Konversioista maksaminen Display-kampanjoissa

Display-kampanjassa voit halutessasi maksaa konversioista klikkausten tai interaktioiden sijaan. Tämä tarkoittaa, että maksat vain, kun asiakas konvertoituu sivustollasi tai sovelluksessasi.

Muista, että konversioista maksaminen on käytettävissä vain vaatimustemme mukaisilla Google Ads ‑tileillä. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa konversioista maksamisen käyttöön Display-kampanjoissa.

Näin se toimii

Konversioista maksettaessa käytössä on sama hintatarjousalgoritmi kuin klikkauksista tai interaktioista maksettaessa.

• Konversioista maksaminen toimii CPA-tavoitteen hintatarjousstrategian kanssa. Klikkausten tai interaktioiden sijaan sinua laskutetaan saamistasi konversioista CPA-tavoitteesi mukaisesti.
Jos CPA-tavoitteesi on esimerkiksi 10 € ja saat kuukauden aikana 10 konversiota, sinulta laskutetaan 100 €.
  • Sinua ei veloiteta konversioon johtaneista impressioista, interaktioista tai klikkauksista.
  • Sinua veloitetaan impressiohetken CPA-hinnan mukaan.
Huom. Konversiot raportoidaan klikkaus- tai interaktiohetken perusteella. Jos konversio tapahtuu muutama päivä mainosinteraktion jälkeen ja laskutuskausi päättyy tällä välin, sinua veloitetaan konversiosta muutamaa päivää aiemmin.

Ennen kuin aloitat

Vaikka konversioista maksaminen näkyisi Google Adsissa yhtenä vaihtoehtona, tilisi ei välttämättä täytä kelpoisuusvaatimuksia. Seuraavassa on joitakin yleisiä syitä siihen, miksi tiliä ei välttämättä kelpuuteta:

Konversiotapahtuma ei täytä ehtoja

Jos haluat käyttää konversioista maksamista, sulje toimipistekäynti-konversiotapahtuma pois konversioraportoinnista:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Yhteenveto.
  4. Klikkaa muokattavan konversiotapahtuman nimeä.
  5. Klikkaa Muokkaa asetuksia.
  6. Klikkaa Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen.
  7. Poista ruudun valinta, niin konversiotapahtuma suljetaan pois Konversiot-sarakkeesta.
  8. Valitse Tallenna ja sitten Valmis. Konversiotapahtuman kohdalla "Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen" ‑sarakkeessa pitäisi nyt lukea "Ei".

Konversioviiveet

Et voi käyttää konversioista maksamista, jos konversioviive (klikkauksen ja konversion välinen aika) on yli seitsemän päivää.

Jos olet ottanut konversioseurannan käyttöön, voit katsoa konversioviiveraporteista, kuinka pitkä aika mainoksiasi näkeviltä asiakkailta menee konvertoitumiseen. Löydät konversioviiveraportit näin:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta Kampanjat, Mainosryhmät tai Avainsanat.
  3. Tarkista, että raportin aikaväli päättyy vähintään 30 päivän kuluttua kampanjan alkamispäivästä (tai myöhemmin, jos konversioikkuna on pidempi). Näin varmistat, että raportissa on kattavasti konversiodataa. Voit muuttaa aikaväliä sivun oikeassa yläkulmassa olevasta valitsimesta.
  4. Klikkaa segmentointikuvaketta ja valitse sitten Konversiot > Konversioviive päivinä. Raportin konversiosarakkeet ryhmitellään enintään 19 riville.

Tili ei täytä ehtoja, mutta syytä ei ole ilmoitettu

On mahdollista, että tilisi ei täytä konversioista maksamisen ehtoja syistä, joita ei ole ilmoitettu Google Adsissa. Tällöin saat Google Adsissa seuraavan virheilmoituksen: "Tililläsi ei voi käyttää konversioista maksamista".

Muutosten tekeminen tässä mainittujen ongelmien korjaamiseksi ei takaa, että tili täyttää ehdot. Ehtojen täyttämiseen vaikuttavat monet eri tekijät (kuten sovellusliittymä), ja tilanne voi muuttua päivittäin.

Konversioita koskevat vaatimukset

Tililläsi on oltava yli 100 konversiota 30 viime päivän ajalta, jotta voit käyttää konversioista maksamista. Lisäksi edellytetään, että yli 90 % konversioista tapahtuu alle seitsemän päivän kuluessa mainoksen klikkaamisesta. Jos konvertoitumiseen menee usein yli viikko mainoksen klikkaamisen jälkeen, et voi käyttää konversioista maksamista.

