Problemen oplossen met een Google Ads-zoekcampagne die niet loopt of weinig verkeer heeft

If you are using Dynamic Search Ads, make sure to check out how to fix low traffic issues with Google Dynamic Search Ads.

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Het kan gebeuren dat uw campagnes in het zoeknetwerk niet zo veel vertoningen opleveren als u verwacht of niet het grootste deel van uw dagbudget opmaken. In dit artikel beschrijven we veelvoorkomende redenen waarom uw advertenties niet worden weergegeven en hoe u problemen kunt oplossen met de tools in Google Ads.

Voordat u begint

Wat u kunt verwachten als een campagne aanstaat

Als u onlangs uw campagne in het zoeknetwerk heeft geactiveerd, kan het enige tijd duren voordat uw campagne vertoningen oplevert. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn:

• Het duurt 24 tot 48 uur voordat nieuwe of bewerkte advertenties zijn beoordeeld om te controleren of ze voldoen aan alle beleidsvereisten.
  • Voor campagnes die gebruikmaken van automatische biedstrategieën, kunnen er prestatieschommelingen of wijzigingen in de uitgaven optreden terwijl Google Ads leert om te optimaliseren voor het door u ingestelde doel.
  • Het kan enige tijd duren voordat Google Ads de weergave aanpast als u wijzigingen aanbrengt in de campagne-instellingen.

Naar de pagina Campagnes in uw Google Ads-account

De preview-tool voor advertenties gebruiken

Met de Preview-tool voor advertenties en diagnosetool kunt u vaststellen waarom een bepaalde zoekterm mogelijk niet wordt weergegeven. De zoekresultaten die deze tool retourneert kunnen in de loop van de tijd veranderen.

Naar de preview-tool voor advertenties in uw Google Ads-account

Aanbevelingen

Met aanbevelingen kunt u laten zien hoe u de prestaties kunt verbeteren als uw campagne in het zoeknetwerk niet actief is of weinig verkeer oplevert. U kunt bijvoorbeeld de volgende typen aanbevelingen bekijken als u deze problemen oplost.

Veelvoorkomende typen aanbevelingen om problemen met campagnes die niet actief zijn, op te lossen:

• Campagne is niet gestart of is beëindigd
  • Een advertentiegroep maken of hervatten
  • Accountbudget verbruikt
  • Alle advertenties zijn afgekeurd
  • Zoekwoorden toevoegen of hervatten

Veelvoorkomende typen aanbevelingen om problemen met weinig verkeer op te lossen:

• Pas uw CPA-doelen aan
  • Pas de budgetten aan

Naar de pagina Aanbevelingen in uw Google Ads-account

Gebruik diagnostische inzichten om vast te stellen waarom uw campagne niets weergeeft

Via diagnostische inzichten ontdekt u problemen die de weergave van uw campagne mogelijk beperken. U krijgt ook aanbevelingen om deze problemen op te lossen. Meer informatie over diagnostische inzichten

Voorbeeld: Een adverteerder krijgt geen conversies of verkeer nadat er een campagne is gemaakt. Via diagnostische inzichten ontdekt hij dat zijn campagne niets toont omdat de componenten zijn afgekeurd. Hij krijgt een aanbeveling om deze afgekeurde componenten te corrigeren.

11 veelvoorkomende redenen waarom uw zoekadvertenties niet lopen of weinig verkeer opleveren

1. Account

Als uw account is opgeschort of als u een factureringsprobleem heeft voor uw account, kunt u uw advertenties pas weer laten lopen nadat het probleem is opgelost.

Meer informatie over accountproblemen.

2. Perioden en start- en einddatums voor campagnes

Google Ads toont prestatiegegevens voor de periode die u selecteert.

Meer informatie perioden en start- en einddatums voor campagnes.

3. Advertentiegroepen, items of advertenties zijn niet actief of er zijn beleidsproblemen mee

Zelfs als uw campagne is geactiveerd, moet u checken of uw campagne actieve advertentiegroepen, items en/of advertenties bevat.

Meer informatie over advertentiegroepen, componenten of advertenties die niet actief zijn of waarmee beleidsproblemen zijn.

4. Lage biedings- en optimalisatiedoelen

U kunt advertenties met een zeer laag bod laten lopen, maar het is niet waarschijnlijk dat uw campagne deelneemt aan veel veilingen en veilingen wint. Uw advertenties leveren dan mogelijk geen vertoningen op.

Meer informatie over lage biedingsdoelen en optimalisatiedoelen.

5. Laag budget

Als u een laag budget heeft, worden uw advertenties misschien minder vaak getoond omdat Google Ads ervoor zorgt dat er voor uw campagne niet meer wordt besteed dan uw bestedingslimiet.

Meer informatie over laag budget.

6. Targeting is te beperkt

Hoewel u met targetinginstellingen de juiste gebruikers kunt vinden die het meest geïnteresseerd zijn in uw bedrijf, wordt het potentiële bereik van uw advertenties steeds kleiner als u targeting toevoegt of als er problemen zijn met uw remarketinglijsten.

Meer informatie over te beperkte targeting.

7. Targeting overlapt met andere campagnes of advertentiegroepen

U heeft misschien meerdere campagnes of advertentiegroepen in uw account die in aanmerking komen voor overlappende veilingen omdat ze vergelijkbare zoekwoorden of andere targeting hebben.

Meer informatie over targeting die overlapt met andere campagnes of advertentiegroepen.

8. Percentage verloren vertoningen

Gegevens over het vertoningspercentage, met name Verloren VP voor Zoeken (advertentierangschikking), om vast te stellen wat het percentage tijd is dat uw advertenties niet zijn weergegeven in het zoeknetwerk door de advertentierangschikking in de veiling.

Meer informatie over het percentage verloren vertoningen.

9. Conversies bijhouden

Als uw campagne gebruikmaakt van automatisch bieden om te optimaliseren voor conversies, maar onvoldoende conversiegegevens oplevert of als Conversies bijhouden niet correct is ingesteld, wordt uw advertentie mogelijk niet vaak weergegeven.

Meer informatie over conversies bijhouden.

10. Advertentiekwaliteit

De advertentiekwaliteit is een schatting hoe gebruikers op uw zoekadvertenties reageren als ze deze zien.

Meer informatie over advertentiekwaliteit.

11. Veilingdynamiek

Andere adverteerders die deelnemen aan dezelfde veilingen als u, kunnen de weergave van uw campagne beïnvloeden.

Meer informatie over veilingdynamiek.