Opret og administrer Discovery-kampagner

Med Discovery-kampagner kan du dele historien om dit brand med personer på tværs af Googles feeds, når disse personer er interesserede i at finde nye produkter og tjenester.
  • Større rækkevidde: Nå ud til op til 3 mia. potentielle kunder med én og samme kampagne via feedet til YouTubes startside, feedet Afspil næste, Discover* samt fanerne Promoveringer og Sociale netværk i Gmail.
  • Spændende og relevant annoncemateriale: Giv forbrugerne inspiration, når du præsenterer dit brand eller dine produkter med visuelt inspirerende billeder, som gengives i native-format i hver enkelt Google-tjeneste.
  • Få kunderne til at handle ved at have den rigtige målgruppe: Når du kombinerer den imponerende rækkevidde og det effektive kanvas med annoncemateriale med Googles hensigtsrelaterede indsigt, bliver du i stand til at forudse, hvad dine kunder efterspørger, og opnå de ønskede resultater.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du opretter og administrerer Discovery-kampagner. Få flere oplysninger om Discovery-kampagner

*Discover er i øjeblikket ikke tilgængeligt for forbrugere i Australien, Frankrig og Tyskland.

Før du begynder

• Få samlet din annonces aktiver, f.eks. overskrifter, beskrivelser, billeder og logoer. Du kan opnå større effektivitet ved at vælge billedaktiver i topkvalitet, f.eks. inspirerende billeder og billeder af dit brand med et minimum af tekst og optimal belysning. Du kan også genanvende effektive billedaktiver og beskeder fra eksisterende kampagner på andre platforme, f.eks. kampagner via mail, videoer eller sociale medier.
  • Sørg for, at du har aktiveret tagging på hele websitet på din konto. Sørg for, at du har konfigureret konverteringssporing, og at du opfylder de konverteringsbaserede kvalifikationskrav.
  • Du skal overholde vores tilpassede annonceringspolitikker.
  • Sørg for, at dit daglige budget er mindst ti gange større end dit bud for mål-CPA.

Vejledning

Trin 1: Konfigurer din kampagne

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Kampagner på sidemenuen til venstre.
  3. Klik på plusknappen , og vælg Ny kampagne.
  4. Vælg et marketingmål – enten "Salg", "Kundeemner", "Websitetrafik" eller "Intet mål".
  5. Vælg kampagnetypen Discovery.
  6. Klik på Fortsæt.
  7. Vælg geografisk målretning og målretning efter sprog for den aktuelle kampagne.
Bemærk! Annoncerotation og frekvensbegrænsning er ikke tilgængelige for denne kampagnetype.
  1. Vælg dine målgrupper. Du kan målrette dine Discovery-kampagner mod den rigtige målgruppe på flere måder. Du kan tilføje følgende målretningsindstillinger: Tilpassede målgrupper med søgehensigt, remarketing og målretning efter målgrupper i markedet.
  2. Vælg din budstrategi, og angiv dit gennemsnitlige daglige budget. Få flere oplysninger om automatisk budgivning
  3. Klik på Gem og fortsæt.
  4. Klik på Gem.

Bemærk! Der er følgende minimumskrav med hensyn til målgruppelister (få flere oplysninger):

• Når det gælder Google Søgenetværket, skal du have haft mindst 1.000 aktive besøgende eller brugere inden for de seneste 30 dage.
  • Når det gælder YouTube, skal du have haft mindst 1.000 aktive besøgende eller brugere inden for de sidste 30 dage.
  • Når det gælder Gmail, skal du have haft mindst 100 aktive besøgende eller brugere på Displaynetværket inden for de sidste 30 dage.

Google Analytics-målgruppelister:

Tilpasset målgruppe med søgehensigt:

• Discovery-annoncer understøtter kun søgeord til Søgenetværket.

Opret dine Discovery-annoncer

1. Konfigurer din annonce med ét billede
  2. Konfigurer din karruselannonce med flere billeder

Trin 2a: Konfigurer din annonce med ét billede

Upload aktiver for at oprette din første Discovery-annonce

1. Gå til din Discovery-kampagne.
  2. Klik på Annoncer og udvidelser på sidemenuen til venstre.
  3. Klik på plusknappen , og vælg derefter Discovery-annonce.
  4. Angiv dine aktiver.

Specifikationer for Discovery-annoncer

Overskrift
(påkrævet)

Dine overskrifter er den første linje i din annonce. Overskrifter kan indeholde op til 40 tegn. Skriv overskrifter, der giver god mening sammen med alle dine beskrivelser, alle dine billeder og din landingsside. Du kan angive op til 5 overskrifter i ét annoncemateriale.

Beskrivelse
(påkrævet)
Dine beskrivelser supplerer din overskrift og opfordrer folk til at foretage en handling. Der er en tegnbegrænsning på 90 tegn. Skriv beskrivelser, der kan kombineres med alle dine overskrifter, alle dine billeder og din landingsside. Du kan angive op til 5 beskrivelser pr. annoncemateriale.
Billeder
(obligatorisk)

Der kan uploades op til 15 marketingbilleder i liggende og kvadratisk format pr. annoncematerialefil.

