Konfigurer rapporter om tapte besøk

I rapporten om tapte besøk kan du se informasjon om muligheter du har hatt til å annonsere på Google Ads, som du har gått glipp av. Hensikten med denne rapporten er at du skal kunne identifisere og så kommunisere med potensielle kunder som kan være interessert i å besøke de fysiske bedriftsbeliggenhetene dine. Du får se hvor mange søkeord, klikk og butikkbesøk som falt i hendene på andre annonsører fordi annonsene deres – ikke dine – ble vist som svar på relevante lokale søk. Med utgangspunkt i denne informasjonen kan du optimalisere budsjettet ditt og budgivningen din og gjøre disse tapte mulighetene om til økt kundetrafikk.

Det er bare kvalifiserte annonsører som har tilgang til rapporter om tapte besøk.

Sånn kan du konfigurere rapporter om tapte besøk

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Søkekampanjer i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Velg Steder fra sidemenyen til venstre.
  4. Klikk på Geografisk rapport-rullegardinmenyen i undersidemenyen øverst, og velg så Rapport om tapte besøk.

Om resultater

I rapporten om tapte besøk finner du disse beregningene:

Kolonnenavn Betydning
Tapte søk

Her finner du lokale søkeord som er relevante for deg. Du får se hvor mange ganger disse søkene førte til at andre annonsører fikk vist annonsene sine, uten at du selv fikk vist noen konkurrerende annonse.

Tapte klikk Du får se hvor mange klikk som forekom på andre annonsørers annonser i de tilfellene der du tapte søk og ikke fikk vist noen konkurrerende annonse.
Tapte besøk Du får se hvor mange ganger brukere besøkte andre annonsørers fysiske butikker i de tilfellene der du tapte klikk og ikke fikk vist noen konkurrerende annonse.

Hvis du vil sikre at annonsene dine blir vist etter relevante lokale søk, kan du bruke funksjoner som budjusteringer for steder for å øke sannsynligheten for at du når ut til kunder som befinner seg i nærheten av butikkene dine. Påse også at kampanjene dine ikke er begrenset av budsjettet.