Verticale videoadvertenties nu beschikbaar voor TrueView- en universele app-campagnes op YouTube

12 september 2018

Wereldwijd vindt meer dan zeventig procent van de kijktijd op YouTube plaats op mobiele apparaten1. Als u deze kijkers effectief wilt betrekken bij TrueView- en universele app-campagnes, is het belangrijk dat u zich aanpast aan hun kijkgedrag en verschillende videoadvertenties maakt, waaronder vierkante en verticale video's.

We lanceren verticale videoadvertenties om kijkers een vloeiendere mobiele gebruikerservaring te bieden. Met verticale videoadvertenties voor universele app- en TrueView-campagnes op YouTube kunt u een verticale video uploaden. Wanneer een kijker de advertentie op zijn mobiele apparaat ziet, wordt de videospeler uitgevouwen op basis van de afmetingen van de video.

Verticale videoadvertenties bieden een groot, mooi canvas om uw boodschap op mobiele apparaten weer te geven en maken engagement met uw klanten mogelijk op een manier die bij hun kijkvoorkeuren past. U kunt hiermee ook heel goed horizontale video's aanvullen. We raden u aan zowel verticale als horizontale video-items toe te voegen aan dezelfde campagne voor maximale merkimpact.

Hyundai maakte onlangs verticale YouTube-videoadvertenties voor een testrit, in combinatie met horizontale video-items, om een volledig nieuw SUV-model op de markt te introduceren. Het resultaat: een toename van 33% in het merkbewustzijn en een stijging van bijna 12% in overweging.

U kunt hier meer informatie over de technische specificaties en praktische tips voor verticale videoadvertenties vinden.

Gepost door Ali Miller, Group Product Manager, Videoadvertenties

1. Interne gegevens van YouTube, wereldwijd, april 2017-maart 2018, 'mobiel' omvat mobiele apparaten en tablets