Accelerated Mobile Pages (AMP) gebruiken en testen in Google Ads

31 augustus 2018

Accelerated Mobile Pages (AMP) zijn pagina's die vrijwel onmiddellijk worden geladen voor mobiele gebruikers. Tot op heden heeft u de impact van uw AMP-pagina's ten opzichte van conventionele webpagina's kunnen testen met behulp van campagne-experimenten of advertentievarianten van Google Ads. Meer informatie over de voors en tegens van de verschillende benaderingen om AMP-pagina's te testen, vindt u hier.

We hebben om AMP-tests nog inzichtelijker te maken een nieuwe testmethode ontwikkeld voor campagne-experimenten, ook wel 'splitsingen op basis van cookies' genoemd. Dit nieuwe testtype komt overeen met de op cookies gebaseerde benadering van advertentievarianten.

We raden u aan deze methode te gebruiken wanneer u AMP-pagina's test met campagne-experimenten.

Campagne-experimenten wijzen standaard gebruikers toe aan een test- of controlegroep iedere keer dat ze een zoekopdracht uitvoeren (ook wel 'splitsingen op basis van zoekopdrachten' genoemd). Dit betekent dat elke gebruiker in de loop van een dag zowel de test- als de controleomgevingen te zien kan krijgen.

De nieuwe 'splitsingen op basis van cookies' wijst gebruikers daarentegen toe aan ofwel de test- ofwel de controlegroep. Als gevolg hiervan ziet elke gebruiker altijd uw AMP-pagina (als hij deel uitmaakt van de testgroep) of altijd uw niet-AMP-pagina (als hij deel uitmaakt van de controlegroep).

We hopen dat u hiermee de effectiviteit waarmee zoekadvertentieverkeer naar uw AMP-pagina's wordt geleid, kunt verbeteren.