Om smarta displaykampanjer med betalning för konverteringar

Smarta displaykampanjer med betalning för konverteringar har färre behörighetskrav och lite extra hjälp för att du ska få ut så mycket som möjligt av Display-nätverket. När din kampanj har tillräckligt många konverteringar uppgraderas den automatiskt till en komplett smart displaykampanj.

Hur fungerar det?

Om du har ställt in konverteringsspårning och ditt konto har fått minst fem konverteringar under de senaste 30 dagarna* kan du skapa en smart displaykampanj med betalning för konverteringar. Budget och mål-CPA begränsas tills ditt konto når 50 konverteringar inom en 30-dagarsperiod.

Anvisningar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer på sidmenyn.
  3. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  4. Välj Display-nätverket.
  5. Välj målet Få kunderna att handla.
  6. Välj Skapa en smart displaykampanj.
    • Meddelandet ”Betala för konvertering, inte klick. Läs mer” visas.
  7. Klicka på Fortsätt.
  8. Leta upp rubriken Betala för i avsnittet Budgivning och välj Konverteringar.
  9. Klicka på Spara och fortsätt.

Behörighetskrav

1. Konverteringsspårning har aktiverats.
  2. Ditt konto har fått minst fem konverteringar under de senaste 30 dagarna.
    • Obs! Om ditt konto har fått mer än 50 konverteringar under de senaste 30 dagarna är du kvalificerad för en komplett smart displaykampanj.
  3. Faktura på minst 100 USD betald på MCC-/kontonivå.
  4. Du använder inte offlinekonvertering för import.

CPA-gräns

Du kan ställa in en mål-CPA som är lägre än 200 USD (eller motsvarande i lokal valuta) för dina smarta displaykampanjer med betalning för konverteringar. Om du anger en CPA som är högre än 200 USD (eller motsvarande i lokal valuta) visas ett varningsmeddelande i användargränssnittet och du faktureras det högre CPA-beloppet som du angav. För att optimera din budget kan du minska mål-CPA till under 200 USD (eller motsvarande i lokal valuta) för dina smarta displaykampanjer.

Budgetgräns

Daglig budget är begränsad till 200 USD (eller motsvarande i lokal valuta) för din smarta displaykampanj tills ditt konto får 50 konverteringar under de senaste 30 dagarna.

Vanliga frågor

1. Varför visas min status för kampanjbudstrategi som Kvalificerad (begränsad)?
    • Din smarta displaykampanj körs med en begränsad CPA och budget eftersom ditt konto inte har fått 50 konverteringar under de senaste 30 dagarna. Du kan anpassa bud och budget när ditt konto har fått 50 konverteringar under de senaste 30 dagarna och kampanjen har uppgraderats till en komplett smart displaykampanj.
  2. Hur kan jag ta reda på om jag är kvalificerad för smarta displaykampanjer med betalning för konverteringar i Google Ads?
    • Du ser ett alternativ för att skapa en smart displaykampanj med raden ”Betala för konvertering, inte klick. Läs mer”. Detta är endast tillgängligt om ditt konto är kvalificerat enligt kraven ovan.
  3. Jag har uppfyllt alla ovanstående krav för att använda smarta displaykampanjer med betalning för konverteringar, men jag ser inte ett alternativ för det i Google Ads.
    • Ditt konto kanske inte är kvalificerat för den här funktionen. Om ditt konto är kvalificerat eller inte bestäms av en mängd olika faktorer som kan ändras från dag till dag.

* Tips: Om ditt konto har mer än 50 konverteringar under de senaste 30 dagarna kan du istället använda en komplett smart displaykampanj.