Skapa en plan med Resultatplaneraren

Med Resultatplaneraren kan du skapa planer för dina annonseringsutgifter och ta reda på hur viktiga mätvärden och övergripande resultat påverkas när du gör ändringar i dina kampanjer.

Verktyget avgör den bästa möjligheten för din plan genom att beräkna den bästa fördelningen av budgeten i alla dina kampanjer.

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar en plan, kontrollerar resultatprognoser och implementerar planen. Du kan även justera konverteringsfrekvensen för planen för att ta reda på hur det påverkar resultatet.

Obs! Resultatplaneraren är tillgänglig för sök-, Shopping-, display- och appkampanjer samt lokala kampanjer.

Anvisningar

1. Skapa en ny plan

Skapa planen

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på ikonen Verktyg och inställningar Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger och välj Resultatplaneraren.
  3. Klicka på Skapa en plan och sedan på Fortsätt.
    • Om du redan har en befintlig plan kan du klicka på plusknappen för att skapa en ny.
  4. Välj de kampanjer som ska ingå i planen.
    • Vi rekommenderar att du väljer kampanjer som har samma mål. Resultatplaneraren fungerar bäst om den används för att fördela budgetar mellan flera kampanjer och optimera för de kampanjer som förväntas ge högst avkastning på investeringen.
    • Det går inte att skapa prognoser för kampanjer som inte uppfyller kraven. Du kan utesluta dessa kampanjer från prognosen eller inkludera dem genom att lägga till kostnader och konverteringsbelopp från tidigare resultat under ett valt datumintervall.
    • Om du planerar Shopping-kampanjer och har flera Merchant Center-konton ska du välja ett av kontona för att filtrera fram dess kampanjer.
  5. Klicka på Nästa.
  6. Ange det datumintervall och mätvärde som du vill se resultat för (till exempel klick, konverteringar eller exponeringar).
  7. Valfritt: Ange ett mål (till exempel utgifter, exponeringar eller kostnad per förvärv) för planen. Då kan Resultatplaneraren fördela dina potentiella utgifter för att hjälpa dig att nå målet.
  8. Klicka på Fortsätt för att öppna sidan med planprognosen.

Sidan Preliminär plan

När du har skapat en plan kommer du till sidan Preliminär plan, där du ser en översikt över planen. Ändra dina utgifter för att se hur kampanjerna påverkas.

Obs! Du kan använda Resultatplaneraren för att göra prognoser, men det görs inga ändringar i ditt Google Ads-konto om du inte inför dem manuellt.

2. Visa prognosen

Visa och jämföra prognosresultatet

Prognosdiagram

Prognosdiagrammet visar hur ändringar av dina totala utgifter kan påverka resultatet för alla kampanjer som ingår i planen. Klicka runt i diagrammet för att ändra utgifterna och se hur ändringarna påverkar det potentiella resultatet av dina kampanjer.

Obs! Mätvärdena i prognosdiagrammet gäller alla kampanjer som du valde när du skapade planen.

Tabell med prognos för enskilda kampanjer

I tabellen under prognosdiagrammet visas statistiken uppdelad på enskilda kampanjer. Varje rad visar en prognos för den aktuella kampanjens exponeringar, utgifter, konverteringar och genomsnittliga CPA samt föreslagna ändringar för att förbättra kampanjresultatet. Klicka på kolumnerna med mätvärden för att se mer information. Under varje mätvärde visas följande kolumner:

• Planerade: Den valda kampanjens potentiella resultat om du inför de föreslagna ändringarna.
  • Befintliga: Den valda kampanjens potentiella resultat om du fortsätter med befintliga kampanjinställningar.
  • Diff.: Skillnaden mellan mätvärdena för Planerade och Befintliga.

Du kan ändra parametrarna för enskilda kampanjer genom att klicka på kampanjen och göra ändringar i sidopanelen med resultat.

Utöver viktiga mätvärden kan du lägga till sekundära mätvärden i prognosdiagrammet, som Konverteringsvärde, Avkastning på annonsutgift, Exponeringsandel, Besök i butik, Kostnad per butiksbesök, Värde på butiksbesök och Värde på butiksbesök/kostnad.

• Det gör du genom att klicka på rullgardinsmenyn Mätvärden och markera rutorna vid de sekundära mätvärden du vill ta med.
  • Lägg till sekundära mätvärden i kampanjprognostabellen genom att klicka på kolumnikonen Kolumner och lägga till ett eller flera sekundära mätvärden.
  • När du har valt sekundära mätvärden kan du också slå på och av knappen Visa var som helst för att se dessa mätvärden både i prognosdiagrammet och i tabellen.