Muista, että konversioiden raportoinnin ja veloituksen välillä saattaa olla pieni viive. Lue lisää konversioviiveestä ja konversioikkunoista.

CPA-rajoitus

Konversioista maksettaessa voit asettaa kampanjoiden ja mainosryhmien CPA-tavoitteeksi korkeintaan 200 $ (tai vastaavan summan paikallisessa valuutassa). Jos CPA-tavoitteesi ylittää tämän rajan, näet käyttöliittymässä varoituksen ja sinulta veloitetaan asettamasi suurempi summa. Jotta sinua ei veloiteta liikaa, laske CPA-tavoite rajan alle tai siirry käyttämään klikkauksista maksamista.

Budjetti

Konversioista maksettaessa käytetään joustavampia budjettisääntöjä, koska päivittäinen konversiomäärä vaihtelee enemmän kuin klikkausmäärä. Jos maksat konversioista, päiväkulutuksesi voi olla yli kaksinkertainen päiväbudjettiisi verrattuna. Näin Smart Biddingilla on enemmän liikkumavaraa kampanjoiden optimointiin.

Konversioista maksettaessa kampanjan lähtökuukausibudjetti on summa, joka saadaan kertomalla kuun alussa käytössä oleva keskimääräinen päiväbudjetti 30,4:llä. Jos keskimääräistä päiväbudjettia muutetaan kesken kuukauden, kuukausibudjetti ei ole enää voimassa, vaan se korvataan uudella budjetilla, joka perustuu kuukauden jäljellä olevien päivien määrään.

Päiväbudjettia ei voi muuttaa jälkikäteen. Jos muutat päiväbudjettia päivän aikana, kulutus sopeutetaan uuteen budjettiin. Jos uusi budjetti on aiempaa pienempi, mainokset eivät enää näy kyseisenä päivänä ja alkavat näkyä uudelleen seuraavana päivänä uuden budjetin mukaisesti.

Esimerkki

Oletetaan, että keskimääräinen päiväbudjettisi on maaliskuun alussa 100 €. Lähtökuukausibudjettisi on siis 3 040 euroa (100 x 30,4). Viikon kuluttua lasket budjetin 75 euroon. Maaliskuun 8. päivänä aiempi budjetti ei siis ole enää voimassa ja uusi budjetti kuukauden jäljellä oleville 24 päivälle on yhteensä 1 800 € (75 x 24). Viimeisen viikon osalta päätät nostaa keskimääräisen päiväbudjetin 150 euroon. Maaliskuun 25. päivänä aiempi budjetti ei siis ole enää voimassa ja uusi budjetti kuukauden jäljellä oleville seitsemälle päivälle on 1 050 € (150 x 7). Lopuksi asetat keskimääräiseksi päiväbudjetiksi 100 euroa huhtikuun 1. päivästä lähtien. Huhtikuun lähtökuukausibudjettisi on siis 3 040 euroa, mutta tämä ei vaikuta voimassa olevaan maaliskuun budjettiin.

Maaliskuun ajalta mainoskulusi näyttävät tältä:

700 € (100 € x 7 päivää) +

1 275 € (75 € x 17 päivää) =

1 050 € (150 € x 7 päivää) =

3 025 € koko kuukaudelta

Huom. Jos kampanjassa maksetaan konversioista, käytössä on kuukausibudjetti, mutta se ei välttämättä kulu tasaisesti. Joissakin harvoissa tapauksissa tämä voi johtaa siihen, että kuukausibudjetti käytetään loppuun ennen kuukauden päättymistä.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse + Uusi kampanja.
  5. Valitse Myynti, Liidit, Liikenne verkkosivustolle tai Bränditietoisuus ja tavoittavuus.
    • Jos sinulla ei ole mielessä tiettyä tavoitetta, voit valita myös Luo kampanja ilman tavoitekohtaista opastusta.
  6. Valitse kampanjatyypiksi Display.
  7. Lisää yrityksesi verkkosivuston URL-osoite.
  8. Lisää kampanjalle nimi.
  9. Klikkaa Jatka.
  10. Valitse Hintatarjous-osiosta pääasialliseksi hintatarjoustavoitteeksi Konversiot.
  11. Valitse Maksimoi konversiot automaattisesti ja valitse sitten Määritä toimintakohtainen hintatavoite ‑kohdan viereinen ruutu.
  12. Valitse CPA-tavoitteesi.
  13. Valitse Maksuperuste-kohdasta Konversiot.
  14. Kun olet valmis, klikkaa Luo kampanja.