Så här åtgärdar du en sökkampanj i Google Ads som inte körs eller har låg trafik

If you are using Dynamic Search Ads, make sure to check out how to fix low traffic issues with Google Dynamic Search Ads.

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Ibland kan du märka att dina sökkampanjer får färre exponeringar än förväntat eller endast förbrukar en del av den dagliga budgeten. I denna artikel beskriver vi några vanliga orsaker till att dina annonser inte visas och hur du kan felsöka med verktygen i Google Ads.

Innan du börjar

Vad du kan förvänta dig när en kampanj aktiveras

Om du nyligen har aktiverat din sökkampanj kan det ta lite tid innan exponeringar av kampanjen börjar visas. Det kan finnas flera orsaker till detta:

• Det tar 24–48 dagar innan nyskapade eller redigerade annonser har granskats för att kontrollera att de uppfyller alla policykrav.
  • För kampanjer som använder automatiska budstrategier kan resultatet eller utgifterna börja variera då Google Ads lär sig att optimera kampanjen för ditt angivna mål.
  • Om du ändrar inställningarna för din kampanj kan det ta lite tid innan Google Ads har justerat visningen.

Gå till sidan Kampanjer i ditt Google Ads-konto

Använda verktyget för förhandsgranskning av annonser

Med verktyget för förhandsgranskning av annonser och verktyget för diagnostisering kan du ta reda på varför en viss sökterm inte visas. Observera att sökresultaten som syns i verktyget kan förändras över tid.

Gå till verktyget för förhandsgranskning av annonser i ditt Google Ads-konto

Rekommendationer

Rekommendationer hjälper dig att förbättra resultaten när din sökkampanj inte körs eller får lite trafik. Håll bland annat utkik efter följande typer av rekommendationer när du felsöker dessa problem.

Vanliga typer av rekommendationer för att åtgärda kampanjer som inte körs:

• Kampanjen har inte startat eller har slutat
  • Skapa eller sluta pausa en annonsgrupp
  • Tom kontobudget
  • Alla annonser har underkänts
  • Lägg till eller sluta pausa sökord

Vanliga typer av rekommendationer för att åtgärda låg trafik:

• Justera dina CPA-mål
  • Justera dina budgetar

Gå till sidan Rekommendationer i ditt Google Ads-konto

Använda diagnostiska insikter för att ta reda på varför kampanjen inte visas

Diagnostikinsikter visar problem som kan begränsa kampanjens möjlighet att visas. Diagnostikinsikter ger även rekommendationer för hur du löser problemen. Läs mer om diagnostikinsikter.

Exempel: En annonsör har inte fått några konverteringar eller någon trafik efter att ha skapat en kampanj. Hen använder diagnostikinsikter och upptäcker att kampanjen inte visas eftersom tillgångarna inte har godkänts. Det finns även en rekommendation om att åtgärda dessa avvisade tillgångar.

11 vanliga anledningar till att dina sökannonser inte visas eller har låg trafik

1. Kontoproblem

Om ditt konto är avstängt eller om det finns ett faktureringsproblem i kontot kan du inte visa dina annonser förrän problemet är löst.

Läs mer om kontoproblem.

2. Datumintervall samt start- och slutdatum för kampanjer

Google Ads visar resultatdata för det datumintervall du väljer.

Läs mer om datumintervall samt start- och slutdatum för kampanjer.

3. Annonsgrupper, tillgångar eller annonser är inte aktiva eller har policyproblem

Även om din kampanj är aktiverad bör du kontrollera att du har aktiva annonsgrupper, tillgångar och/eller annonser i kampanjen.

Läs mer om annonsgrupper, tillgångar eller annonser är inte aktiva eller har policyproblem.

4. Låga mål för bud och optimering

Även om det är möjligt att visa annonser med ett mycket lågt bud är det inte troligt att din kampanj deltar i eller vinner särskilt många auktioner och det kan hända att dina annonser inte får några exponeringar.

Läs mer om låga mål för bud och optimering.

5. Låg budget

Om du har en låg budget kan det hända att dina annonser inte visas särskilt ofta eftersom Google Ads ser till att din kampanj inte spenderar mer än din utgiftsgräns.

Läs mer om låg budget.

6. Inriktningen är för snäv

Inriktningsinställningarna hjälper dig att hitta de användare som är mest intresserade av ditt företag. Men varje gång du lägger till en inriktning, eller om du har problem med dina remarketinglistor, begränsas den potentiella räckvidden för dina annonser.

Läs mer om för snäv inriktning.

7. Inriktningen överlappar med andra kampanjer eller annonsgrupper

Du kan ha flera kampanjer eller annonsgrupper på ditt konto som är kvalificerade att delta i överlappande auktioner på grund av liknande sökord eller annan inriktning.

Läs mer om att inriktningen överlappar andra kampanjer eller annonsgrupper.

8. Förlorad visningsandel

Använd Data om exponeringsandel och titta specifikt på Förlorad exponeringsandel (annonsrankning) för att se hur stor del av tiden dina annonser inte visades i söknätverket på grund av låg annonsrankning i auktionen.

Läs mer om förlorad exponeringsandel.

9. Konverteringsspårning

Om du använder automatisk budgivning för att optimera för konverteringar men inte får tillräckligt med konverteringsdata eller om konverteringsspårningen inte har ställts in korrekt kan annonsvisningen bli begränsad.

Läs mer om konverteringsspårning.

10. Annonskvalitet

Annonskvalitet är en uppskattning av användarupplevelsen hos personer som visar dina sökannonser.

Läs mer om annonskvalitet.

11. Auktionsdynamik

Andra annonsörer som deltar i samma auktioner som du kan påverka din kampanjs möjligheter att visas.

Läs mer om Auktionsdynamik.