Discovery-campagnes maken en beheren

Met Discovery-campagnes kunt u het verhaal van uw merk in verschillende Google-feeds delen met mensen op het moment dat ze openstaan voor nieuwe producten en services.
  • Uitgebreid bereik: bereik met één campagne tot wel drie miljard klanten in de feed van de YouTube-homepage en de Hierna kijken-feed, op Discover* en op de tabbladen 'Promoties' en 'Sociaal' in Gmail.
  • Krachtig, relevant advertentiemateriaal: inspireer consumenten door uw merk of producten te presenteren met visueel aantrekkelijke afbeeldingen, die voor elke Google-service worden aangepast.
  • Zet de juiste doelgroep aan tot actie: door dit uitgebreide bereik en krachtige creatieve canvas te combineren met het inzicht van Google in intentie, kunt u anticiperen op wat uw klanten willen en resultaten behalen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Discovery-campagnes maakt en beheert. Meer informatie over Discovery-campagnes

*Discover is momenteel niet beschikbaar voor consumenten in Australië, Duitsland en Frankrijk.

Voordat u begint

• Verzamel de items voor uw advertentie, zoals koppen, beschrijvingen, afbeeldingen en logo's. Als u betere prestaties wilt genereren, selecteert u afbeeldingsitems van de hoogste kwaliteit, zoals merk- en inspirerende afbeeldingen met minimale tekst en effectieve belichting. U kunt ook de best presterende afbeeldingsitems en boodschappen van bestaande campagnes op andere platforms, zoals e-mail, video of social media, opnieuw gebruiken.
  • Zorg ervoor dat u tagging voor de hele site heeft ingeschakeld in het account. Zorg er ook voor dat u Conversies bijhouden heeft ingesteld en dat u aan de conversiegebaseerde deelnamevereisten voldoet.
  • U moet ons beleid voor gepersonaliseerd adverteren naleven.
  • Stel een dagbudget in dat ten minste tien keer groter is dan uw doel-CPA-bod.

Instructies

Stap 1: Stel uw campagne in

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Kies het marketingdoel Verkopen, Leads, Websiteverkeer of Geen doel.
  5. Selecteer het campagnetype Discovery.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Kies de geografische targeting en targeting op taal voor deze campagne.
Advertentieroulatie en frequentielimieten zijn niet beschikbaar voor dit campagnetype.
  1. Selecteer uw doelgroepen. Er zijn verschillende manieren om de Discovery-campagnes op de juiste doelgroep te targeten. U kunt de volgende targetingopties toevoegen: aangepaste intentiedoelgroepen, remarketing en in-market.
  2. Selecteer de biedstrategie en geef het gemiddelde dagbudget op. Meer informatie over 'Automatisch bieden'
  3. Klik op Opslaan en doorgaan.
  4. Klik op Opslaan.

Voor doelgroeplijsten moet u ervoor zorgen dat u minimaal aan de volgende vereisten voldoet (meer informatie):

• Het zoeknetwerk van Google moet minimaal duizend actieve bezoekers of gebruikers hebben gehad in de afgelopen dertig dagen.
  • YouTube moet minimaal duizend actieve bezoekers of gebruikers hebben gehad in de afgelopen dertig dagen.
  • Gmail moet in het Display Netwerk minimaal honderd actieve bezoekers of gebruikers hebben gehad in de afgelopen dertig dagen.

Voor Google Analytics-doelgroeplijsten:

Voor aangepaste intentie:

• Discovery-advertenties ondersteunen alleen zoekwoorden voor het zoeknetwerk.

Maak uw Discovery-advertenties

1. Stel een advertentie met één afbeelding in.
  2. Stel een carrouseladvertentie met meerdere afbeeldingen in.

Stap 2a: Stel een advertentie met één afbeelding in

Upload als volgt items om uw eerste Discovery-advertentie te maken:

1. Navigeer naar uw Discovery-campagne.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Discovery-advertentie.
  4. Geef de items op.

Itemspecificaties voor Discovery-advertenties

Kop
(vereist)

Een kop is de eerste regel van de advertentie. Een kop mag uit maximaal veertig tekens bestaan. Schrijf koppen die logisch zijn in combinatie met elke beschrijving en afbeelding die u heeft opgegeven en met uw bestemmingspagina. U kunt maximaal vijf koppen voor een advertentie invoeren.

