voor uw accounts vanuit één centrale plek bekijken.
  • Met de Rapporteditor kunt u aangepaste rapporten aanmaken voor de prestaties van campagnes, advertentiegroepen en hotelgroepen op basis van statistieken die belangrijk zijn voor uw bedrijf.
  • Rapportages automatiseren met rapportagetemplates en planning.

Toegang tot Google Ads-functies

• Bekijk de pagina Aanbevelingen voor tips om uw bereik te vergroten en meer boekingen te krijgen.
  • Maak gebruik van zelfservice-facturering en budgetbeheer op account- en campagneniveau.
  • Doe uw voordeel met snellere UI- en API-reactietijden.

Instructies

Uw Hotel Center- en Google Ads-accounts koppelen

Koppelen vanuit Hotel Center

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Accountinstellingen.
  3. Klik op het tabblad Basisinstellingen op de knop Accountkoppeling toevoegen.
  4. Geef uw klant-ID voor Google Ads op.
  5. Kies uit Alle property's of Een aantal property's.
    • Als u Alle property's kiest, is de optie om een csv-bestand te downloaden met de op dat moment gekoppelde property's alleen beschikbaar als er daadwerkelijk property's zijn.
    • Als Een aantal property's is geselecteerd, is er een optie om een propertylijst te uploaden. Nadat het bestand is geparseerd, ziet u het aantal ID's en de verstuurknop. Als u een bestaande propertylijst wilt bewerken, downloadt u de hele propertylijst en verwijdert u alle property's die u niet wilt koppelen.
    • Alle belangrijke csv-parseerfouten worden getoond nadat u het bestand heeft geüpload. Niet herkende hotel-ID's worden opgeslagen voor het geval het hotel in de toekomst overeenkomt of wordt toegevoegd.
  6. Selecteer Opslaan om het verzoek te versturen.
  7. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheer Admin Icon.
  8. Klik op Gekoppelde accounts.
  9. Klik onder Google Hotel Center op Details.
  10. Ga naar de kolom Acties in de tabel en klik op Verzoek bekijken.
  11. Het venster Verzoek van het Google Hotel Center verschijnt. Klik op Goedkeuren.
  12. De tabel toont de status Gekoppeld.
Opmerking: Het kan tot 72 uur duren voordat het campagnetype Hotel zichtbaar is in uw Google Ads-account.

Koppelen vanuit Google Ads

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheer Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Zoek Google Hotel Center onder Vanuit Google en klik op Details of Beheren en koppelen (als u eerder een account heeft gekoppeld).
  • Als u Google Ads voor het eerst aan een Hotel Center-account koppelt, klikt u op Doorgaan.
  • Als u al eerder een Hotel Center-account heeft gekoppeld, klikt u op de plusknop om een nieuw account te koppelen.
  1. Geef uw Hotel Center-account-ID op en klik op Verzenden.
  2. Log in op uw Hotel Center-account.
  3. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiemenu.
  4. Ga in de tabel Google Ads-koppeling naar de kolom Actie en klik op Koppelingsverzoek bekijken.
    • Als een gebruiker Alle property's (de standaardinstelling) selecteert, kan de gebruiker een csv-bestand met de bijbehorende hotel-ID's downloaden.
    • Gebruikers kunnen ook Een aantal property's selecteren en een csv-bestand uploaden met een lijst van hotel-ID's.
  5. Klik in het dialoogvenster Koppelingsverzoek bekijken op Goedkeuren.
  6. U kunt nu in de tabel zien dat de status Koppeling beheren is.
Opmerking: Het kan tot 72 uur duren voordat het campagnetype Hotel zichtbaar is in uw Google Ads-account.

Uw Hotel Center- en Google Ads-accounts ontkoppelen

Ontkoppelen vanuit Hotel Center

1. Log in op uw Hotel Center-account.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiemenu.
  3. Ga in de tabel Google Ads-koppeling naar de kolom Actie en klik op Account ontkoppelen.
  4. Klik in het dialoogvenster Dit account ontkoppelen? op Ontkoppelen.
  5. Uw account is verwijderd uit de tabel.
Opmerking: Als u uw accounts ontkoppelt, worden er geen advertenties meer getoond in hoteladvertentiecampagnes die afhankelijk zijn van productgegevens uit Hotel Center en Google Ads-accounts. U kunt dan ook geen nieuwe hoteladvertentiecampagnes maken in Hotel Center en Google Ads op basis van productgegevens uit de ontkoppelde accounts.

Ontkoppelen vanuit Google Ads

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheer Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Zoek Google Hotel Center onder 'Uw gekoppelde accounts en producten' en klik op Beheren en koppelen.
  4. Zoek het account dat u wilt ontkoppelen en klik op Ontkoppelen in de kolom Actie.
  5. Klik in het bevestigingsscherm op Ontkoppelen.
  6. Uw account is verwijderd uit de tabel.
Opmerking: Als u uw accounts ontkoppelt, worden er geen advertenties meer getoond in hoteladvertentiecampagnes die afhankelijk zijn van productgegevens uit Hotel Center en Google Ads-accounts. U kunt dan ook geen nieuwe hoteladvertentiecampagnes maken in Hotel Center en Google Ads op basis van productgegevens uit de ontkoppelde accounts.

Koppelingsverzoeken accepteren

Een koppelingsverzoek accepteren vanuit Hotel Center

1. Log in op uw Hotel Center-account.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiemenu.
  3. Ga in de tabel Google Ads-koppeling naar de kolom Actie en klik op Koppelingsverzoek bekijken.
  4. Kies uit Alle property's of Een aantal property's.
    • Als Een aantal property's is geselecteerd, is er een optie om een propertylijst te uploaden. Nadat het bestand is geparseerd, ziet u het aantal ID's en de verstuurknop.
    • Alle belangrijke csv-parseerfouten worden getoond nadat u het bestand heeft geüpload. Niet herkende hotel-ID's worden opgeslagen voor het geval het hotel in de toekomst overeenkomt of wordt toegevoegd.
  5. Klik op Goedkeuren.
Opmerking: De optie om dit goed te keuren is alleen beschikbaar als er property's aanwezig zijn.

Een bestaande verbinding beheren

Een bestaande verbinding beheren vanuit Hotel Center
  1. Log in op uw Hotel Center-account.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiemenu.
  3. Ga op het tabblad Basisinstellingen naar de kolom Actie onder Google Ads-koppelingen en klik op Koppeling beheren.
  4. Kies uit Alle property's, Een aantal property's of Geen property's (ontkoppelen).
    • Als Een aantal property's is geselecteerd, is er een optie om een propertylijst te uploaden. Nadat het bestand is geparseerd, ziet u het aantal ID's en de verstuurknop. Als u een bestaande propertylijst wilt bewerken, downloadt u de hele propertylijst en verwijdert u alle property's die u niet wilt koppelen.
    • Alle belangrijke csv-parseerfouten worden getoond nadat u het bestand heeft geüpload. Niet herkende hotel-ID's worden opgeslagen voor het geval het hotel in de toekomst overeenkomt of wordt toegevoegd.
    • Als het keuzerondje 'Geen property's (ontkoppelen)' is geselecteerd, is er een prompt beschikbaar om door te gaan met de verificatie. Selecteer Updaten om het account verder te ontkoppelen.
      Opmerking: Als het account al is gekoppeld aan bepaalde property's, kunt u zowel de gekoppelde als de hele lijst downloaden.

Gerelateerde links

Google Analytics

Over producten koppelen

Google-producten

Google Partners