Involvering af mobilkunder via videoer i kvadratisk eller lodret format

Googles data fra 2018 viser, at over 70 % af YouTube-visningstid sker på mobilenheder, såsom smartphones og tablets. For bedre at nå ud til disse seere er det bedst at oprette en række forskellige videoannoncer – herunder videoer i kvadratisk og lodret format – til dine app- og videokampagner.

Dagens mobile videooplevelse

Videoafspilleren på YouTube-appen justeres automatisk, så den passer til din videos dimensioner. Hvis du for eksempel ønsker at vise en video i lodret format (f.eks. et billedformat i 9:16), virker din video i lodret format større end en video i liggende format og dækker 75 % af skærmen med organisk indhold under videoen. Hvis en bruger derefter klikker på knappen til fuld skærm, dækker videoen 100 % af skærmen, hvis enheden bruges i stående format.

Fordele ved videoer i kvadratisk og lodret format

• Større variation i aktiver til annoncemateriale.
  • Når seerne holder deres telefoner i stående format, giver videoer i lodret format (smal og høj visning) annoncører et større lærred til levering af meddelelser om deres produkt.
  • Videoer i lodret format passer til brugerens naturlige adfærd, hvor videoen ses i en lodret tilstand.

Optimale løsninger: Brug forskellige videoformater

Hvis du vil have dine videoannoncer vist optimalt på tværs af forskellige enheder, anbefales det at bruge forskellige videoformater til video- og appkampagner:

• Liggende format: 16:9
  • Enten et lodret format (9:16) eller et kvadratisk format (1:1) eller begge dele.

Vigtigt! Andre billedformater er også tilladt. På YouTube-appen tilpasser videoafspilleren automatisk til formater mellem 16:9 og 9:16.

Tip! Upload annoncer med forskellige meddelelser

For både appkampagner og videokampagner kan der uploades forskellige versioner af flere videoer til de anbefalede formater. Du kan f.eks. uploade flere videoer af hver type (lodret, kvadratisk og i liggende format). Budskab og indhold kan variere fra video til video. Kør disse aktiver i samme video- eller appkampagne.

For videokampagner skal du sørge for, at din annoncerotation er indstillet til "Optimer", så din kampagne viser de bedste annoncer under hensyntagen til din annoncebeholdning og forskellige enhedstyper. I appkampagner optimeres annoncerotationen automatisk.

Optimer din video i lodret format

Videoafspilleren på YouTube-appen tilpasser automatisk videodimensionerne til afspilleren, uanset, om din videos format er kvadratisk, lodret eller liggende.

Tip! Undgå at placere de vigtigste budskaber i de øverste 10 % og de nederste 25 % af videoen

For at hjælpe dine kunder med at se mere af dit budskab i en video i lodret format anbefales det, at du undgår at placere de vigtigste budskaber i de øverste 10 % og de nederste 25 % af videoen, da disse er de områder, der oftest beskæres. Se "Hvordan forskellige videoer vises på YouTube-appen" nedenfor. Dette råd gælder for både videokampagner og appkampagner.

Sådan vises forskellige videoer på YouTube-appen

Video i lodret format ved første videoeksponering

Billedet nedenfor viser, hvordan en video i lodret format vises i forskellige videoafspilningstilstande.

Til højre: Sådan vises en video i lodret format, når brugeren aktiverer fuldskærmstilstand.
I midten: Den del af en video i lodret format (9:16), der beskæres i forbindelse med den første annonceeksponering.
Til venstre: Sådan vises videoannoncen ved annonceeksponering.

Video i kvadratisk format ved første videoeksponering

Billedet nedenfor viser, hvordan en video i kvadratisk format vises i forskellige videoafspilningstilstande.

Til højre: Sådan vises en video i kvadratisk format, når brugeren aktiverer fuldskærmstilstand.
I midten: Beskæringsadfærd (ingen).
Til venstre: Sådan vises videoannoncen ved annonceeksponering.

Seerengagement med YouTube-appen

Når brugeren interagerer med YouTube-appen, f.eks. ved at rulle gennem relateret indhold under videoen, kan videoafspilleren komprimere op til et billedformat på 1:1. Dette gælder både for videoer i kvadratisk og lodret format. Dette beskærer den viste video nederst og øverst og giver brugeren mulighed for at interagere med det indhold, der blev valgt nedenfor.

Gennemgå din effektivitet

Når du har oprettet videoer i kvadratisk og lodret format, skal du gennemgå din annonceeffektivitet, dine bud, budgetter og din beholdning, så du kan maksimere effektiviteten. For videoer i kvadratisk og lodret format afspejler de to metrics "Visningsgrad" og "Synlige eksponeringer" videoafspillerens synlighed i modsætning til den meste videotrafik, hvor metrics afspejler annoncematerialets synlighed. Denne skelnen kan i høj grad påvirke tallene for disse to metrics.