Beschrijving
(vereist)
Een beschrijving is een aanvulling op de kop en zet mensen aan tot actie. Een beschrijving mag maximaal negentig tekens bevatten. Maak beschrijvingen die kunnen worden gecombineerd met elke kop en afbeelding die u heeft opgegeven en met uw bestemmingspagina. U kunt maximaal vijf beschrijvingen voor een advertentie invoeren.
Afbeeldingen
(vereist)
Upload voor een zo groot mogelijk bereik meerdere liggende afbeeldingen met een beeldverhouding van 1,91:1. U kunt maximaal twintig marketingafbeeldingen voor een advertentie uploaden.
  • Liggende afbeelding (1,91:1): minimum formaat: 600 x 314. Aanbevolen: 1200 x 628. Maximum bestandsgrootte 5 MB
  • Vierkante afbeelding (1:1): minimum formaat: 300 x 300. Aanbevolen: 1200 x 1200. Maximum bestandsgrootte 5 MB
  • Staande afbeelding (4:5): minimum formaat: 480 x 600. Aanbevolen: 960 x 1200
    • * Staande afbeeldingen (4:5) worden niet weergegeven op YouTube.
  • Selecteer afbeeldingen die bij uw logo passen en kunnen worden gecombineerd met elke kop en beschrijving die u heeft opgegeven en met uw bestemmingspagina.
  • De maximale bestandsgrootte is 5 MB en de ondersteunde bestandstypen zijn jpg, png en statische gif. U kunt de geüploade afbeeldingen direct nadat u de afbeeldingen heeft geselecteerd, bijsnijden tot de vereiste beeldverhoudingen.
Bedrijfsnaam
(vereist)
Er kan slechts één bedrijfsnaam worden opgegeven voor een advertentie. De naam mag maximaal 25 tekens bevatten.
Logo's
(vereist)
Upload vierkante logo's van 1:1. Logo's worden afgerond in advertentievoorbeelden en live-weergaven op sommige Google-services. De aanbevolen afmetingen zijn 1200 x 1200, maar logo's kunnen zo klein zijn als 128 x 128. Een transparante achtergrond heeft de voorkeur, als het logo maar gecentreerd is. Upload logo's die goed passen bij al uw koppen, beschrijvingen en afbeeldingen. De maximale bestandsgrootte is 5 MB en de meeste niet-gif-indelingen worden geaccepteerd.
Uiteindelijke URL
(vereist)
Standaard bestemmingspagina die klanten bereiken door op de advertentie te klikken.
Tekst voor call-to-action Selecteer de beste call-to-action in het dropdownmenu van de creatieve tool voor advertenties. Als deze optie is ingesteld op 'Automatisch', selecteert Google Ads automatisch de call-to-action-taal om te optimaliseren voor de beste prestaties.

Meer informatie over de kwaliteitsrichtlijnen voor Discovery-advertentiemateriaal

Als u een tweede set itemkoppelingen wilt genereren, kunt u later een nieuwe advertentie maken. De items die u in een advertentie aanbiedt, worden alleen binnen de betreffende advertentie afwisselend gebruikt.

Stap 2b: Stel een carrouseladvertentie met meerdere afbeeldingen in

Selecteer afbeeldingen uit de carrousel om uw eerste Discovery-advertentie te maken

1. Navigeer naar uw Discovery-campagne.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Discovery-advertentie of Discovery-carrouseladvertentie.
  4. Geef de items op.

Itemspecificaties voor Discovery-carrouseladvertenties

Als ten minste één kaart is afgekeurd, wordt de kolom 'Advertentiestatus' gemarkeerd als Goedgekeurd (beperkt) en binnen 24 uur gewijzigd in Afgekeurd. Dit is een bekend probleem dat binnenkort wordt opgelost. In dit geval wordt de advertentie niet weergegeven.

Kop
(vereist)

Een kop is de eerste regel van de advertentie. Een kop mag uit maximaal veertig tekens bestaan. U kunt een kop invoeren en deze bij elke afbeelding uitlijnen.

Beschrijving
(vereist)
Een beschrijving is een aanvulling op de kop en zet mensen aan tot actie. Een beschrijving mag maximaal negentig tekens bevatten. U kunt geen beschrijving aan elke afbeelding toevoegen. Schrijf daarom beschrijvingen die kunnen worden gecombineerd met elke kop en afbeelding die u heeft opgegeven en met uw bestemmingspagina.
Kaartafbeeldingen
(min. twee kaarten, max. tien)

Alleen vierkante afbeeldingen met een beeldverhouding van 1,91:1 zijn toegestaan. Alle kaartafbeeldingen moeten dezelfde beeldverhouding hebben. Advertenties worden niet opgeslagen als niet alle kaarten afbeeldingen met dezelfde beeldverhoudingen bevatten.

Houd er rekening mee dat het advertentiemateriaal kaarten weergeeft in de volgorde die is gemaakt en weergegeven in de preview-tool.

