Så hittar resenärer hotellbokningslänkar

1. Sökning efter hotell på Google

An example of how Hotel ads appear within Google Search

När resenärer söker efter hotell på Google.se kan de se en kombination av annonser (märkta med etiketten Annonser) och kostnadsfria bokningslänkar. Beroende på sökningen kan det visas ett hotellspecifikt avsnitt bland sökresultaten, med en lista över de bästa hotellresultaten. Om resenären klickar på länken Visa [antal] hotell (eller var som helst på kartan) visas en mer fullständig lista över hotellfoton, betyg, priser och en större karta över hotellet.

Om resenären söker efter ett visst hotell visas information om hotellet tillsammans med bokningslänkar för att boka rum de valda datumen.

2. Fördjupning i hotellresultaten

En bild som visar annonser med hotellreklam på en lista över hotellsökresultat på en dator

När en person söker efter hotell på Google.se och sedan klickar på Visa [antal] hotell (eller var som helst på kartan) visas en mer fullständig lista över resultat. Den innehåller både en lista och en karta över sökresultaten, med hotellets namn, foton, priser och betyg.

Resenären kan sedan filtrera resultatet ytterligare efter incheckningsdatum, antal gäster, pris, bekvämligheter, användarbetyg, varumärke, hotellklass och annat.

När personen klickar på ett hotell öppnas sidan med hotellinformation.

3. Sida med hotellinformation och bokningslänkar

An example of a Hotel ads placesheet

Sidan med hotellinformation innehåller

• information om hotellet, som kontaktuppgifter, bekvämligheter, foton och användarrecensioner, samt direktlänkar till hotellets webbplats och vägbeskrivningar
  • en bokningsmodul som innehåller hotellbokningslänkar med prisinformation och länkar för att boka rum på hotellet med ett visst incheckningsdatum och antal gäster. Betalda bokningslänkar är märkta med etiketten Annonser och kostnadsfria bokningslänkar visas under Alla alternativ.

När en resenär klickar på en hotellbokningslänk öppnas en webbplats där han eller hon kan slutföra bokningen.

Om du behöver hjälp med dina bokningslänkar kan du kontakta oss eller chatta med en supportspecialist.