Een plan maken en bewerken met Prestatieplanner

Prestatieplanner is een tool waarmee u plannen voor uw advertentie-uitgaven kunt maken en kunt nagaan hoe wijzigingen in uw campagnes mogelijk van invloed zijn op belangrijke statistieken en de totale prestaties.

Deze tool geeft de beste mogelijkheid voor uw plan aan door de optimale budgettoewijzing voor uw campagnes te modelleren.

Opmerking: Prestatieplanner is beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk en voor Shopping-, display-, app-, video-, Performance Max- en lokale campagnes.

Instructies

Plan maken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Planning.
  3. Klik op Prestatieplanner.
  4. Klik op Plan maken en daarna op Doorgaan.
    • Als u al een plan heeft ingesteld, klikt u op de plusknop om een nieuw plan te maken.
  5. Selecteer de campagnes die u in het plan wilt opnemen.
    • We raden u aan campagnes te kiezen die op hetzelfde doel zijn gericht. Prestatieplanner werkt het best door budgetten tussen meerdere campagnes te verschuiven en te optimaliseren voor de campagnes die naar verwachting een hoger rendement op de investering genereren.
    • Campagnes kunnen niet worden voorspeld als ze niet voldoen aan de vereisten. U kunt deze campagnes uitsluiten van de prognose of u kunt ze opnemen door kosten en conversiebedragen toe te voegen voor eerdere prestaties gedurende een geselecteerde periode.
    • Als u Shopping-campagnes wilt plannen en meerdere Merchant Center-accounts heeft, selecteert u 1 Merchant Center-account om op campagnes voor dat Merchant Center-account te filteren.
  6. Klik op Volgende.
  7. Geef de periode op en de belangrijkste statistiek waarvoor u resultaten wilt zien (bijvoorbeeld klikken, conversies of vertoningen).
  8. Optioneel: Geef een doel op (bijvoorbeeld uitgaven, vertoningen of kosten per acquisitie) voor uw plan. Als u een doel opgeeft, kan Prestatieplanner uw potentiële uitgaven verschuiven zodat u dit doel kunt bereiken.
  9. Klik op Doorgaan om naar de prognosepagina van uw plan te gaan.

Pagina met conceptplan

Nadat u een plan heeft gemaakt, wordt u naar de pagina Conceptplan geleid, waar u een overzicht van het plan kunt bekijken. Breng wijzigingen aan in uw uitgaven om te achterhalen hoe uw campagnes zouden kunnen presteren.

Opmerking: U kunt Prestatieplanner gebruiken om prognoses te maken, maar niet om wijzigingen door te voeren in uw Google Ads-account. Dit moet u zelf doen.

Een plan bewerken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Planning.
  3. Klik op Prestatieplanner.
  4. Klik op een plan en breng de wijzigingen aan.

Uw wijzigingen worden vervolgens automatisch opgeslagen.

Een plan verwijderen

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Planning.
  3. Klik op Prestatieplanner.
  4. Vink het selectievakje aan naast het plan dat u wilt verwijderen.
  5. Klik op Plan verwijderen.
  6. Als u uw plan permanent wilt verwijderen, klikt u op Verwijderen.

In deze handleiding vindt u informatie over de beschikbare Prestatieplanner-strategieën en hoe u ze kunt gebruiken in uw planbeheer en -implementatie.