Hoe reizigers hoteladvertenties vinden

1. Door naar hotels te zoeken op Google

An example of how Hotel ads appear within Google Search

Als reizigers naar hotels zoeken op Google, krijgen ze mogelijk een combinatie van tekstadvertenties (bovenaan) en organische resultaten te zien. Afhankelijk van de zoekopdracht kan het zoekblok voor hoteladvertenties worden weergegeven bij de organische zoekresultaten, waar de belangrijkste zoekresultaten voor hotels worden weergegeven met foto's, beoordelingen, prijzen en een kaart voor hotels. Als reizigers op [aantal] hotels bekijken of op de kaart klikken, worden ze naar de beeldvullende weergave geleid. Als ze op een hotel klikken, gaan ze rechtstreeks naar het infoblad voor dat hotel.

Als een gebruiker een zoekopdracht uitvoert voor een bepaald hotel, wordt op de pagina met zoekresultaten mogelijk een kennisvenster weergegeven met informatie over dat hotel. Deze informatie is vergelijkbaar met de informatie die op het infoblad wordt weergegeven. Het kennisvenster kan ook een boekingsmodule bevatten waarin de gebruiker mogelijk links van boekingspagina's te zien krijgt (deze worden ook wel hoteladvertenties genoemd) om een kamer in dat hotel te reserveren voor de datums die de gebruiker heeft geselecteerd.

2. Via de beeldvullende weergave van Google Hotels

Hotel ads immersive view

Als reizigers naar hotels zoeken op Google en vervolgens op [aantal] hotels bekijken klikken, worden ze naar de beeldvullende weergave geleid. In de beeldvullende weergave worden zowel een lijst als een kaart met organische zoekresultaten voor hotels weergegeven met namen, foto's, prijzen en beoordelingen van hotels. Deze resultaten kunnen ook bepaalde hoteladvertenties bevatten die 'advertenties ter promotie van accommodatie' worden genoemd.

Reizigers kunnen hotels verder filteren op incheckdatum, aantal personen, prijs, voorzieningen, gebruikersbeoordeling, merk en hotelklasse.

Als reizigers op een hotel klikken, worden ze doorgestuurd naar de boekingsmodule voor dat hotel.

3. Via het infoblad van een hotel

An example of a Hotel ads placesheet

Het infoblad van een hotel bevat het volgende:

• Organisch verzamelde informatie over het hotel, zoals contactgegevens, voorzieningen, foto's en gebruikersreviews, plus rechtstreekse links naar de website van het hotel en de route naar het hotel.
  • Een boekingsmodule die hoteladvertenties bevat, die bestaan uit prijzen en links om een kamer in het hotel te boeken voor een specifieke incheckdatum en een bepaald aantal gasten per kamer. De boekingsmodule is voorzien van het label Advertenties.

Als reizigers op een hoteladvertentie klikken, worden ze naar een website geleid waar ze de boeking kunnen afronden.

Als u hulp nodig heeft met hoteladvertenties, kunt u contact met ons opnemen of een chat met een supportspecialist aanvragen.