Specifikationer for annoncemateriale til billeder i liggende format:

• Mål: 1,91:1 (anbefales for at opnå størst mulig rækkevidde)
  • Minimumstørrelse: 600 x 314
  • Anbefalet størrelse: 1.200 x 628
  • Filstørrelse: Maks. 5 MB

Specifikationer for annoncemateriale til billeder i kvadratisk format:

• Mål: 1:1 (kvadrat)
  • Minimumstørrelse: 300 x 300
  • Anbefalet størrelse: 1.200 x 1.200
  • Filstørrelse: Maks. 5 MB

Vælg billeder, som passer godt til dine logoer, og som kan kombineres med dine overskrifter, dine beskrivelser og din landingsside.

De understøttede filtyper omfatter JPG, PNG og statisk GIF.

Du kan beskære de uploadede billeder til de påkrævede billedformater, kort efter at du har valgt dem.

Virksomhedsnavn
(obligatorisk)
Der kan kun angives ét virksomhedsnavn pr. annoncematerialefil. Der kan anvendes op til 25 tegn.
Logoer
(obligatorisk)

Upload 1:1 kvadratisk logo. Logoer afrundes i forhåndsvisning og livegengivelse for nogle af de ejendommene. De anbefalede dimensioner er 1.200 x 1.200, men logoer kan være helt ned til 128 x 128. En gennemsigtig baggrund er bedst, så længe logoet er centreret. Upload logoer, der passer godt til alle dine overskrifter, beskrivelser og billeder. Den maksimale filstørrelse er 5 MB, og bortset fra .gif accepteres de fleste gængse formater.

Du kan uploade op til fem logoer. For nogle tjenesters vedkommende, f.eks. Gmail, bliver kvadratiske logoer afrundet til cirkler i forhåndsvisning af annoncer og ved livegengivelse.

Specifikationer for annoncemateriale til logoer:

• Mål: 1:1 (kvadrat)
  • Minimumstørrelse: 144 x 144
  • Anbefalet størrelse: 1.200 x 1.200
  • Filstørrelse: Maks. 150 kB

Anbefalinger:

• En gennemsigtig baggrund med logoet i midten
  • Logoer, der passer godt til dine overskrifter, beskrivelser og billeder
  • Bortset fra .gif accepteres de fleste gængse formater
Endelig webadresse
(obligatorisk)
Den standardlandingsside, som kunderne bliver ført videre til, når de klikker på annoncen.
Tekst med opfordring til handling Vælg den bedste opfordring til handling på rullelisten i værktøjet til annonceoprettelse. Hvis indstillingen "Automatisk" er valgt, vælges der automatisk sprog for opfordringer til handling i Google Ads med henblik på at opnå størst mulig effektivitet.

Se retningslinjerne for kvaliteten af aktiver til annoncemateriale til Discovery-annoncer

Hvis du gerne vil generere endnu et sæt aktivparringer, kan du oprette en ny annonce senere. De aktiver, som du angiver i den enkelte annonce, kan kun bruges i den pågældende annonce.

Trin 2b: Konfigurer din karruselannonce med flere billeder

Vælg billeder eller en karrusel for at oprette din første Discovery-annonce

1. Gå til din Discovery-kampagne.
  2. Klik på Annoncer og udvidelser på sidemenuen til venstre.
  3. Klik på plusknappen , og vælg derefter Discovery-annonce eller Discovery-karruselannonce.
  4. Angiv aktivet.

Specifikationer for aktiver til Discovery-karruselannoncer

Bemærk! Hvis mindst ét kort er blevet afvist, markeres kolonnen for annoncestatus som "Godkendt (begrænset)", og inden for 24 timer ændres dette til "Afvist". Dette er et kendt problem, som snart bliver løst. I så fald bliver annoncen ikke vist.

Overskrift
(påkrævet)

Dine overskrifter er den første linje i din annonce. Overskrifter kan indeholde op til 40 tegn. Du kan angive en overskrift for hvert billede.

Beskrivelse
(påkrævet)
Dine beskrivelser supplerer din overskrift og opfordrer folk til at foretage en handling. Der er en tegnbegrænsning på 90 tegn. Du kan ikke skrive en beskrivelse til hvert billede. Du skal i stedet skrive beskrivelser, der kan kombineres med alle dine overskrifter og billeder samt din landingsside.
Kortbilleder
(mindst to kort og højst ti)

Der kan uploades billeder i liggende format og kvadratiske billeder.

