Slik løser du problemer som fører til at søkekampanjer i Google Ads får lav trafikk eller ikke kjøres

If you are using Dynamic Search Ads, make sure to check out how to fix low traffic issues with Google Dynamic Search Ads.

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Noen ganger kan du oppleve at søkekampanjene dine ikke får så mange visninger som du forventer, eller at de ikke bruker noe særlig av dagsbudsjettet som du har angitt. I denne artikkelen forteller vi om vanlige årsaker til at annonser ikke blir vist, og hvordan du kan feilsøke slike problemer med verktøyene i Google Ads.

Før du begynner

Dette kan du forvente når en kampanje slås på

Hvis du nylig har aktivert en søkekampanje, kan det ta litt tid før kampanjen genererer visninger. Det kan være flere årsaker til dette:

• Det tar 24–48 timer før vi får evaluert om annonser som nylig er opprettet eller redigert, innfrir kravene i retningslinjene.
  • I kampanjer med automatiske budstrategier kan det oppstå svingninger i resultatene eller endringer i kostnadene mens Google Ads lærer seg å optimalisere for målet du har angitt.
  • Hvis du endrer kampanjeinnstillinger, kan det ta litt tid før annonseleveringen justeres i Google Ads.

Gå til Kampanjer-siden i Google Ads-kontoen din

Bruk av verktøyet for forhåndsvisning av annonser

Med verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser kan du enklere finne årsaken til at bestemte søketermer ikke blir vist. Vær oppmerksom på at søkeresultatene i dette verktøyet kan endres over tid.

Gå til verktøyet for forhåndsvisning av annonser i Google Ads-kontoen din

Anbefalinger

Ved å følge anbefalinger kan du fremheve muligheter til å oppnå bedre resultater når søkekampanjene dine ikke kjøres eller har lite trafikk. Du kan for eksempel se etter anbefalingstypene nedenfor når du feilsøker disse problemene.

Vanlige anbefalingstyper for å løse problemer med kampanjer som ikke kjøres:

• Kampanjen er avsluttet eller ikke startet ennå
  • Opprett en annonsegruppe eller start en annonsegruppe igjen
  • Kontobudsjettet er oppbrukt
  • Ingen av annonsene er godkjent
  • Legg til søkeord eller start søkeord igjen

Vanlige anbefalingstyper for å løse problemer med lite trafikk:

• Juster CPA-målene
  • Juster budsjettene

Gå til Anbefalinger-siden i Google Ads-kontoen din

Bruk diagnoseinnsikt for å finne ut hvorfor kampanjer ikke vises

Med diagnoseinnsikt fremheves problemer som kan begrense kampanjenes muligheter for å vises. I diagnoseinnsikten får du også anbefalinger om hvordan du løser disse problemene. Finn ut mer om diagnoseinnsikt.

Eksempel: En annonsør har verken fått trafikk eller konverteringer etter at hen opprettet og aktiverte en kampanje. Men ut fra diagnoseinnsikt ser hen at annonsene i kampanjen ikke kjøres fordi elementene i dem er avvist. I tillegg blir hen anbefalt å korrigere disse avviste elementene.

Elleve vanlige grunner til at søkeannonser får lav trafikk eller ikke kjøres

1. Kontoproblemer

Hvis kontoen din er sperret eller du har et faktureringsproblem i kontoen, får du ikke vist annonser før problemet er løst.

Finn ut mer om kontoproblemer.

2. Datoperioder og start- og sluttdatoer for kampanjer

Google Ads viser resultatdata fra datoperioden du velger.

Finn ut mer om datoperioder og start- og sluttdatoer for kampanjer.

3. Annonser, elementer eller annonsegrupper er ikke aktive eller har problemer knyttet til retningslinjene

Selv om kampanjen din kjøres, må du sjekke at du har aktive annonser, elementer og/eller annonsegrupper i kampanjen.

Finn ut mer om annonser, elementer eller annonsegrupper som ikke er aktive, eller som har problemer knyttet til retningslinjene.

4. Lave mål for bud og optimalisering

Du kan riktignok få vist annonser selv om du legger inn et svært lavt bud, men det er lite sannsynlig at kampanjen din kommer til å delta i eller vinne så mange auksjoner, og det kan hende at annonsene dine ikke får noen visninger.

Finn ut mer om lave mål for bud og optimalisering.

5. Lave budsjetter

Hvis du har et lavt budsjett, får du neppe vist annonsene særlig ofte, og Google Ads sikrer samtidig at kampanjekostnadene ikke overskrider kostnadsgrensen.

Finn ut mer om lave budsjetter.

6. Målrettingen er for begrenset

Med målrettingsinnstillinger blir det enklere for deg å finne den brukergruppen som er mest interessert i bedriften din, men hver gang du legger til målretting, avgrenser du den potensielle rekkevidden til annonsene dine. Det samme kan skje hvis du har problemer med remarketinglistene dine.

Finn ut mer om for begrenset målretting.

7. Målrettingen overlapper med andre kampanjer eller annonsegrupper

Du kan også ha flere kampanjer eller annonsegrupper i kontoen din som kan inngå i overlappende auksjoner på grunn av lignende søkeord eller annen målretting.

Finn ut mer om målretting som overlapper med andre kampanjer eller annonsegrupper.

8. Tapt visningsandel

Ut fra data om visningsandel, spesielt tapt visningsandel i Søkenettverket (annonserangering), kan du se hvor stor prosentandel av tiden annonsene dine ikke ble vist i Søkenettverket på grunn av annonserangeringen i auksjonen.

Finn ut mer om tapt visningsandel.

9. Konverteringssporing

Hvis du bruker automatisk budgivning i kampanjen for å optimalisere for konverteringer, men du ikke får nok konverteringsdata, eller hvis konverteringssporingen ikke er riktig konfigurert, kan annonsen ha begrenset visning.

Finn ut mer om konverteringssporing.

10. Annonsekvalitet

Annonsekvalitet er et mål på opplevelsen brukere har når de ser søkeannonser.

Finn ut mer om annonsekvalitet.

11. Auksjonsdynamikk

Hvilke andre annonsører som deltar i de samme auksjonene som deg, kan få innvirkning på muligheten kampanjen din har til å vise annonser.

Finn ut mer om auksjonsdynamikk.

Linker til relatert innhold