Aktivointikampanjat

Vuonna 2020 Apple otti iOS 14:n julkaisun yhteydessä käyttöön uusia tietosuojakäytäntöjä käyttäjille. Lue lisää iOS 14:n muutoksista.

Aktivointikampanjoiden avulla voit aktivoida uudelleen asiakkaita, jotka ovat asentaneet sovelluksesi, ja kannustaa heitä tekemään sovelluksessa tiettyjä asioita. Mainoksesi voivat näkyä useissa Googlen palveluissa, esimerkiksi Google Haussa, YouTubessa ja Google Playssa, sekä muissa Display-verkoston sovelluksissa.

Aktivointikampanjan avulla voit

• aktivoida uudelleen ihmisiä, jotka eivät ole käyttäneet sovellustasi tai peliäsi vähään aikaan
  • kohdistaa mainoksia käyttäjille, jotka eivät ole maksaneet tai tehneet ostoksia vähään aikaan
  • edistää tuotteen tai palvelun myyntiä sovelluksen sisällä
  • muistuttaa ostoskoriin tuotteita lisänneitä käyttäjiä viemään ostoksensa loppuun asti
  • aktivoida uudelleen käyttäjiä, jotka ovat asentaneet sovelluksesi mutta eivät ole vielä avanneet tai käyttäneet sitä
  • mainostaa livetapahtumaa tai alennusmyyntiä.

Aktivointikampanjat voivat auttaa parantamaan asiakaspistoa ja sovelluksen pitkän aikavälin tuloja lisäämällä aktiivisten käyttäjien määrää, edistämällä myyntiä ja vähentämällä käytön lopettamista.

Tässä artikkelissa kerrotaan perusasiat Aktivointikampanjoiden toiminnasta.

Näin se toimii

Toisin kuin useimmissa Google Ads ‑kampanjoissa, Aktivointikampanjoissa ei suunnitella yksittäisiä mainoksia. Sen sijaan sinun on lisättävä tekstiä, kuvia, videoita, lähtöhintatarjous ja budjetti. Näiden pohjalta luodaan useita eri muotoisia ja eri verkostoissa näkyviä mainoksia. Google Ads testaa erilaisia yhdistelmiä ja näyttää tehokkaimpia mainoksia muita useammin.

Aktivointikampanjoissa mainosten näyttöpaikat valitaan yleisökohdistuksen ja Play Kaupassa olevan sovelluksen tietosivun sisällön perusteella.

Missä mainokset voivat näkyä?

Mainoksesi voivat näkyä kaikissa Googlen palveluissa, kuten

Google Ads optimoi mainosten näyttöpaikat siten, että saat mahdollisimman paljon konversioita valitsemallasi (tai alhaisemmalla) toimintakohtaisella hintatavoitteella (CPA-tavoitteella). Huom. CPA-tavoitetta käytetään keskiarvona, joten osa hintatarjouksista voi olla korkeampia.

Kampanjan optimointi ja hintatarjoukset

Aktivointikampanjoissa on monta optimointitapaa markkinointitavoitteistasi riippuen.

Hintatarjoukset

Sovelluksensisäiset tapahtumat voivat olla arvokkaampia kuin uudet sovellusasennukset, joten Aktivointikampanjoissa kannattaa käyttää korkeampia hintatarjouksia kuin Asennuskampanjoissa. Lue lisää Aktivointikampanjan hintatarjouksista.

Vinkki:
Suosittelemme, että lasket hintatarjouksesi sen perusteella, minkä arvoinen tavoittelemasi sovellustapahtuma on. Jos tavoitteena on esimerkiksi sovelluksensisäinen konversio, jonka arvo yrityksellesi on 10 €, hintatarjoukseksi kannattaa valita 0–10 €. Ihannetapauksessa hintatarjous on kuitenkin mahdollisimman lähellä sovelluksensisäisen tapahtuman arvoa.

Konversioikkunat

Konversioikkuna on mainosinteraktion jälkeinen ajanjakso, jonka kuluessa konversio (kuten ostos) kirjataan Google Adsiin. Varmista, että valitsemasi konversioikkuna vastaa tarpeitasi ja käyttäjien toimintaa. Lue lisää konversioikkunoista.

Tulosten arviointi

Aktivointikampanjoissa voi esiintyä enemmän konversioviiveitä kuin Asennuskampanjoissa. Tämä johtuu siitä, että mainoksen klikkauksen jälkeen käyttäjiltä menee yleensä enemmän aikaa sovelluksen sisäisten valintojen tekemiseen kuin sovelluksen asentamiseen. Siksi Aktivointikampanjoissa saattaa myös mennä enemmän aikaa siihen, että kampanjan tulokset näkyvät kampanjamittareissa.

Alue- ja kielikohdistus

Voit valita, mille maantieteelliselle alueelle ja mille kielelle kampanjasi kohdistetaan. Aktivointikampanjoissa näitä lisäkohdistustapoja kannattaa kuitenkin käyttää harkiten, sillä ne voivat pienentää yleisön kokoa ja vähentää kampanjasi tehokkuutta.

Vinkki:
Jos haluat vähentää tarvetta tehdä manuaalisia hintatarjousmuutoksia Aktivointikampanjoihisi, voit ottaa käyttöön automaattisia sääntöjä, joiden avulla muutokset tehdään automaattisesti. Lue, miten voit lisätä automaattisia sääntöjä Sovelluskampanjoihin.