Specifikationer for annoncemateriale til billeder i liggende format:

• Mål: 1,91:1
  • Minimumstørrelse: 600 x 314
  • Anbefalet størrelse: 1.200 x 628
  • Filstørrelse: Maks. 5 MB

Specifikationer for annoncemateriale til billeder i kvadratisk format:

• Mål: 1:1 (da det er et kvadrat)
  • Minimumstørrelse: 300 x 300
  • Anbefalet størrelse: 1.200 x 1.200
  • Filstørrelse: 5 MB (understøttes ikke i Discover)

Der skal bruges samme billedformat til alle kort.

Virksomhedsnavn
(obligatorisk)
Der kan kun angives ét virksomhedsnavn pr. annoncematerialefil. Der kan anvendes op til 25 tegn.
Logoer
(obligatorisk)

For nogle tjenesters vedkommende, f.eks. Gmail, bliver kvadratiske logoer afrundet til cirkler i forhåndsvisning af annoncer og ved livegengivelse.

Specifikationer for annoncemateriale til logoer:

• Mål: 1:1 (da det er et kvadrat)
  • Minimumstørrelse: 144 x 144
  • Anbefalet størrelse: 1.200 x 1.200
  • Filstørrelse: Maks. 150 kB

Anbefalinger:

• En gennemsigtig baggrund med logoet i midten
  • Logoer, der passer godt til dine overskrifter, beskrivelser og billeder
  • Bortset fra .gif accepteres de fleste gængse formater
Endelig webadresse
(obligatorisk)
Den standardlandingsside, som kunderne bliver ført videre til, når de klikker på annoncen. Du kan angive en specifik landingsside for hvert billede.
Mobilwebadresse
(valgfrit)
Den mobillandingsside, som kunderne bliver ført videre til, når de klikker på annoncen på en mobilenhed.
Tekst med opfordring til handling Vælg den bedste opfordring til handling på rullelisten i værktøjet til annonceoprettelse. Hvis indstillingen "Automatisk" er valgt, vælges der automatisk sprog for opfordringer til handling i Google Ads med henblik på at opnå størst mulig effektivitet.

Se retningslinjerne for kvaliteten af aktiver til annoncemateriale til Discovery-annoncer

Trin 3: Tillad udviklingstid

Når først dine aktiver og dit budskab er på plads, bør du give kampagnerne tid til at udvikle sig. Angiv et budget, som sikrer dig størst mulig volumen, men som du har det godt med at lade køre i mindst to uger. Vi anbefaler et budget, der er ti gange større end det beløb, du har valgt som dit bud for mål-CPA, eftersom vores modeller bliver mere effektive, jo flere data der indsamles. Som tommelfingerregel skal du vente med at foretage ændringer af din kampagne, indtil du har opnået 40 konverteringer.

Trin 4: Brug automatisk målretning i Discovery-annoncer

Med automatisk målretning i discovery-annoncer kan du øge din rækkevidde og nå ud til flere brugere med henblik på at generere flere konverteringer til omtrent samme pris pr. kunde.

Sådan ændrer du dine indstillinger for automatisk målretning:

1. Klik på Discovery-annoncer eller Displaykampagner i navigationspanelet.
  2. Find den relevante kampagne, og klik på den.
  3. Klik på den annoncegruppe, du vil justere målretning for.
  4. Klik på Målgrupper i navigationsmenuen.
  5. Klik på blyantikonet Rediger, og vælg Rediger annoncegruppemålretning.
  6. Træk kontrolelementet mod højre for at øge målgruppeudvidelse.
  7. Klik på Gem.

Forstå din rapportering om Discovery-kampagner

Rapportering for dine Discovery-kampagner afspejler annonceeffektiviteten på tværs af flere Google-tjenester med forskellige annonceinteraktioner, afhængigt af hvordan og hvor folk ser dine annoncer. Derfor vil dine rapporteringskolonner afspejle en kombination af annonceinteraktioner på følgende måde:

• Engagementer: Det første klik på din annonce i Gmail, som du bliver debiteret for.
    • Engagementsrate: Dette er det antal gange, der først er blevet klikket på din annonce i Gmail, divideret med det antal gange, din annonce blev vist.
  • Antal klik: De klik, der har ført brugerne videre til dit website.
    • Klikrate (CTR, click-through rate): Dette er det antal klik på din annonce, der har ført brugerne videre til dit website, divideret med det antal gange, din annonce blev vist.
    • Gennemsnitlig pris pr. klik (CPC, cost-per-click): Dette er den samlede pris for kampagnen divideret med det antal klik på din annonce, der har ført brugerne videre til dit website.
  • Interaktioner: Det samlede antal betalte klik på din Discovery-annonce. Dette afspejler klik direkte på dine annoncer på YouTube og Discover og det første klik på din annonce i Gmail.
  • Interaktionsrate: Dette er antallet af interaktioner med din annonce divideret med det antal gange, din annonce blev vist. I Gmail afspejler denne kolonne det første klik på din annonce.
  • Gennemsnitlig pris: Dette er den faktiske gennemsnitspris for betalte interaktioner med din annonce.