Een rapport voor gemiste bezoeken instellen

Het rapport 'Gemiste bezoeken' bevat de advertentiemogelijkheden die u op Google Ads heeft gemist en waarmee u potentiële klanten had kunnen bereiken die mogelijk uw fysieke bedrijfslocaties willen bezoeken. U ziet het aantal zoekopdrachten, klikken en winkelbezoeken dat naar andere adverteerders is gegaan, omdat hun advertenties wel werden weergegeven voor een relevante lokale zoekopdracht, maar uw advertentie niet. Aan de hand van deze informatie kunt u uw budget en biedingen optimaliseren zodat u enkele van die gemiste mogelijkheden alsnog kunt benutten.

Het rapport 'Gemiste bezoeken' is alleen beschikbaar voor in aanmerking komende adverteerders.

Het rapport 'Gemiste bezoeken' instellen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het navigatievenster aan de linkerkant op Campagnes in het zoeknetwerk.
  3. Selecteer Locaties in het paginamenu aan de linkerkant.
  4. Klik in het submenu bovenaan op het dropdownmenu Geografisch rapport en selecteer vervolgens het rapport 'Gemiste bezoeken'.

Over uw resultaten

Het rapport 'Gemiste bezoeken' bevat de volgende statistieken:

Naam van kolom Wat dit betekent
Gemiste zoekopdrachten

Dit zijn lokale zoekopdrachten die voor u relevant zijn. Voor deze zoekopdrachten ziet u het aantal keren dat advertenties van andere adverteerders wel werden weergegeven, maar concurrerende advertenties van u niet.

Gemiste klikken Voor de gemiste zoekopdrachten waarbij geen concurrerende advertentie van u werd weergegeven, ziet u het aantal klikken op de advertenties van andere adverteerders.
Gemiste bezoeken Voor de gemiste klikken waarbij geen concurrerende advertentie van u werd weergegeven, ziet u het aantal bezoeken van gebruikers aan de fysieke winkels van andere adverteerders dat werd gegenereerd door die klikken.

Als u uw advertenties wilt weergegeven voor relevante lokale zoekopdrachten, gebruikt u functies zoals bodaanpassingen voor locaties om de kans te vergroten dat u klanten in de buurt van uw winkels bereikt. Zorg er ook voor dat uw campagnes niet worden beperkt door het budget.