Sidopanelen med kampanjresultat

Klicka på en kampanj i tabellen för att se sidopanelen med resultat för kampanjen. Sidopanelen innehåller ett prognosdiagram och andra resultat- och budgetmätvärden.

Beroende på kampanjens budstrategi, nätverk och andra inställningar kan du ändra vissa av de planerade kampanjinställningarna i sidopanelen. Till exempel kan du justera kampanjens utgifter och lägga till sökord, webbplatslänkar och sökpartner och se hur dessa ändringar påverkar kampanjens resultat.

Obs! När du gör ändringar i kampanjerna kan du endast se prognoser i sidopanelen för planer med högst 20 kampanjer.

Jämföra

Klicka på Jämför högst upp på översiktssidan för att jämföra prognosen med tidigare tidsperioder.

3. Granska och implementera planen

Granska och implementera din plan

Du kan planera dina månads- och kvartalsbudgetar så att du får ut mesta möjliga av dina kampanjer. Börja med att skapa en plan enligt stegen ovan.

Så här granskar och implementerar du planen med Google Ads Editor:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på ikonen Verktyg och inställningar Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger och välj Resultatplaneraren.
  3. Klicka på en plan som du vill granska och implementera.
  4. Klicka på nedladdningsikonen download icon högst upp till höger.
  5. Välj Ads Editor-fil (.csv).
  6. Följ anvisningarna i Importera en CSV-fil till Google Ads Editor för att granska och implementera planen.

4. Justera konverteringsfrekvensen för att se effekten på prognoser (valfritt)

Om du förväntar dig förändringar i konverteringsvolymen kan du justera konverteringsfrekvensen manuellt för dina kampanjer för att se hur det påverkar prognosen. Du kan justera konverteringsfrekvensen för en enstaka kampanj eller för flera kampanjer samtidigt inom en befintlig plan:

• Ny plan: Matcha konverteringsfrekvensen med den för en liknande tidigare period.
  • Enskild kampanj: Om du vet hur konverteringsfrekvensen kan förändras för en viss kampanj.
  • Flera kampanjer: Simulera hur förändringar av konverteringsfrekvensen påverkar hela planen.

Justera frekvensen i den nya planen

Det kan vara bra att justera frekvensen för en ny plan om du vill jämföra resultatet med en liknande tidigare period. Om du till exempel har rea i maj varje år kanske du vill se hur det går för din plan baserat på konverteringsfrekvensen från maj förra året.

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på ikonen Verktyg och inställningar Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger och välj Resultatplaneraren.
  3. Klicka på plusknappen för att skapa en ny plan.
  4. Välj Konverteringar eller Konverteringsvärde som mätvärde för att skapa en prognos i planen.
  5. Välj vilken period du vill basera prognosen på, till exempel de senaste 7, 30 eller 90 dagarna eller samma period förra året.

Justera frekvensen för en enskild kampanj

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på ikonen Verktyg och inställningar Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger och välj Resultatplaneraren.
  3. Klicka på planen där du vill justera konverteringsfrekvensen.
  4. Öppna sidan Plan och scrolla ned till kampanjtabellen.
  5. Klicka på pennikonen Redigera vid Genomsnittlig konverteringsfrekvens.
  6. Ange en ny förväntad konverteringsfrekvens i redigeringspanelen till höger. Välj ett datumintervall för Tidigare konverteringsfrekvens och välj Skalanpassad konverteringsfrekvens eller ange en anpassad konverteringsfrekvens för kampanjen.

Justera frekvensen för flera kampanjer

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på ikonen Verktyg och inställningar Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger och välj Resultatplaneraren.
  3. Klicka på planen där du vill justera konverteringsfrekvensen.
  4. Klicka på Justera på bannern för konverteringsfrekvens.
  5. Du kan justera konverteringsfrekvensen på två sätt:
    • Anpassa konverteringsfrekvensen för flera kampanjer samtidigt: Ange hur många procent du förväntar dig att konverteringsfrekvensen kommer att öka eller minska. Om du till exempel justerar frekvensen med +50 % ökar en kampanj med en beräknad konverteringsfrekvens på 5 % till 7,5 %.
    • Ange en ny konverteringsfrekvens som ska gälla i flera kampanjer: Ange en ny konverteringsfrekvens.