Lokale concurrerende bezoeken en zoektermen bekijken

In het rapport voor lokale concurrerende bezoeken en het rapport voor lokale concurrerende zoektermen ziet u de advertentiemogelijkheden die u op Google Ads heeft gemist. Met behulp van deze rapporten kunt u contact leggen met potentiële klanten die mogelijk uw bedrijfslocaties willen bezoeken.

In de rapporten wordt het aantal zoekopdrachten, klikken en winkelbezoeken weergegeven dat naar andere adverteerders is gegaan omdat hun advertenties wel werden weergegeven voor een relevante lokale zoekopdracht, maar uw advertenties niet. Aan de hand van deze informatie kunt u uw budget, biedingen en zoekwoorden optimaliseren zodat u deze mogelijkheden niet meer misloopt.

Het rapport voor lokale concurrerende bezoeken en het rapport voor lokale concurrerende zoektermen zijn alleen beschikbaar voor in aanmerking komende adverteerders die voldoen aan onze privacydrempelwaarden.

Praktische tips

• Aan de hand van het rapport voor lokale concurrerende zoektermen kunt u zoektermen vinden die concurrerende zoekopdrachten, klikken en bezoeken genereren. Overweeg deze zoektermen toe te voegen als zoekwoorden om de kans te vergroten dat u klanten naar uw winkellocaties leidt.
  • Schakel 'Slim bieden' voor winkelbezoeken in in campagnes die de nieuwe zoekwoorden gebruiken.
  • Zorg ervoor dat uw campagne niet wordt beperkt door het budget.

Instructies

Een rapport voor lokale concurrerende bezoeken instellen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het navigatievenster aan de linkerkant op Alle campagnes.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Locaties.
  4. Klik op Rapport voor lokale concurrerende bezoeken.

Een rapport voor lokale concurrerende zoektermen instellen

1. Klik in Google Ads op Alle campagnes.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Zoekwoorden.
  3. Klik op Lokale concurrerende zoektermen.

Inzicht in uw rapporten

Het rapport voor lokale concurrerende bezoeken en het rapport voor lokale concurrerende zoektermen bevatten de volgende statistieken:

Naam van statistiek Beschrijving van statistiek
Zoekterm Alleen beschikbaar in het rapport voor lokale concurrerende zoektermen. Dit zijn de zoektermen die mensen op Google hebben ingevoerd voor een zoekopdracht.
Lokale concurrerende zoekopdrachten

Dit zijn lokale zoekopdrachten die relevant voor u zijn. Voor deze zoekopdrachten ziet u het aantal keren dat advertenties van andere adverteerders wel werden weergegeven, maar concurrerende advertenties van u niet.

Lokale concurrerende klikken Voor de zoekopdrachten waarbij geen concurrerende advertentie van u werd weergegeven, ziet u het aantal klikken op de advertenties van andere adverteerders.
Lokale concurrerende bezoeken Voor de klikken waarbij geen concurrerende advertentie van u werd weergegeven, ziet u het aantal bezoeken van gebruikers aan de fysieke winkels van andere adverteerders dat werd gegenereerd door die klikken.