Bekijk de onderstaande voorbeelden voor meer informatie over beide afbeeldingsformaten:

• Goed: vierkant, vierkant, vierkant
  • Goed: liggend, liggend, liggend
  • Goed als er geen staande afbeelding is: [vierkant, liggend], [vierkant, liggend], [vierkant, liggend]
  • Niet goed: vierkant, liggend, staand
  • Niet goed: staand, staand, staand
  • Niet goed: vierkant, liggend, vierkant
  • Niet goed: [vierkant], [vierkant, liggend], [vierkant, liggend]
Bedrijfsnaam
(vereist)
Er kan slechts één bedrijfsnaam worden opgegeven voor een advertentie. De naam mag maximaal 25 tekens bevatten.
Logo's
(vereist)
Upload vierkante logo's van 1:1. Logo's kunnen worden afgerond in advertentievoorbeelden en live-weergaven op sommige Google-services. De aanbevolen afmetingen zijn 1200 x 1200, maar logo's kunnen zo klein zijn als 128 x 128. Een transparante achtergrond heeft de voorkeur, als het logo maar gecentreerd is. Upload logo's die goed passen bij al uw koppen, beschrijvingen en afbeeldingen. De maximale bestandsgrootte is 5 MB en de meeste niet-gif-indelingen worden geaccepteerd.
Uiteindelijke URL
(vereist)
Standaard bestemmingspagina die klanten bereiken door op de advertentie te klikken. U kunt voor elke afbeelding een specifieke bestemmingspagina opgeven.
Mobiele URL
(optioneel)
Mobiele bestemmingspagina die klanten bereiken door op de advertentie te klikken vanaf een mobiel apparaat.
Tekst voor call-to-action Selecteer de beste call-to-action in het dropdownmenu van de creatieve tool voor advertenties. Als deze optie is ingesteld op 'Automatisch', selecteert Google Ads automatisch de call-to-action-taal om te optimaliseren voor de beste prestaties.

Meer informatie over de kwaliteitsrichtlijnen voor Discovery-advertentiemateriaal

Stap 3: Sta opstarttijd toe

Zodra uw items en boodschap zijn geplaatst, moet u de campagnes de tijd geven om op te starten. Stel een budget in dat het volume stimuleert en dat u minstens twee weken kunt gebruiken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de kosten. We raden een budget aan dat tien keer groter is dan de waarde van uw doel-CPA-bod, omdat onze modellen beter presteren naarmate ze meer gegevens verzamelen. Over het algemeen geldt het advies om pas na veertig conversies wijzigingen aan te brengen in uw campagne.

Stap 4: Gebruik automatische targeting in Discovery-advertenties

Automatische targeting breidt het bereik uit naar extra gebruikers, zodat u met Google Discovery-advertenties meer conversies kunt genereren tegen of rond dezelfde kosten per klant.

Wijzig de instellingen voor automatische targeting als volgt:

1. Klik in het navigatievenster op Discovery-advertenties of Display-campagnes.
  2. Zoek uw campagne en klik erop.
  3. Klik op de advertentiegroep waarvoor u de targeting wilt aanpassen.
  4. Klik op Doelgroepen in het navigatiemenu.
  5. Klik op het potloodpictogram Bewerken en selecteer Targeting voor advertentiegroepen bewerken.
  6. Sleep de schuifregelaar naar rechts om de doelgroepuitbreiding te vergroten.
  7. Klik op Opslaan.

Inzicht in de rapportage voor uw Discovery-campagne

De rapportage voor uw Discovery-campagnes weerspiegelt de advertentieprestaties voor meerdere Google-services met verschillende advertentie-interacties, afhankelijk van hoe en waar mensen uw advertenties zien. Uw rapportagekolommen bevatten om die reden als volgt een combinatie van advertentie-interacties:

• Engagements:De eerste klik op uw advertentie in Gmail, waarvoor kosten in rekening worden gebracht.
    • Engagementpercentage: Geeft het aantal keren aan dat mensen voor het eerst op uw advertentie in Gmail hebben geklikt, gedeeld door het aantal keren dat uw advertentie is weergegeven.
  • Klikken: Klikken die gebruikers naar uw website leiden.
    • Klikfrequentie (CTR):Geeft het aantal klikken op uw advertentie aan die gebruikers naar uw website leiden, gedeeld door het aantal keren dat uw advertentie is weergegeven.
    • Kosten per klik (CPC):Geeft de totale kosten van de campagne aan, gedeeld door de kosten van het aantal klikken op uw advertentie die gebruikers naar uw website leiden.
  • Interacties: De combinatie van alle betaalde klikken op uw Discovery-advertentie. Dit weerspiegelt klikken rechtstreeks op uw advertenties in YouTube en Discover en de eerste klik op uw advertentie in Gmail.
  • Interactiepercentage: Geeft het aantal interacties met uw advertentie aan, gedeeld door het aantal keren dat uw advertentie is weergegeven. Voor Gmail geeft deze kolom de eerste klik op uw advertentie aan.
  • Gemiddelde kosten:Geeft de daadwerkelijke gemiddelde kosten aan voor betaalde interacties met uw advertentie.