De Google Ads API gebruiken voor hotelcampagnes

Voor hotelcampagnes in Google Ads wordt de nieuwe Google Ads API gebruikt voor prestatierapporten, budgetten, biedingen en campagnebeheer.

In dit artikel wordt beschreven hoe u toegang krijgt tot de Google Ads API.

Voordat u begint

Gebruik de ontwikkelaarssite voor de Google Ads API om te begrijpen hoe de API werkt. U vindt daar ook een snelstartgids. U ziet daar ook hoe de API werkt voor hotelcampagnes.

Toegang krijgen tot de Google Ads API voor hotelcampagnes

Als u de Google Ads API al gebruikt: U heeft al een ontwikkelaarstoken met toegang tot de Google Ads API. U kunt de bètaversie van de Google Ads API gebruiken voor hotelcampagnes. Meer informatie over de bètaversie van de Google Ads API voor hotelcampagnes

Als u de Google Ads API nog niet gebruikt: Voordat u toegang krijgt tot de Google Ads API, moet u uw Google Ads-accountstructuur maken, waaronder een manageraccount en beheerde accounts.

Toegang krijgen tot de Google Ads API

1. Log in op uw Google Ads-manageraccount. Meer informatie over hoe u een manageraccount maakt
  2. Klik in de Google Ads-interface op het gereedschapsicoon Google Ads | Moersleutel [icoon] en selecteer API-centrum onder Configuratie om een ontwikkelaarstoken aan te vragen.
    • U ziet de link naar het API-centrum alleen als u bent ingelogd op een manageraccount.
  3. Gebruik dit formulier om toegang tot de Google Ads API aan te vragen met de volgende informatie:
    • Manageraccount-ID
    • Laatste 4 tekens van de ontwikkelaarstoken die is gegenereerd nadat het API-centrumformulier is ingevuld
    • Uitgiftetype: Overig
    • Beschrijving: Geef aan dat u een Hoteladvertenties-partner bent en beschrijf uw probleem

U ontvangt een bevestigingsmail als u toegang heeft gekregen tot de Google Ads API. Neem contact met ons op als u vragen heeft over het aanvraagproces.

De Google Ads API gebruiken voor hotelcampagnes

Lees het overzicht van hoteladvertenties (Engelstalig) voor informatie over hoe u veelvoorkomende taken met de Google Ads API uitvoert, zoals campagnes, advertentiegroepen, hotelgroepen en biedingen maken en wijzigen.

Als een advertentiegroep geen gekoppelde advertenties bevat, moeten klanten de Google Ads API gebruiken en een advertentie voor een hoteladvertentiegroep maken om het probleem op te lossen.
Als u hulp nodig heeft met de links van uw boekingspagina's, kunt u contact met ons opnemen of een chat met een supportspecialist aanvragen.