Het maximale uit uw app-campagne halen

Met app-campagnes kunt u uw apps eenvoudig promoten via de meestgebruikte services van Google, waaronder Google Zoeken, Google Play, YouTube en het Google Display Netwerk. In dit artikel worden de beste manieren besproken om uw app-campagnes in te stellen en te beheren, zodat ze zo goed mogelijk presteren.

Instellen, bieden en onderhoud

Als u een succesvolle app-campagne wilt uitvoeren, is het belangrijk de juiste marketingdoelen in te stellen en de meest effectieve biedingen en budgetten te gebruiken.

Campagne instellen

Houd als u een app-campagne instelt rekening met dit:

• Uw marketingdoelen: Bepaal of u wilt dat mensen uw app downloaden, een specifieke actie in uw app uitvoeren of iets anders doen.

• Gebeurtenissen: Stuur gebeurtenissen die u in uw app bijhoudt terug naar Google Ads en overweeg andere gebeurtenissen bij te houden die als proxy voor uw gewenste gebeurtenis kunnen dienen. Meer informatie over conversies bijhouden voor mobiele apps

• Opvoeren: Houd rekening met conversievertraging. Het kan een paar dagen duren voordat app-campagnes gegevens verzamelen. Als u ziet dat de kosten per installatie (CPI) al vroegtijdig hoog zijn, moet u rekening houden met conversievertragingen en een realistische conversieperiode instellen. Meer informatie over Conversies bijhouden

• Concurrerende campagnes: Zorg dat u geen app-campagnes uitvoert op dezelfde geografische locatie, omdat dit ertoe kan leiden dat uw campagnes met elkaar concurreren.

• Budget: Zorg ervoor dat u genoeg budget heeft toegewezen, zodat uw campagne kan groeien.

Bieden

Houd bij het instellen van biedingen voor uw app-campagne rekening met het volgende:

• Conversievertraging: Houd rekening met conversievertraging wanneer u de prestaties van uw campagne evalueert. Tijdens de eerste paar dagen (of zelfs weken) van een campagne kan de CPI te hoog zijn.

• Aangepaste CPI view-through-conversie (VTC): Overweeg om uw aangepaste CPI te berekenen door VTC's toe te voegen aan uw CPI-vergelijking. Meer informatie over view-through-conversies

• Aanbevolen biedingen: Stel uw gemiddelde dagbudget in op vijftig keer uw doel-CPI, of tien keer uw doel-CPA.

Meer informatie over biedingen in app-campagnes

Onderhoud

Als uw app-campagne actief is, moet u deze goed onderhouden voor de beste prestaties. We raden u dit aan:

• Wijzig het campagnetype na de start van de campagne niet van bijvoorbeeld Installatievolume in Installatieacties.

• Breng geen ingrijpende wijzigingen aan in uw campagne, bijvoorbeeld door het budget of uw CPI met meer dan 20% te wijzigen.

• Beperk de doelgroep van uw campagne niet door te veel locaties, plaatsingen of mobiele categorieën uit te sluiten of door andere targetingopties te gebruiken.

Componenten

Bestanden voor advertentiemateriaal vormen het gezicht van uw app-campagne. Ze zijn wat uw potentiële klanten als eerste te zien krijgen. Zorg er dus voor dat uw advertentie zo effectief mogelijk is. Het is belangrijk dat u meerdere verschillende componenten uploadt voor uw app-campagne om ervoor te zorgen dat de juiste mensen de juiste advertenties te zien krijgen. Het is ook nuttig om te weten hoe het componentrapport voor app-campagnes werkt.

Videocomponenten

Het is uitermate belangrijk voor het succes van uw app-campagne dat u verschillende videocomponenten heeft. Lever in ieder geval:

• Video's van verschillende lengten

• Video's met verschillende standen, zoals verticaal, vierkant en liggend (de ideale beeldverhoudingen zijn 16:9, 1:1 en 2:3; houd er rekening mee dat staande video's een 60% hoger conversiepercentage hebben dan liggende video's)

• Video's waarin gameplay of app-gebruik wordt getoond en die een duidelijke call-to-action bevatten, zoals 'Downloaden' of 'Nu installeren'

Componentrapportage

Met componentrapportage kunt u de kosten, klikfrequentie (CTR), CPI en andere gegevens voor uw componenten op één centrale plek bekijken. Het componentrapport bevat 5 verschillende classificaties: Wachten, Leren, Laag, Goed en Beste. Deze classificaties zijn relatief ten opzichte van de andere componenten in uw campagne. We raden u dit aan:

• Voeg meer componenten toe in plaats componenten met de classificatie Goed of Laag te verwijderen. Het is beter om 2 componenten te hebben dan 1, zelfs als de classificatie Goed of Laag is.

• Check of wijzig de periode voor het rapport als u dubieuze gegevens of een 0 ziet in een van de gegevenskolommen.

• Houd er rekening mee dat er soms sprake is van een conversie zonder een klik, bijvoorbeeld als u een lange view-through-conversieperiode heeft.

Andere componenten

U kunt tekstcomponenten afzonderlijk gebruiken of combineren met andere componenten (zoals een liggende afbeelding om een native-advertentie te maken). Vergeet het volgende niet:

• Gebruik alle vier tekstregels wanneer u een campagne instelt.

• Zorg ervoor dat uw tekstcomponenten niet meer dan 1 uitroepteken (!) bevatten, zodat ze ons redactioneel beleid niet schenden.

• Check uw HTML5-componenten met de HTML5-validatietool voor Google Ads voordat u een HTML5-advertentie uploadt. Meer informatie over HTML5 voor app-campagnes

• Upload vier afzonderlijke tekstregels, twintig afbeeldingen en twintig video's en gebruik meerdere beeldverhoudingen en afbeeldingsformaten.

Meting

Voor het succes van uw app-campagne is het van cruciaal belang dat u de juiste instellingen gebruikt voor meten en gebeurtenissen bijhouden. We raden u dit aan:

Gebeurtenissen

Als u in-app-gebeurtenissen verzendt naar Google Ads, verhoogt dit de slagingskans van uw campagne, omdat u het systeem meer gegevens biedt. Denk aan het volgende:

• Gebeurtenissen: Houd in elk geval installaties en ten minste één in-app-gebeurtenis bij. Bij voorkeur houdt u meerdere gebeurtenissen bij, waaronder gebeurtenissen die inkomsten genereren.

• Tijdlijn: Zorg dat de conversieperiode voor Google Ads overeenkomt met de perioden die u heeft ingesteld in uw systeem van derden. Voor de meeste externe providers is de standaard dertig dagen.

• Aantal: Bepaal of u een gebeurtenis alleen de eerste keer dat deze plaatsvindt of elke keer wilt tellen.