Kampanjatason konversioasetuksen käyttöönotto

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten otat Google Ads ‑kampanjoissasi käyttöön kampanjatason konversioasetuksen.

Kampanjatason konversioasetuksella voit ohittaa tilitason Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksen ja määrittää konversiotapahtumat tietylle kampanjalle (tai kampanjaryhmälle). Konversiot-sarakkeessa näkyy konversiotapahtuma, jolle haluat optimoida kampanjan ja jota käytetään Smart Biddingissa. Muut konversiot raportoidaan Kaikki konversiot ‑sarakkeessa, eikä niitä käytetä hintatarjousmalleissa.

Kampanjatason konversioasetus on käytettävissä Haku- ja Display-kampanjoissa.

Huom. Jos mahdollista, valitse tilitason Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetus päätavoitteesi mukaiseksi, koska tätä asetusta käytetään oletuksena kaikissa uusissa kampanjoissa.

Edut

Valitsemalla konversiotapahtumat kampanjakohtaisesti voit vaikuttaa tarkemmin siihen, mitä konversioita kunkin kampanjan Konversiot-sarakkeessa näytetään. Tästä on hyötyä esimerkiksi silloin, kun

• sinulla on kampanjoita, joilla on erilliset markkinointibudjetit ja joilla pyritään erilaisiin konversioihin
  • sinulla on kampanjoita, joiden konversioiden laajuus on sama, joko samalla tilillä tai useilla samaan hallinnoijan tiliin kuuluvilla tileillä (MCC-tilin alaista konversioseurantaa käytettäessä).
Huom. Jos sinulla on useita konversiotapahtumia, jotka tuottavat erilaista arvoa yrityksellesi, älä käytä kampanjatason konversioasetusta. Raportoi sen sijaan kaikki tapahtumat tilitason Konversiot-sarakkeessa ja käytä Tavoiteltu mainostuotto- tai Maksimoi konversioarvo ‑hintatarjousstrategiaa, jossa kullekin tapahtumalle on määritetty erilainen arvo. Näin voit optimoida kampanjan tehokkaasti menettämättä yhtään dataa.

Esimerkki: Myyt verkkosivustollasi kenkiä ja vaatteita ja seuraat kahdenlaisia konversiotapahtumia: kenkämyyntiä ja vaatemyyntiä. Sinulla on useita kenkien ystäville kohdistettuja kampanjoita ja lisäksi vaatteiden ostajille kohdistettuja kampanjoita. Voisit harkita kampanjatason konversioasetuksen käyttämistä, jolloin kenkäkampanjoihin sisällytettäisiin vain kenkäostokset, mutta tämä ei ole suositeltavaa. On nimittäin todennäköistä, että alun perin kenkiä etsineet asiakkaat klikkaavat mainostasi mutta löytävätkin sivustoltasi mieluisan vaatteen ja ostavat sen kenkien sijaan tai niiden lisäksi.

Jos käytät kampanjatason konversioasetusta, automaattinen hintatarjousstrategia ei kampanjaa optimoidessaan huomioi näiden arvokkaiden asiakkaiden vaateostoskonversioita, jolloin yrityksesi kokonaismyynti laskee. Käytä sen sijaan Tavoiteltu mainostuotto ‑hintatarjousstrategiaa ja määritä kenkä- ja vaateostoksille sopivat konversioarvot sen perusteella, kuinka arvokkaita ne ovat yrityksellesi.

Konversioasetuksen käyttäminen Smart Biddingin kanssa

Smart Bidding (mukaan lukien CPA-tavoite- ja Tavoiteltu mainostuotto ‑hintatarjousstrategiat) huomioi vain Konversiot-sarakkeessa raportoidut konversiot optimoidessaan kampanjaa tavoitteesi mukaisesti. Jos teet muutoksia konversioasetuksiisi, koneoppimiseen perustuvilla hintatarjousmalleilla kestää jonkin aikaa sopeutua muutoksiin. Tämä koskee sekä tili- että kampanjatasoa. Jos päätät muuttaa konversiotapahtumia kampanjatasolla konversioasetuksen avulla, päivitä tavoitteesi vähitellen, jotta hintatarjousmallit ehtivät sopeutua raportoitavaan konversiodataan. Muutoin kulutukseen saattaa tulla ei-toivottuja vaihteluita.

Esimerkki: Olet sisällyttänyt tilitasolla Konversiot-sarakkeeseen ostokset, joiden aiempi toimintakohtainen hinta (CPA) on 100 €. Haluat kokeilla yhdessä kampanjassa rekisteröitymisten sisällyttämistä Konversiot-sarakkeeseen ostosten sijasta. Rekisteröitymiset ovat tavallisempia, joten niiden CPA on pienempi. Kun muutat kampanjatason konversioasetusta siten, että Konversiot-sarakkeeseen sisällytetään vain rekisteröitymiset, älä määritä heti huomattavasti alhaisempaa CPA-tavoitetta vaan laske sitä vähitellen, jotta kampanjan kulutus pysyy suhteellisen vakaana.

Konversiotapahtumajoukot

Jos valitset kampanjatasolla tietyt konversiotapahtumat ja haluat optimoida useamman kuin yhden tapahtuman, sinua pyydetään valitsemaan tai luomaan konversiotapahtumajoukko. Näiden joukkojen avulla hintatarjousmallit voivat oppia eri kampanjoista, joten suosittelemme, että käytät aina kampanjoissa samaa joukkoa tai että käytät mahdollisuuksien mukaan tilitason Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetusta.

Ohjeet

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse haluamassasi kampanjassa Asetukset.
  3. Klikkaa Lisäasetukset-kohdasta Konversiot.
  4. Klikkaa Valitse tämän kampanjan konversiotapahtumat.
  5. Klikkaa Valitse konversiotapahtumat.
  6. Valitse vasemmalla olevasta luettelosta haluamasi konversiotapahtumat.
  7. Jos valitset useamman kuin yhden konversiotapahtuman, lisää uudelle konversiotapahtumajoukolle kuvaava nimi, jotta voit tunnistaa tapahtumajoukon muita kampanjoita määrittäessäsi.
  8. Klikkaa Luo konversiotapahtumajoukko.
  9. Klikkaa Tallenna.

Voit muokata useiden kampanjoiden konversioasetuksia kerralla kampanjataulukosta.

Ohjeet

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Siirry Kampanjat-taulukkoon.
  3. Valitse kampanjat, joiden kampanjatason konversioasetusta haluat muokata.
  4. Klikkaa Muokkaa.
  5. Valitse avattavasta valikosta Muuta konversioasetuksia.

Voit lisätä kampanjataulukkoon Konversioasetus-sarakkeen, jotta näet yhdellä silmäyksellä, mitä konversioasetusta kampanjoissa käytetään.

Ohjeet

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Kampanjat.
  3. Klikkaa sarakekuvaketta Sarakkeet.
  4. Klikkaa Muokkaa sarakkeita.
  5. Klikkaa Attribuutit.
  6. Valitse Konversioasetus.
  7. Klikkaa Käytä.